Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Ik wil directeur worden v mijn stichting

[Gesteld op: 30-08-2013]

Toelichting:
Beste ik heb een project opgericht voor jongeren en jongvolwassenen ik wil graag de directeur v de stichting worden. Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn. Wat zijn de rechten V het bestuur en uit hoeveel personen moet het bestuur bestaan? En de rechten vd raad v toezicht t.a.v de directeur? Ik wil graag zelf de regie in eigen handen houden en ik wil niet dat andere er met mijn idee vandoor gaan en het gevaar lopen dat ik uit mijn eigen stichting wordt gezet terwijl ik de oprichtster ben van mijn project. Op welke manier kan ik mij zelf hierin beschermen?
Antwoord:

Ik begrijp uwvraag, en kan u ook zeggen dat deze veel vaker wordt gesteld. Het is natuurlijk niet leuk als iemand anders er met het idee vandaar gaat. Maar u moet beseffen dat de eerste stap, het oprichten van een stichting, per direct al betekent dat u zaken los moet laten. Een stichting wordt namelijk opgericht voor een bepaald goed doel, zoals dat wordt opgenomen in de statuten, en vanaf dat moment bestuurt de stichting zichzelf. Als oprichter heeft u er dan niets meer over te vertellen.
U kan zich wel inzetten voor dat goede doel door deel te nemen aan het bestuur of door als directeur in loondienst te treden.
Het bestuur wordt bij de oprichting benoemd. Deze bestaat uit minimaal 3 personen die de functie van voorzitter, secretaris en penningmeester moeten vervullen. Het bestuur wordt meestal voor 3 a 4 jaren benoemd, waarna er meestal nog een keer kan worden verlengd. Daarna moet de betreffende bestuurder worden vervangen door iemand anders. Als u bestuurder zou worden, dan zou u dus na een aantal jaren afscheid moeten nemen. Uiteraard kan u dan nog wel in een andere functie voor de stichting werken.

Als u directeur wilt worden, dan moet u met het bestuur in overleg treden over uw arbeidsvoorwaarden. U komt dan in loondienst bij de stichting. Als directeur voert u de opdrachten van het bestuur uit, en u moet dan ook verantwoording afleggen aan het bestuur. Uiteraard kunnen er daarbij ook botsingen voorkomen, met name omdat het gaat om uw idee, maar daar weinig meer over heeft te zeggen. Dat zou eventueel kunnen leiden tot een ontslag, en daardoor moet u wel definitief afscheid nemen van de stichting.

U zal voor uzelf een afweging moeten maken wat belangrijker is: enerzijds de uitvoering van uw idee en de continuiteit van het project, of anderzijds het feit dat u altijd een vinger in de pap wilt houden. In het laatste geval is een stichting niet voor u geschikt, en kan u wellicht beter denken aan een eenmanszaak. Maar dat zal een negatieve invloed hebben op de opbouw van het project, omdat men in de regel makkelijker meewerkt aan een stichting.

Tot slot: u noemt in uw vraag een raad van toezicht, maar dit is niet standaard bij een stichting. Deze wordt vaak ingesteld bij grotere stichtingen, en is dus waarschijnlijk niet bij u geschikt.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Ik wil directeur worden v mijn stichting :

Stichting met goede doelen en fondsverwerving
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2014-04-02 23:55:57
onroerend goed van een stichting
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2010-04-02 13:26:48
Beheersstichting met stichtingen eronder
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2013-09-30 08:31:23
Percelen en woonhuis inbrengen in een stichting.
      [Gesteld in Suriname]
2015-03-09 17:35:50
Oprichten stichting
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2009-04-24 18:08:15

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+