Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Hebben wij recht op verlaging van de alimentatie?

[Gesteld op: 12-09-2013]

Toelichting:
Mijn man en ik zijn 2,5 jaar getrouwd. Hij werkt fulltime en ik werkte parttime (20 uur). Sinds december ben ik werkloos en ontvang ik een uitkering. Deze stopt echter volgende maand! Mijn man moet nu dus mijn kosten op zich nemen waardoor het voor ons behoorlijk krap wordt. Ik heb me helemaal suf gesolliciteerd dus zeker geprobeerd werk te vinden. De ex van mijn man werkt ook parttime. Zij krijgt voor 2 kinderen, van 12 en 15 jaar, behoorlijk veel alimentatie (bijna 600 euro per maand). Kunnen wij een verlaging aanvragen of maken we geen kans? Ik las namelijk ergens dat een nieuwe partner geen aanleiding zou mogen zijn hiervoor, maar we zijn toch getrouwd en de omstandigheden zijn onvoorzien verslechterd? En wat kost het om via de rechter een herberekening aan te vragen?
Antwoord:

Exuses voor de late beantwoording van Uw vraag. Er was geen adviseur voor deze Rubriek. De heer Gerards gaat deze rubriek nu beheren.

Kinderalimentatie kan herzien worden wanneer er sprake van een wijziging is in de omstandigheden bij één van de ouders. Het bedrag aan kinderalimentatie kan gewijzigd worden wanneer:

  • Eén van de ouders buiten eigen schuld om minder gaat verdienen. Als de draagkracht daardoor lager wordt, kan het bedrag aan kinderalimentatie lager uitvallen.
  • Eén van de ouders gaat meer verdienen. Het bedrag aan kinderalimentatie kan hierdoor worden verhoogd.
  • Eén van de ouders gaat samenwonen met een partner met een eigen inkomen. De draagkracht van die desbetreffende ouder wordt hoger omdat de nieuwe partner de helf van de woonlasten gaat betalen. Op grond hiervan kan het bedrag aan kinderalimentatie hoger uitvallen.
  • Eén van de ouders gaat samenwonen met een partner die geen of een laag eigen inkomen heeft. De kinderalimentatie mag hierdoor niet verlaagd worden.

Zelf herberkenen van de kinderalimentatie

Vanaf 1 april 2013 wordt bij een herberekening van de kinderalimentatie gebruik gemaakt van de nieuwe wet- en regelgeving van de kinderalimentatie. Vaak worden er twee advocaten ingeschakeld bij de herziening van de kinderalimentatie en volgt er een procedure bij de rechtbank. Herziening van de kinderalimentatie bij de rechtbank is vaak een lange en kostbare procedure. De procedure om de kinderalimentatie te herzien kost vaak meer dan dat het opbrengt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hebben wij recht op verlaging van de alimentatie?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+