Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Kan mijn salaris verlaagd worden?

[Gesteld op: 27-09-2013]

Toelichting:
Vier maanden geleden is mijn functioneren als operations manager negatief beoordeeld. Hierbij is aangegeven dat ik weer terugval in mijn oude functie als inkoper. Gisteren is mij te kennen gegeven dat per 1 oktober mijn functie weer officieel inkoper zal zijn, en dat mijn salaris per 1 oktober ook verlaagd zal worden tot het niveau van administratief inkoper. Kan dit zomaar?
Antwoord:
beste vragensteller,

Dit klinkt als een nare situatie waar u in terecht bent gekomen, en helaas is uw vraag niet zo eenvoudig te beantwoorden.

Veel hang van dit soort situaties af van wat voor soort contract u heeft en wanneer dit in is gegaan. Daarnaast zijn ook uw prestaties en afspraken met uw werkgever richtinggevend.

Dus als u mij wat meer "achtergrond" informatie kunt geven, kan ik u beter van dienst zijn. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen: 06-34938373

Met vriendelijke groet,

Buro Paraplu
Martin van den Berg

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb een vast contract voor onbepaalde tijd, en werk reeds 11 jaar bij dit bedrijf. In eerste instantie bij het moederbedrijf en vijf jaar geleden overgestapt naar het dochterbedrijf waar ik operations manager ben geworden. Hiermee gepaard was ook een loonsverhoging. Twee jaar geleden was het voor het eerst dat de dochter met winst het jaar heeft afgesloten. Vorig jaar is een grote klant naar een andere leverancier gegaan, en hebben we opnieuw met verlies afgesloten. Het eerste half jaar 2013 zijn we geconfronteerd met behoorlijke achterstand van leveringen in verband met langdurige ziekte van een medewerker met spilfunctie. Vervolgens ben ik zelf ziek geworden en zijn er vanuit het moederbedrijf mensen ingezet om de boel draaiend te houden. Hierbij is geconstateerd dat ik niet alles via het computersysteem deed, maar uit ervaring. Dit werd als negatief beoordeeld, en toen ik na een aantal weken weer halve dagen ben gaan werken heeft de directie haar onvrede hierover uitgesproken. Tijdens mijn ziekte zijn er wel vier extra mankrachten aangetrokken om de achterstand in te lopen, terwijl dat mij uit kostenoverweging nooit is aangeboden. Uiteindelijk is gisteren definitief gemaakt dat ik terug naar inkoper wordt gezet, met verlaging van het salaris.
 
Antwoord Beheerder:
Hallo vragensteller,

Het lijkt er op dat er meer achter zit dan nu 1, 2, 3, in een mail kan worden beschreven. Maar kort door de bocht: U kunt in uw situatie niet zo maar in salaris terug worden gezet.

Er zijn echter (zoals altijd) uitzonderingen en bijzondere omstandigheden. Wanneer u, zoals u aangeeft, een negatieve beoordeling heeft in uw personeels dossier, kan de werkgever (WG) overgaan tot het opzeggen van uw dienstverband (wegens disfunctioneren) en kan hij /zij daarna u weer een baan aanbieden als inkoper. U kunt dan kiezen of u dit aanneemt ja dan nee. Veelal wordt dit niet zo gedaan en gaat de WG over tot het aanbieden van de nieuwe baan en gaat er dan van uit dat het salaris ook kan worden aangepast (dit is niet het geval!)

Verder is het wel zo dat de werkgever u in functie kan demoveren en u een voorstel kan doen om na verloop van tijd, ook uw salaris in lijn te brengen met uw nieuwe functie. Veelal gaat hier een periode van maanden overeen zo niet zelfs meerdere jaren (dit is sterk afhankelijk van het verschil in uw huidige salaris en dat van de functie van inkoper). Uw salaris kan dan stapsgewijs worden aangepast.

Al met al is dit een zeer lastige situatie waarin u terecht bent gekomen en hoop ik dat ik u middels mijn antwoorden een beetje heb kunnen helpen.

Mocht u nog aanvullende vragen, schroomt u niet om even contact op te nemen (mail of telefonisch).

Met vriendelijke groet,

Buro Paraplu,
Martin van den Berg
Beantwoord door:
Martin van den Berg
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kan mijn salaris verlaagd worden?:

salaris onder minimum bijgestelde salarisschaal
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2008-02-13 09:01:26
Mag werkgever na langdurig ziekte salaris inhouden
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-06-02 11:35:14
Door fouten meerder maanden geen salaris ontvangen
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2009-09-07 15:15:47
Geen salaris, geen salarisstroken
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2010-02-04 14:03:28
Functiebeschrijvingen en functie- indelingen
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Noord Brabant]
2011-04-18 19:24:40

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+