Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

min-max contract en recht op doorbetaling

[Gesteld op: 07-10-2013]

Toelichting:
Ik heb een zogenaamd min-max contract van tenminste 1 uur per week en maximaal 36 uur per week. Dit contract loopt door tot 24 juni 2014 maar mijn werkgever wil per 1 januari 2014 geen gebruik meer maken van mijn diensten. Ik werk al vanaf juni 2012 gemiddeld minstens 5,5 uur per week met een toeslag van 25% (zaterdagtoeslag). Mijn werkgever zegt dat ik hieraan geen rechten kan ontlenen en dat ik enkel recht heb op doorbetaling van 1 uur per week totdat mijn contract afloopt. Ik kan me niet voorstellen dat dit correct is. Heb ik niet recht op doorbetaling van mijn gemiddeld aantal gewerkte uren? Zo ja, hoe kan ik mijn werkgever hierop wijzen?
Antwoord:
Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Mocht u nog verdere uitleg of hulp nodig hebben dan kunt u mij bereiken door het contactformulier op onze internetsite: http://www.de-arbeidsrechtspecialist.nl in te vullen.

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw vraag, betreffende het recht op doorbetaling bij een min-max contract, bericht ik u het volgende.

Allereerst mijn excuses voor de late reactie, door onvoorziene omstandigheden was ik niet in de gelegenheid om binnen de gestelde tijdslimiet uw vraag te beantwoorden.

Gaarne verneem ik van u of uw vraag nog relevant is zodat een antwoord hierop alsnog op z'n plaats is.

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee                                                                                                                Adviseur P&O en Arbeidsrecht

 

!Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord!

 
Reactie vraagsteller:
Geachte mevrouw Vonsee,

Mijn vraag is nog relevant, ik zou dan ook graag uw reactie horen.
Bij voorbaat dank.

met vriendelijke groet,

Pim
 
Antwoord Beheerder:
Beste Pim,

Een min – max contract houdt in dat de werkgever en de werknemer een minimum en maximumaantal uren afspreken dat de werknemer werkt. De werkgever betaalt uiteraard loon over de gewerkte uren, waarbij zij in ieder geval de gegarandeerde uren, ‘de minimum uren’, dient uit tebetalen, ook indien de werknemer deze uren niet werkt. Het min/max-contract is een gewone arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd. Uwordt dus beschermd door het ontslagrecht.

Als het min max contract in ieder geval drie maanden oud is, kan het zijn dat een rechter beslist dat er een aantal contracturen is  afgesproken dat gelijk is aan het gemiddelde aantal echt gewerkte uren in de voorgaande drie maanden.  Dan is er dus geen sprake meer van een min max contract, maar van een contract met veel meer uren. Deze situatie doet zich alleen voor als: het aantal echt gewerkte uren structureel hoger lag dan het afgesproken minimum aantal uren in het contract. 

Wanneer in een contract een arbeidsomvang van minder dan 15 uur per week is afgesproken en de tijdstippen waarop de arbeid moet worden verricht niet zijn vastgelegd heeft de werknemer wanneer minder dan 3 uur per periode wordt gewerkt recht op loon als zou hij 3 uur hebben gewerkt. Hiervan kan niet ten nadele van de werknemer (bij CAO) worden afgeweken. U heeft dus minimaal recht op doorbetaling van 3 uur per week ( Artikel 628a BW "Het recht op een minimum aantal arbeidsuren" ). Tevens wil ik u wijzen om het verzoek rechtsvermoeden van arbeidsomvang ( zoals uitgelegd in de 2e alinea ) bij uw werkgever neer te leggen, daar u vanaf juni 2012 gemiddeld 5,5 uur per week heeft gewerkt. Mocht dit rechtsvermoeden juist zijn dan heeeft u inderdaad recht op doorbetaling van 5,5, uur tot uw contract afloopt. Indien de werkgever daar geen gehoor aan geeft, raad ik u aan nader contact met mij op te nemen.

Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Mocht u nog verdere uitleg of hulp nodig hebben dan kunt u mij bereiken door het contactformulier op onze internetsite: http://www.de-arbeidsrechtspecialist.nl in te vullen.

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee                                                                                                               Adviseur P&O en Arbeidsrecht

 

!Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan min-max contract en recht op doorbetaling:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+