Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

zeggenschap t.a.v een stichting en een salaris

[Gesteld op: 14-09-2013]

Toelichting:
Beste Ik ben erg aan het nadenken over mijn volgende stap t.a.v het oprichten van een stichting Ik wil hier graag advies over wat in ,mijn geval de beste optie zal zijn. Ik heb een project opgericht en wil heel graag in dit stadium de beginfase nog iets te zeggen hebben over het beleid : Ik heb een duidelijk doel t.a.v mijn project en zou het spijtig vinden als mijn doel. visie en missie verloren zou gaan .
Hier wil ik voor waken. M.A.W ik wil nog graag grotendeels iets te bepalen hebben . Dit houd dus ook in het visite kaartje naar buiten toe zijn .

Ik vind het ook belangrijk om de juiste mensen binnen te halen en deze aan te sturen . Ik ben naast dat ik het project heb opgericht ook de Personal lifecoach voor mijn klanten .In de toekomst zou ik graag dit meer uit handen gaan geven aan anderen. Maar vooralsnog behoort dit nu ook tot 1 van mijn taken . naast het feit dat ik druk bezig ben nu nog vrijwillig samen met nog 1 persoon runnen wij nu de tent. Met ons denken en kijken een externe coach en een externe adviseur met ons mee.

Mijn volgende vraag is . mijn doel naast het oprichten van een stichting is ook om een salaris te genereren . M.A.W . Gezien mijn wensen welke positie zou voor mij binnen de stichting het beste zijn en tegemoet komt aan mijn wensen ?

Grt
Antwoord:

Allereerst merk ik op dat u in uw vraag 2 onderwerpen noemt die u volstrekt gescheiden van elkaar moet zien: u wilt een stichting oprichten, en u wilt een salaris verdienen.

De stichting wordt voor een bepaald goed doel opgericht. De door u genoemde doel, visie en missie, waar u invloed op wilt hebben, kunnen grotendeels vooraf in de statuten van de stichting worden vastgelegd. Het bestuur is verplicht deze statuten te volgen, dus op die manier kan u (via de statuten) als oprichter nog invloed hebben. Maar na de oprichting moet u de zaken los laten; niet u bent belangrijk, maar het doel waar de stichting voor is opgericht. Als u de juiste mensen erbij haalt om een bestuur te vormen, dan moet u het vertrouwen hebben dat zij het beleid uitvoeren zoals u dit oorspronkelijk in gedachten had. Als u dat vertrouwen niet heeft, dan moet u deelnemen in het bestuur, om actief te kunnen meepraten. Maar omdat u een salaris wilt ontvangen botst dit met uw tweede wens. Bestuurder mogen immers geen salaris ontvangen.
Wat dit punt betreft kan ik u alleen aanraden om eens met een notaris te overleggen over de zaken die u in de statuten kan laten opnemen, zodat u het vertrouwen krijgt dat het gewenste beleid voldoende wordt vastgelegd.

Uw tweede vraag is veel eenvoudiger te beantwoorden: als u een salaris wilt ontvangen zal u als werknemer in dienst van de stichting moeten treden. Dat kan zijn in de functie van directeur, maar het kan ook in een andere functie, omdat u als coach werkt. U zal dan wel met het bestuur moeten onderhandelen over uw arbeidsvoorwaarden. En dat is ook de reden waarom u niet in het bestuur kan plaatsnemen, want u kan niet werkgever en werknemer tegelijk zijn.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan zeggenschap t.a.v een stichting en een salaris:

Oprichten stichting
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2009-04-24 18:08:15
onroerend goed van een stichting
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2010-04-02 13:26:48
Beheersstichting met stichtingen eronder
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2013-09-30 08:31:23
Stichting met goede doelen en fondsverwerving
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2014-04-02 23:55:57
Percelen en woonhuis inbrengen in een stichting.
      [Gesteld in Suriname]
2015-03-09 17:35:50

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+