Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Hoe kunnen wij een andere voog krijgen

[Gesteld op: 31-08-2013]

Toelichting:
Hoi ik zal even uit leg geven mijn naam is Nelly reijnier moeder van Tonia en Frans Tonia is in maart dit jaar overleden heel plotseling --- Tonia was een kindje met een open rugertje nu blijk dat haar drain door haar dunne darm is gegaan omdat ze niet kon aan geven is ze er nu niet meer op 26 maart is mijn dochtertje gecreŰerd er zijn dan van mijn gekomen en hebben tromeland ge,maakt op deze zelfde dag om kwart over 12 snachs komt politie met 20 man en de voogd ze treken mijn zoontje uit bed en werd mee genomen ik was in een keer 2 kinderen kwijt nu i het zo dat de voog steets lieg en ons gewoon niet mag ze beloof me dat ik mijn kind eind mei terug zal krijgen niet dus dan zeg ze nee eind augustus ook niet we zijn inmidels weer voor geweest ook hoge beroep gedaan weer vraag ze de rechter om een jaar uit huis platzing de rechter vind het moeilijk en zeg nee binnen een half jaar moet het kindje terug ik ben ten einde raar wand min man Dennis kan niet met de voog ze vraag mijn dan ook als i niet alleen verde wil gaan en bij hem weg ga ik weet het klink zo on gelovend dat ik bang ben om het tevertelen tegen iemand ik ben echt teneinde raad ook vraag ze hoe het gat en als ik het nog wel aan kan wand het is unie niks een kindje verlies en en nu dit ik kijk haar sa en zeg dit is wat je wilde ik hoop dat u raad voor me heeft zo kan ik u nog zo veel vertelen hoop dat ik bericht van u krjg mijn dank is groot Groetjes nelly dennis wanhopig ouders
Antwoord:
Een kind verliezen is denk ik het ergste wat ouders kan overkomen. En als dan ook je andere kind tijdelijk bij je weggehaald wordt, is dat dubbel zwaar. Uiteraard weet ik niet waarom uw tweede kind uit huis is geplaatst, want ik ken uw dossier niet. Toch kan ik mij de reactie van jeugdzorg wel voorstellen.
Als ouders zo iets ergs overkomt, dan hebben ouders vaak even de tijd nodig om dat te verwerken. Het is belangrijk (ook voor de toekomst van het tweede kind) dat ouders de kans krijgen om te rouwen. Rouwen kan zo heftig zijn, dat het tweede kind tijdelijk minder aandacht en soms zelfs minder verzorging krijgt. Nogmaals, of dat bij u ook het geval is kan ik niet beoordelen. Wel is het zo, dat u nu tijdelijk zich geen zorgen over het tweede kind hoeft te maken en dus veel aandacht aan u zelf en het verwerken van uw verlies kan besteden. Dat is voor de toekomst heel belangrijk. Eigenlijk past jeugdzorg tijdelijk even op uw kind zodat u er zelf ook weer bovenop komt. Gebruik die tijd dus goed. Zoek professionele hulp, want het verlies van een kind is moeilijk te verwerken! Hoe beter u begeleid wordt, des te sterker wordt u, zodat u over een tijdje weer helemaal beschikbaar bent voor uw tweede kind.
Met andere woorden: Zodra u aan jeugdzorg laat zien dat u goede hulp en begeleiding hebt, des te sneller zal jeugdzorg (of de kinderrechter) besluiten dat u uw tweede kind weer thuis kunt hebben.
Je kunt het ook omdraaien: als u goed voor uw kind wilt kunnen zorgen, is het belangrijk dat u nu eerst aan uzelf denkt en zorgt er weer bovenop te komen, des te sneller kunt u ook weer voor uw kind zorgen. Ondertussen is het maar goed dat we in Nederland een jeugdzorg hebben die tijdelijk voor uw kind zorgt.
Het voeren van allerlei juridische procedures zoals hoger beroep, zorgt er voor dat u langer wacht met het verwerken van uw verlies. Dat heeft dus twee nadelen: procedures brengen extra spanning met zich mee en het duurt langer om zelf weer op te knappen. Die tijd kunt u beter besteden aan het vragen van professionele hulp, bijvoorbeeld via de huisarts.

Nog even dit: U heeft het over een voogd, maar ik denk dat u een gezinsvoogd bedoelt. Een voogd wordt door de rechtbank benoemd wanneer ouders geen gezag meer hebben, of overleden zijn. Als u ontevreden bent over de gezinsvoogd, kunt u vragen om een gesprek met de teamleider van de gezinsvoogd. Bij dat gesprek kunt u zich (gratis) laten begeleiden door een onafhankelijke vertrouwenspersoon jeugdzorg van het AKJ of van Zorgbelang, afhankelijk van de provincie waar u woont. De gezinsvoogd kan u daar informatie over geven.

Met vriendelijke groet,

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kunnen wij een andere voog krijgen :

erfenis en zorg over zoon van ex-vrouw
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-05-15 21:51:02
ouders overlijden kan kind dan naar grootouders
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 17:25:42
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Voogdij bij overlijden beide ouders
      [Gesteld in Familierecht]
2009-03-15 00:23:13
Voogdij kleinkinderen, moeder in buitenland
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-08-25 12:18:17

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+