Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Bezwaar HBD ongegrond verklaard, wat nu?

[Gesteld op: 10-09-2013]

Toelichting:
Beste adviseur,
Onlangs heb ik een factuur ontvangen gaande het betalen van de 2013 HBS bijdrage/heffing. Ik heb mijn Vof samen met een vriendin in oktober 2012 ingeschreven als 'Webshop in dames- en meisjeskleding en mode accessoires tevens groothandel'. Nu zijn we nog in het begin van een startend bedrijf gezien we een 0- omzet hebben en nog geen webshop of verkoop kennen. We hebben ons destijds ingeschreven omdat we alvast een startpunt hadden. Gezien er privé ontwikkelingen gaande zijn, staat onze vof op non-actief. Het is dan ook vervelend dat we toch een hoge factuur van HBD ontvangen en ons bezwaar ongegrond is verklaard op 4 september 2013. Mijn bezwaar was dat het HBD geen toegevoegde waarde op niet bestaande webshop heeft. Er zou geen twijfel mogelijk zijn over de ongegronde conclusie geven ze in de brief verder aan.
Er wordt helemaal geen rekening gehouden of je bedrijf actief is of niet. Alleen de kvk inschrijving wordt geraadpleegd. Men kan dan ook niet verwachten dat alleen een inschrijving, zonder verdere lopende business er toch een bijdrage betaald moet worden. Dit schaad mij juist op privé sfeer aan, gezien er geen bedrijfstakken is, behalve dat er juist een min-situatie is.
Mijn vraag is, is er een ander mogelijkheid om dit niet te hoeven betalen? Ik kan dit privé niet permitteren te betalen...
Ik ben in staat om de inschrijving bij KvK alleen in groothandel te veranderen, gezien dit onze eerste streven was en webshop iets voor daarna gepland was....
Ik hoop dat u mij hierover kunt adviseren.
Ik dank u vriendelijk voor uw tijd en hulp.
Met vriendelijke groet,
Antwoord:

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) is een instantie die is ingesteld voor ondersteuning van de detailhandel op meerdere gebieden. Om de kosten hiervan te betalen moet iedere ondernemer die aan particulieren verkoopt een wettelijk verplichte bijdrage betalen van minimaal € 110.

Uw bezwaar tegen deze bijdrage was gedoemd om te mislukken. In de Wet is bepaald dat iedereen moet betalen, en uw motivatie dat het HBD geen toegevoegde waarde heeft betekent eigenlijk dat u een beroep doet op een uitzondering in de Wet, maar helaas, uitzonderingen zijn niet mogelijk.

Wat u wel had kunnen doen is om korting verzoeken ingevolge de "sociale verminderingsregeling". Deze is bedoeld voor personen met een belastbaar inkomen lager dan € 18.880. Een verzoek voor deze korting moet worden ingediend binnen 6 weken nadat de nota is gestuurd.

Een andere mogelijkheid is dat u de inschrijving bij de Kamer van Koophandel aanpast, zoals u zelf al aangeeft. Als u volgens de KvK-registratie niet aan particulieren verkoopt, dan bent u ook geen bijdrage verschuldigd.
U kunt ook de onderneming laten uitschrijven, aangezien u al lange tijd er niets mee doet. Een wijziging doorgeven gaat eenvoudig, via de formulieren die u kunt vinden op www.kvk.nl.
Als dit is gewijzigd moet u vervolgens de wijziging doorgeven aan HBD, en zal wellicht de nota worden aangepast. Het doorgeven van deze wijziging kan digitaal via www.hbd.nl.

Tot slot merk ik op dat de HBD haar activiteiten beeindigt, en dat 2013 het laatste jaar is dat er een bijdrage in rekening wordt gebracht.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Bezwaar HBD ongegrond verklaard, wat nu?:

Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Over WIA-uitkering. Heb bezwaar ingediend
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2013-08-09 12:22:14
over betaling aan LBIO
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2013-11-27 10:09:06
bestuursrecht. Vergunningsaanvraag.
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2008-04-02 14:25:35
Heeft de dierenarts fouten gemaakt?
      [Gesteld in Honden]
2010-08-30 13:06:14

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+