Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP en krijg online een antwoord van de specialist in NLP

Zelf een vraag over NLP? Klik hier.
Meer vragen over NLP.
De huidige beheerder van de rubriek NLP:
Naam: Hans Dalhuijsen
Bedrijf: Institute of social engineering
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Hans Dalhuijsen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLPVragen over NLP via RSS. Klik hier.
RSS over NLP op jouw website?Vragen over NLP op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLPVragen over NLP via E-mail. Klik hier.

volwassen kinderen weduwnaar accepteren mij niet

[Gesteld op: 09-09-2013]

Toelichting:
Ik heb een relatie met een weduwnaar met twee volwassen kinderen ( 23 ne 26 jaar) die nog thuis wonen bij hun vader. Deze kinderen accepteren mij niet en kunnen het moeilijk verteren als ik in hun huis ben. Hun vader wil geen ruzie in huis dus moet ik me daar heel stil houden. Ik mag nergens aankomen, moet kleding/toilettas elke keer meenemen want er mag niets van "dat wijf"te zien zijn. Foto's van mij worden van zijn computer verwijderd wnat mijn "kop"willen ze niet zien Er hangt een duidelijke agressieve sfeer naar mij toe. Hij hoopt dat het op termijn beter wordt maar na 6 maanden wordt het alleen maar erger. Ik zie het niet meer zitten.. is dit normaal? Ik kan het me niet voorstellen dat iedere weduwe/weduwnaar dit meemaakt bij het opbouwen van een nieuwe relatie
Antwoord:
Geachte vragenstelster,

Kort door de bocht, ja dit is normaal, maar het betekent niet dat iedere weduwe/weduwnaar dit meemaakt of anders gezegd, hoeft mee te maken.

Als NLP-er kijk ik naar patronen in de communicatie- en interactie tussen betrokkenen en naar de factoren die deze patronen bepalen.
Uw situatie wordt het meest bepaald door het groepsdynamische proces. Groepsprocessen treden altijd op wanneer twee of meer mensen samen komen, om wat dan ook te gaan hebben of doen. Het is de natuurlijke manier waarop mensen (en alle andere dieren) elkaar ontmoeten om tenslotte een hecht team te kunnen vormen. Voor meer informatie over groepsprocessen verwijs ik u graag naar het achtergrond artikel ‘Groepsprocessen als motivatie instrument’, dat u gratis kunt downloaden vanaf mijn website.

Ik schat in dat uw wensen met uw vriend zijn getorpedeerd in het groepsproces bij hem thuis.
U bent als nieuwe vriendin komen binnenzeilen in een bestaand volwaardig team van drie volwassen mannen waarin de machtsposities en samenwerkingspatronen reeds volledig zijn verdeeld. Dat een van hen de vader is speelt hierbij geen rol. Zijn conflictmijdende opstelling maakt duidelijk, dat hij niet als de natuurlijke leider van deze groep wordt geaccepteerd.
Zou hij wel de natuurlijke leider zijn, dan had de groep u als zijn nieuwe partner inmiddels al lang geaccepteerd.
Met uw komst is de groep terug gevallen naar een beginnende ‘nieuwe groep’, met de daarbij horende machtsstrijd over acceptatie, erkenning en positie. Dit is overigens normaal tijdens de eerste fase van het groepsproces op weg naar een (nieuwe) geaccepteerde leider.
Het lijkt het er echter op, dat uw ‘nieuwe groep’ in deze eerste fase is vastgelopen of dat hij zich er zelfs in heeft vastgebeten.

De zonen (en uw vriend zelf ook) zijn er al lang achter dat zij zullen moeten inschikken, wanneer zij u als nieuw teamlid accepteren. En zij kunnen daarin voor hen zelf geen winst ontdekken. Zij uiten dat met het NLP patroon: ‘niet willen wat moet’. Daarmee is het hen gelukt om het bestaande team overeind te houden. De groep en uw vriend tolereren u hooguit als een toegestane tijdspassering voor uw vriend op zijn eigen slaapkamer.
En geef hen eens ongelijk:
De zonen hebben geen enkel positief doel met het toelaten van uw persoon in hun privé ruimte, waar vader ongetwijfeld veel bijdragen levert aan verzorging, om nog maar te zwijgen over de kosten voor hun wonen en overige levensonderhoud. U bent daarvoor zelfs bedreigend: Wie weet wilt u wel zelf alleen met hun vader gaan samenwonen?
En uw vriend zegt er niets aan te willen doen, ‘om conflicten te vermijden’. In NLP termen betekent dit dat de huidige situatie ook voor hem een positief doel heeft en ook voor hem de beste keuze is.

Dit kan ik wel snappen. Nu geniet hij immers vrijblijvend van wat u hem brengt in aanvulling op het leventje met zijn zonen. En door zijn inwonende zonen (oorzaak buiten hem zelf) kan hij u zonder schuldgevoelens op deze afstand houden. Volledig met u in zee gaan doet hij niet. Dan zou hij immers zijn zonen wat terugsnoeien of zelfs de deur uit zetten. Dus: met u meegaan kost hem veel vrijheden en zadelt hem op met problemen en verplichtingen. Gaat u zoiets van hem eisen dan bent u hem waarschijnlijk kwijt. Hij wil zelf immers (nog) geen volledige relatie met u.

Uit uw beschrijving van de duur en achteruitgang in uw situatie leid ik af, dat u het gevecht voor een volwaardige positie in deze groep reeds definitief heeft verloren. Daarmee is uw verlangen om in zijn huis met hem en zijn zonen te gaan samenwonen nu ook niet meer dan een onhaalbare illusie uit uw verleden.
Uw vriend komt technisch gezien pas beschikbaar voor een volledige relatie met u, wanneer zijn zonen uit huis zijn en elders wonen. Daar zou ik in uw geval niet op wachten. Immers dan zullen er vrijwel zeker rondom hem nieuwe barrieres zijn ontstaan, die hem ook dan zullen verhinderen een volledige relatie aan te gaan. Vanuit NLP gezien is zijn angst voor een volledige relatie hoogstwaarschijnlijk het onderliggende patroon dat uw relatie blokkeert.
En dat is zijn leerproces, dat hij in een relatie met u niet kan doorlopen.

Ik heb de volgende tips:
Bedenk dat vrouwen, en dus ook u, soevereine wezens zijn die mannen van hun keuze toelaten.

De huisgroep waarvan uw vriend lid is, wijst u af, beweegt ‘weg van u’. Handig is om hierbij aan te sluiten, dus bepaal uw houding vanuit: weggaan van ‘aansluiten bij de groep’. Dan stopt het wegduwen meteen.
U kunt bijvoorbeeld uw vriend melden, dat u niet meer naar zijn woning komt en dat hij, wanneer hij u wil zien, maar naar uw plek moet komen. Daar kunt u immers uzelf zijn.
Wil hij iets met u, dan zal hij voortaan naar u toe moeten komen. U bepaalt dan of u wel of geen tijd en plaats voor hem heeft.

Daarmee ontkracht u het ‘ervandaan’ patroon van uw vriend en staat u weer op gelijke hoogte naast hem. Bovendien kan hij zich dan niet meer verschuilen achter zijn zonen.
Is dit voor hem geen optie dan weet u genoeg. Dan wordt het tijd uw relatie (geleidelijk) te beëindigen.

Gaat hij er wel in mee, dan kunt u van en met hem genieten wanneer het u uitkomt en u kunt dan tegelijk daarnaast uw eigen leven hebben.
Dan blijkt vanzelf of en hoe uw vriendschap zich ontwikkelt in de richting van uw en zijn relatiedoelen. Loopt dit niet naar uw wensen, dan kunt u uw horizon eenvoudig verleggen naar het vinden van een partner, die wel past bij de relatie die u wenst.

Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord. Wilt u meer weten, dan kunt u via mijn email, website of telefoon contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Hans Dalhuijsen

Beantwoord door:
Hans Dalhuijsen
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek NLP:
NLP Therapie


Gerelateerde vragen aan volwassen kinderen weduwnaar accepteren mij niet:

Nieuwe relatie is vastgelopen op mijn kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2009-11-11 16:26:57
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14
Nieuwe partner en mijn kids
      [Gesteld in NLP]
2015-05-20 09:31:27

Gemiddelde score NLP: 8.8 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+