Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

hoe rechtsgeldig is een 1e brief?

[Gesteld op: 18-04-2008]

Toelichting:
Goedendag,
Op 1 juli 2006 ben ik dienst gekomen bij mijn huidige werkgever in de horeca. Dit contract voor 1 jaar is per brief aan mij bevestigd op 28 juni 2006. In deze brief staat dat mijn contract na de periode van een jaar over zal gaan in een contract voor onbepaalde tijd. In november 2006 ben ik 4 dagen gaan werken. Dit is ook per brief bevestigd en ook in deze brief staat dat mijn contract na 1 juli 2007 over zal gaan in contract voor onbepaalde tijd. Toen het juli 2007 was (en ik net verteld had dat ik zwanger was) bleek mijn werkgever mij weer een contract voor een jaar te willen geven. Ook dit is weer per brief bevestigd en ook weer in deze brief; na dit jaar (juli 2008) zal mijn contract ' in principe' overgaan in een contract voor onbepaalde tijd. Het woord principe is in de 2 voorgaande brieven niet genoemd. Alle brieven zijn door mij getekend. Nu blijkt dat mijn werkgever mijn contract per 1 juli 2008 niet meer wil verlengen. Is het zo dat de eerste 2 brieven gelden of overlapt de laatste brief van juni 2007 de eerste 2? Dit is voor mij van belang omdat er anders sprake is van ontslag en niet van het ' niet verlengen van een contract'. De reden van deze niet verlenging is trouwens dubieus; ik ben niet flexibel nu ik een kind heb, wordt er gezegd, terwijl niks daarop wijst. Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is. Alvast dank voor uw reactie.
Antwoord:

U hebt twee brieven ontvangen, en getekend, waarin staat dat uw jaarcontract na afloop voor onbepaalde tijd zal worden verlengd. Dit is in ieder geval een toezegging en doordat u deze brieven hebt getekend kan het ook worden opgevat als een overeenkomst. Hieruit volgt dat, ook als uw werkgever daarna heeft verklaard dat uw jaarcontract weer met een jaar wordt verlengd, u sinds het einde van het eerste jaar in vaste dienst bent. Dit is alleen anders wanneer het ondertekenen van de twee latere brieven wordt opgevat als een prijsgeven van het recht op de arbeidosvereenkomst voor onbepaalde tijd en een erkenning van een verlenging voor bepaalde tijd. Daar staat tegenover dat uw werkgever kan worden verweten op deze manier misbruik te maken van zijn positie met als gevolg dat hij zich niet erop mag beroepen dat er niet al een vast contract is. Gelet op de rechtsbescherming die de werknemer heeft acht ik de kans groot dat een rechter vindt dat u al sinds het einde van het eerste jaar een vast contract hebt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe rechtsgeldig is een 1e brief?:

Geen reactie op mijn email op brief van Fit 4 Free
      [Gesteld in Incasso]
2013-04-11 11:07:00
Incassobrief oud adres
      [Gesteld in Aansprakelijkheidsrecht]
2016-07-19 17:12:16
Ik zou mijn geld terug willen van een bestelling
      [Gesteld in Handel]
2010-11-27 11:16:53
gevolgen schending geheimhoudingsplichtsplicht?
      [Gesteld in Mediation]
2007-10-15 14:57:37
Rechtsgeldigheid email
      [Gesteld in Particuliere advocaat]
2015-09-23 17:03:48

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+