Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Herziening echtscheidinsconvenant nodig?

[Gesteld op: 03-09-2013]

Toelichting:
Mijn ex-man en ik zijn in 2006 gescheiden, dit is via een mediator gegaan. Belanrijkste afspraken die daarin zijn vastgelegd zijn dat hij kinderallimentatie a 500,- per kind zou betalen, we hebben 2 kinderen. De omgangsregeling is vastgesteld dat hij de kinderen om de week op dinsdagavond ziet en om het weekend, de vakanties zijn gelijkelijk verdeeld.
Mijn exman is inmiddels getrouwd en heeft tot januari dit jaar zijn allimentatie betaald (900,- in onderlinge overeenstemming). Door het ontslag van zijn vrouw heeft hij de allimentatie gehalveerd tot 450,- per maand. Inmiddels hebben we een herbereking van de allimenatie laten maken en blijkt dat hij minder allimentatie verschuldigd is, en recht heeft op zorgkorting. We zijn nu bezig met de verdeling van de zorgkorting, aangezien ik alle vaste lasten voor de kinderen nog steeds betaal.
Nu ben ik voornemens om te gaan samenwonen, we gaan 45 minuten van ons oude huis wonen. Hierdoor gaat mijn exman de kinderen minder vaak zien, de dinsdagmiddag/avond vervallen. Hij stemt in met de verhuizing als er een nieuw convenant komt, met daarin de nieuwe omgangsregeling en de allimentatie vastgesteld. Echter, hij wil liever nog minder betalen, terwijl ik momenteel nog inkomsten heb van een Persoons gebonden budget van onze oudste zoon, maar die binnenkort wellicht vervallen. Tot nu toe kunnen we er met praten wel uitkomen, maar zou graag willen weten wat redelijk is en in hoeverre een nieuw echtscheidingsconvenant nodig is. Alvast bedankt.
Antwoord:

Exuses voor de late beantwoording van Uw vraag. Er was geen adviseur voor deze Rubriek. De heer Gerards gaat deze rubriek nu beheren.

Als één van u het convenant wilt wijzigen en de ander is het daar mee oneens, dan hangt het geheel van het echtscheidingsconvenant af of de afspraken gewijzigd kunnen worden.Onder bepaalde omstandigheden kan dat afzonderlijk wanneer er sprake is van onvoorziene omstandigheden op grond waarvan het niet behoorlijk is elkaar aan de gemaakte afspraken te houden.

Wanneer u de afspraken wenst te wijzigen of u wilt van de afspraken afzien, omdat de ex-partner zijn of haar aandeel van de afspraken niet nakomt, dan hangt het van de inhoud van het convenant af of dat mogelijk is. Veelvuldig staat namelijk in het scheidingsconvenant opgenomen dat het convenant niet kan worden ontbonden, geheel of gedeeltelijk, en dat het alleen mogelijk is om nakoming te eisen. U kan dan dus niet van het convenant af slechts alleen eisen dat de ander het echtscheidingsconvenant nakomt. Het is dan ook van belang of het echtscheidingsverzoek al is ingediend of nog niet.

Het is juridisch onjuist dat Uw ex de alimentatie eigenhandig heeft verlaagd. Volgens mij heeft hij de regels van het convenant overtreden.

U kunt dit aanvechten want het gaat erom wat er in het convenant is afgesproken.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Herziening echtscheidinsconvenant nodig?:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
Pup blijft 'snachts in de bench plassen
      [Gesteld in Honden]
2008-01-09 08:48:29
Sinds een dikke week luistert Happy niet!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-17 13:09:19
Buitenlandse partner naar Nederland halen.
      [Gesteld in Vreemdelingenrecht]
2012-01-29 17:15:16
Echtgenoot wil alles samen doen
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2013-06-29 16:39:55

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+