Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Vastgoedverhuur
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vastgoedverhuur en krijg online een antwoord van de specialist in Vastgoedverhuur

Zelf een vraag over Vastgoedverhuur? Klik hier.
Meer vragen over Vastgoedverhuur.
De huidige beheerder van de rubriek Vastgoedverhuur:
Naam: Han van Wieringen
Bedrijf: Beadcom
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Han van Wieringen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VastgoedverhuurVragen over Vastgoedverhuur via RSS. Klik hier.
RSS over Vastgoedverhuur op jouw website?Vragen over Vastgoedverhuur op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VastgoedverhuurVragen over Vastgoedverhuur via E-mail. Klik hier.

Kan nieuwe huisbaas terugkomen op oude afspraken?

[Gesteld op: 28-10-2013]

Toelichting:
In 1990 ging ik een huurcontract aan voor een (sociale) woning in Amsterdam (1e etage), met de bepaling dat ik gebruik kon maken van de hele (ipv de halve) zolderetage indien de huurder van de 2e etage daar geen bezwaar tegen had. Dat had zij niet. Toen zij 3 of 4 jaar later overleed, renoveerde de huisbaas de 2e etage, deelde mij mee dat nu officieel de hele zolderetage bij mijn woning hoorde, en dat ik die kon verbouwen en onderverhuren. Dit stelde hij ook op schrift. In de puntenwaardering van mijn woning werd de hele zolderetage meegenomen, in die van de 2e etage niet. Ook lopen gas en licht op zolder op mijn meter. Sindsdien hebben zowel op de 2e etage als op de zolder verschillende mensen gewoond. Sinds gisteren verblijft mijn dochter op de zolderetage, maar vandaag ontving ik een schrijven van de nieuwe huisbaas (de 3e sinds degene die mij de zolderetage 'gaf') waarin hij terugkomt op mijn bijna 24 jaar oude huurcontract en zegt dat de huurder van de 2e etage bezwaar heeft en de halve zolder 'zelf in gebruik wil nemen'. De zolder is nu 1 grote ruimte. Per 1 november dien ik de helft leeg op te leveren. Staat hij in zijn recht?
Klein detail: de 'huurder' is de zoon van de huisbaas. Hij woont officieel op de 2e etage maar heeft die weer in zijn geheel - illegaal? - onderverhuurd.
Antwoord:
Ik begrijp uw uiteenzetting niet geheel, u heeft toch een overeenkomst met de afspraak dat u de zolder huurt, met de bijkomende punten en aansluitingen? Als u een huurovereenkomst voor de zolder hebt, ligt dat vast. Met die afspraak kunt u schermen. Weet u zeker dat de zolder-afspraak goed is vastgelegd?
 
Reactie vraagsteller:
In mijn huurcontract d.d. 28/2/1990 staat "[adres], incl. de derde etage de achterkamer (tevens gebruiksrecht van de voorkamer voorzover de huurder van de tweede etage geen bezwaar maakt)."
In een afzonderlijke verklaring van de huisbaas d.d. 30/10/1996 staat "dat de huurder [naam] woonachtig op de eerste etage van genoemd pand, met het ingaan van zijn huurcontract per 1 maart 1990, van mij uitdrukkelijk toestemming heeft gekregen de zolderetage van genoemd pand in onderhuur of gebruik aan derden af te staan. Ook heeft hij van mij toestemming gekregen hiertoe de nodige voorzieningen, zoals de aanleg van toilet, douche, keuken e.d. op eigen kosten aan te brengen." Is de bepaling "voor zover de gebruiker van de tweede etage geen bezwaar maakt" dan nog steeds geldig?
 
Antwoord Beheerder:
Dergelijke antwoorden worden doorgaans door een rechter uitgesproken (als het zover komt), het gaat er om wat er bedoeld is en de tekst moet in het gehele kader worden beschouwd. Doorgaans geldt; afspraak = afspraak maar ik vind deze wat 'schimmig' juist omdat er in de aanvulling niet meer gesproken wordt over de toestemming bewoner 2e etage maar het wordt ook niet weerlegd. Ik adviseer u deze vraag (incl bewoordingen uit de afspraken) eens bij een jurist neer te leggen die u in een andere rubriek van Gratisadviseurs kunt vinden. Ik vindt het namelijk een juridische vraag. Mocht dat lukken en u wilt de moeite nemen, hoor ik graag wat het antwoord is. Succes!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Vastgoedverhuur:
HuizenStudentenkamersVakantiewoningen


Gerelateerde vragen aan Kan nieuwe huisbaas terugkomen op oude afspraken?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
ouderlijk gezag
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-02 23:56:02
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Vastgoedverhuur: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+