Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Financieel en krijg online een antwoord van de specialist in Financieel

Zelf een vraag over Financieel? Klik hier.
Meer vragen over Financieel.
De huidige beheerder van de rubriek Financieel:
Naam: Adri de Bruyn
Bedrijf: Administratiekantoor de bruyn
Reactiesnelheid: 75 uur
Waardering: 6.6 (van max. 10)
Meer informatie over Adri de Bruyn vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FinancieelVragen over Financieel via RSS. Klik hier.
RSS over Financieel op jouw website?Vragen over Financieel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FinancieelVragen over Financieel via E-mail. Klik hier.

Ingewikkelde situatie klopt dit?

[Gesteld op: 18-09-2013]

Toelichting:
Hallo, allereerst dank ik u bij voorbaat voor uw hulp en advies. Mijn verhaal gaat als volg. Ik woon momenteel met mijn partner in een crisisopvang. We zijn nog beidde jong (ik 20 en zij 18). Door onze leeftijd krijgen wij ook minder uitkering etc. Wij wonen nu al 3 maanden in een crisisopvang. De crisisopvang heeft pas na vandaag (3 maanden later) bekend gemaakt wat de kosten hiervan zijn. Na 3 maanden is bekend dat wij apart moeten betalen voor deze opvang. Omdat ik studiefinanciering ontvangt word de uitkering ook apart berekend. Haar kosten voor de crisisopvang is 300 euro, de hoogte wordt bepaald door de uitkering. Mijn studiefinanciering word ook meegerekend in deze uitkering, daarnaast moet ik zelf ook nog betalen t.w.v. 340 euro totaal dus 640 euro kan dit wel voor in een crisisopvang? Daarnaast moet ik maandelijks mijn collegegeld betalen t.w.v. 200eu plus de boodschappen(300) en ook niet vergeten de verzekeringen totaal 240eu = 240+300+200+300+340=1380eu en dan nog buiten telefoon abonnementen. Een crisisopvang kan toch deze grote bedragen niet laten geven???? of is deze wel correct?? en doordat deze zeer late bekentenis van onze kosten heb ik nog erbij een rekening van 1700euro omdat wij de eerste 3 maanden niet hoefden te betalen en wij niet wilden zeggen hoeveel het zou moeten gaan kosten voor ons... Is dit terecht? graag hoor ik meer van u. Ik voel me zeer machteloos op het moment en ben ten einde raad.. Voor mij is dit ongeloofwaardig dat zoiets kan worden gedaan.

Nogmaals dank ik u voor uw hulp bij voorbaat.

Met vriendelijke groet
Antwoord:

Ik heb geen ervaring met crisisopvang, echter er komen wel een aantal onbegrijpelijke dingen voor in uw relaas. Dat crisisopvang zo veel moet kosten is voor mij onwaarschijnlijk. Voor deze bedragen min de huurtoeslag heb je naar mijn idee heel veel sociale woningen die je voordeliger kunt huren.

Anderzijds crisisopvang en u heeft aanzienlijke uitgaven en telefoonabonnementen. Zoals ik e.e.a. kan opmaken uit uw relaas zit u daar niet geheel op de juiste plaats en kan het zo maar begrijpelijk zijn dat de crisisopvang duurder wordt voor mensen die buiten de crisisopvang zo veel te besteden hebben.

 
Reactie vraagsteller:
Dank u wel voor uw snelle antwoordt.

Voor mij is dit ook onbegrijpelijk. Is er een mogelijkheid om te kunnen controleren of deze bedrag daadwerkelijk terecht is? Ook heb wij op late moment te horen gekregen over het bedrag dat we moeten betalen hier. Daarnaast kregen wij als stel wekelijks geld wat ook in het contract staat die wij hebben ondertekend. Wij kregen 50 euro per week van hun. Sinds gisteren hebben zij gezegd dat ik geen recht heb op dat geld maar alleen mijn partner.. Dus zij vragen een terug vordering. Terwijl zij mij niet hebben gewaarschuwd noch in het contract staat. Door hun fout door niet op tijd bekend te maken krijg ik een factuur van 400 euro extra. Dit klinkt allemaal onmogelijk omdat het een crisisopvang is. Daarom vraag ik of dit wel allemaal kan? Deze bedragen zijn inderdaad onmenselijk hoog voor een crisisopvang en daarnaast zou ik met deze uitgaven hier makkelijk een sociale woning kunnen krijgen.

Als laatst heb ik nog 1 vraagje, Ik woon nu in Leeuwarden en zou urgentie krijgen voor een woning in Leeuwarden, oorspronkelijk wonen wij niet in Leeuwarden daarom willen wij een woning weer terug richting de randstad waar wij woonden. Is het mogelijk om deze urgentie van Leeuwarden te gebruiken naar de randstad?

Na deze reactie kan ik volgens mij niet meer antwoorden omdat ik al eerder Gratisadviseurs.nl heb gebruikt of ik kijk iets over het hoofd.

Ik wil u nogmaals bedanken voor uw hulp en tijd die u in mij heeft gestoken!!

Met vriendelijke groet
 
Antwoord Beheerder:
met dit soort situaties geen ervaring
Beantwoord door:
Adri de Bruyn
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Financieel:
Accountancy
Administratie
Banken
Bedrijfsfinanciering
Belastingen
Beleggen
Creditkaarten
Electronisch Geld
FinanciŰle Planning
Gouden Handdruk
Hypotheken
Incasso
Kascommissie
Leasen
Leningen
Pensioen
Schulden & Inkomen
Verzekeringen
Gerelateerde vragen aan Ingewikkelde situatie klopt dit?:

mijn vriends dochter is een zeer moeilijk kind
      [Gesteld in NLP]
2008-06-29 13:33:00
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Hoe kan ik dit het beste aanleren ?
      [Gesteld in NLP]
2012-09-22 18:40:10
Hoe krijg ik een betere relatie met mijn moeder
      [Gesteld in NLP]
2009-02-25 09:41:02
Pompleiding vervangen door grotere leiding+pomp
      [Gesteld in Natuurkunde]
2010-10-19 18:16:32

Gemiddelde score Financieel: 6.5 (281x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+