Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Gezondheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Gezondheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Gezondheidsrecht

Zelf een vraag over Gezondheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Gezondheidsrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Gezondheidsrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Gezondheidsrecht Klik hier.

RSS over GezondheidsrechtVragen over Gezondheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Gezondheidsrecht op jouw website?Vragen over Gezondheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GezondheidsrechtVragen over Gezondheidsrecht via E-mail. Klik hier.

Gebit totaal op door fout tandarts

[Gesteld op: 25-08-2013]

Toelichting:
Hallo, na zo'n 27 jaar bij een tandarts geweest te zijn, kwam ik bij een nieuwe omdat de mijne er mee stopte. De nieuwe tandarts vertelde mij dat mijn kaakbot bijna weg is door en jaren lange terugkerende ontsteking ik heb nu paradontitis. Mijn oude tandarts gaf me hooguit een spoeling dus op een gegeven moment ging ik alleen als het heel erg was en dan kreeg ik heel soms een kuur en meer deed ie niet.Hij zij altijd na elke controlle dat alles er goed uitzag en deed nooit een meting van de pockets.U zult begrijpen dat ik echt ontzettend boos ben.Ik werk in een supermarkt 32 uur per week heb geen tandarts verzekering want sterk gebit,ik ben nu al ruim 1600 kwijt aan kosten bij de tandarts, en dan heb ik niet eens het leed en de kosten voor pijnmedicatie berekend die ik kreeg omdat de ontsteking ontplofte bij tanden en kiezen trekken.Nu moet de onderkant nog.Ik heb een jaar lang gegoogeld om iets te vinden waar ik wat mee kan maar kan niks vinden.Lijkt mij dat ik hem toch moet kunnen aan klagen? Of iig de rekening kan toesturen.Alvast bedankt
Antwoord:
Het probleem dat u schetst komt vaker voor: De vorige (tand)arts gaat met pensioen en de nieuwe is vaak veel beter op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op zijn vakgebied. Dat hoeft niet te betekenen dat de vorige tandarts slecht was, hooguit is het hem niet gelukt geheel up to date te blijven. De ontwikkelingen in de medische wetenschap gaan echter zo snel dat geen enkele (tand)arts die bij kan benen. Of uw vorige tandarts daarin een verwijt te maken valt kan ik niet beoordelen, want ik ben geen tandarts. Om een eventuele schadeclaim in te dienen heeft u dus een onafhankelijke deskundige nodig (niet uw eigen tandarts) en een letselschade expert.
Er zijn meerdere vormen van Parodontitis. Variërend van snelverlopende, progressieve Parodontitis tot chronische adulte parodontitis, die zich meestal op latere leeftijd manifesteert. Deze laatste is soms moeilijk te bestrijden omdat gedurende lange tijd de ontsteking zich rustig houdt. Het gebit gaat dan heel langzaamaan achteruit.
Andere factoren die de behandeling van Parodontitis kunnen beïnvloeden zijn: roken, suikerziekte en andere gezondheidsklachten, maar ook genetische aanleg. In sommige families loopt iedereen met dezelfde klachten rond. En uiteraard het eigen poetsgedrag. (Tweemaal per dag en met de juiste techniek).
Parodontitis kan gevaarlijk zijn en verhoogt o.a. het risico op hartafwijkingen, herseninfarct, etc. Daarom moet sinds 1998 bij het constateren van parodontitis het zg. Paro-protocol gevolgd worden. Bij ernstige vormen kan de eigen tandarts doorverwijzen naar specifieke behandelcentra. Vooral bij ernstige vormen is dat aan te raden. (Bron: Wikipedia)

Doorverwijzing kan gevolgen hebben voor uw zorgverzekering, omdat er dan mogelijk sprake is van een medische behandeling die wel onder uw basisverzekering valt. Informeer daarnaar zowel bij uw tandarts als uw zorgverzekeraar.

Met vriendelijke groet,

Peter Smits


 
Reactie vraagsteller:
Oke ik begrijp het verhaal! daar was ik al bang voor. Maar buiten dat hij dit niet kon bijbenen was hij sowieso slecht bezig, bij klachten over barstjes en mijn oudste had een zwart puntje, dat was allemaal niets, het barstje was een echte breuk en dat zwarte waren gaatjes. Ben voor de kids dan blij dat hij is gestopt.
Iig bedankt
 
Antwoord Beheerder:
Dat laatste kan ik mij voorstellen. Uw kinderen moeten nog wat langer met hun gebit doen! Gezien de klachten doet u er wel goed aan om samen met uw tandarts goed onderzoek te doen naar de oorzaak van zo'n barst. Die horen normaliter niet zomaar in een jong gebit op te treden. Blijkbaar neemt u de gebitsverzorging van u en uw kinderen serieus. Blijf dat vooral doen.

Met vriendelijke groet,

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Gezondheidsrecht:
Verkeer Slachtofferhulp


Gerelateerde vragen aan Gebit totaal op door fout tandarts:

declaratie tandartskosten
      [Gesteld in Rechtshulp-Zuid Holland]
2009-05-15 07:47:50
Beroepsaansprakelijksheidsverzekering!
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2013-01-18 23:17:00
Kan ik een tandartspraktijk aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2013-11-17 00:45:53
Mag tandarts over mijn vullingen krassen met haak
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2015-05-01 14:50:17
Kan ik mijn tandarts aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2015-08-11 02:49:17

Gemiddelde score Gezondheidsrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+