Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Tandheelkunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tandheelkunde en krijg online een antwoord van de specialist in Tandheelkunde

Zelf een vraag over Tandheelkunde? Klik hier.
Meer vragen over Tandheelkunde.
De huidige beheerder van de rubriek Tandheelkunde:
Naam: Toors
Bedrijf: Toors dental expertise (tde)
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Toors vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via RSS. Klik hier.
RSS over Tandheelkunde op jouw website?Vragen over Tandheelkunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via E-mail. Klik hier.

kosten implantaten op de tandarts verhalen?

[Gesteld op: 23-08-2013]

Toelichting:
mijn oude brug is verwijderd middels losslaan van de achterste kies omdat hij bij de voorste premolaar los zat. deze oude brug is opnieuw geplaatst maar bleek kapot te zijn en ik laat een nieuwe brug aanmeten. nieuwe brug geplaatst. blijkt thuis met eten dat de brug niet op elkaar komt, dus niet goed past. tandarts probeert nog een kies boven zodanig op te hogen dat er een goede oclusie plaats vindt. lukt niet en de nieuwe brug wordt er weer opnieuw afgeslagen. dit gaat gepaard met veel geweld en het duurt heel lang. de brug laat niet gemakkelijk los. de technieker zegt dat dit niet had gehoeven want hij kan er toch niks aan bakken, dit zegt de tandarts, de voorste tand is een stifttand en ook die is eruit geslagen. inmiddels blijkt de wortel van voorste tand gebroken en heb ik veel last van de achterste kies. er wordt een zenuwbehandeling gedaan (ging moeizaam in 2 behandelingen) daarna afgevuld en nu blijkt die kies ook gevoelig te blijven. vlgs de kaakchirurg waar ik naar toe ben gegaan om eventueel implantaten te laten plaatsen, is waarschijnlijk ook die wortel van de achterste kies gebroken. wie is nu verantwoordelijk voor dit drama? tandarts en technieker wilden wel een nieuwe brug vergoeden (ik heb de brug al betaald) . maar dit kostenplaatje valt nu veel hoger uit en buiten dat vind ik het vreselijk dat ik nu die tanden moet missen en dit allemaal moet ondergaan. kan ik voor vergoeding van de implantaten vragen en is de tandarts niet verzekerd voor zo'n fout?
Antwoord:

Het vervangen van een losgeraakte brug, nadat eerst nog is getracht deze te herplaatsen heeft tot een reeks van zich opstapelende problemen geleid, met als uiteindelijk gevolg dat u niet alleen geen brug meer heeft, maar ook twee pijlerelementen onherstelbaar zijn beschadigd.

Allereerst moet ik, wat ik hieronder schrijf onder voorbehoud doen. Het geven van een zuiver oordeel is natuurlijk alleen mogelijk na bestudering van de gehele behandelhistorie, inclusief de Röntgenfoto's, en na de lezing van de behandelend tandarts te hebben gehoord.

Om te beginnen dient een kroon of brug, voordat hij definitief wordt vastgezet zorgvuldig te worden gecontroleerd op pasvorm, contact met de buurelementen en hoogte ten opzichte van de tegenoverliggende elementen, zowel bij dichtbijten als bij kauwbewegingen.

Pas als dat helemaal klopt mag hij worden vastgezet (definitief gecementeerd). Bij twijfel kan de tandarts de restauratie met een tijdelijk cement vastzetten voor een korte proefperiode. Blijkt er iets niet goed in het gebruik dan kan hij er vrij gemakkeliijk weer worden afgehaald, want het tijdelijk cement is niet erg hard.

De tandtechnicus kan de kroon, of brug dan aanpassen, of in het uiterste geval helemaal overnieuw maken. Uiteraard zonder kosten voor de patiënt.

Bij met grof geweld loshameren bestaat de kans dat een wortel breekt, of een deel van een pijler afbreekt. Dat risico wordt vergroot als één, of beide pijlers in het verleden een wortelkanaalbehandeling hebben gehad ( zoals die van u met de stift). De veiligste weg om een goed vastzittende kroon, of brug te verwijderen is om hem door te slijpen. De brug wordt daardoor onherstelbaar beschadigd, maar de pijlers blijven heel !

Ik adviseer u met spoed een tweede mening te zoeken. Laat u in dit stadium alleen door andere tandarts(en) bekijken, maar laat u niet behandelen ! Een tweede mening houdt in dat u niet overstapt naar een andere behandelaar !

 Hieronder copieer ik een advies in dat ik eerder dit jaar ( 4 juni) gaf.

3 adviezen :

  1. Zoek een tweede mening
  2. Neem kontakt op met uw ziektekosten verzekeraar en vraag ook daar advies
  3. Vraag uw tandarts u in contact te brengen met de regionale Bermiddelingsraad van zijn beroepsorganisatie ( de NMT)
  4. Maak hem duidelijk dat u de ontstane situatie minnelijk wilt oplossen en vraag hem ziijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering te informeren. Moeilijk gesprek, maar onvermiijdelijk.

De ONAFHANKELIJKE 2e mening kunt u bij één van de universitaire opleidingen Tandheelkunde vragen :

  • Katholieke Universiteit Nijmegen
  • Rijks Universiteit Groningen
  • Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)

Veel ziektekostenverzekeraars helpen hun verzekerden bij problemen met behandelaar. Sommige kennen een rechtsbijstandregeling in geval van conflict/klacht.

De landelijke Tandartsenorganisatie, de NMT kent voor zijn leden een bemiddelingsprocedure om problemen/conflicten tussen arts en patiënt minnelijk te schikken. Wilt daarover meer lezen ga dan naar :

http://www.tandartsennet.nl/__C1256DE2004732BC.nsf/vCategorie/A40427E1CC077DC7C125 767F0038DAB1/$FILE/NMT_20091201_brochure_NMT_Klachtenregeling.pdf!openelement

Voorts adviseer ik u uw tandarts te vragen uw hele behandelhistorie ( dus alle gegevens, inclusief Röntgenfoto's) aan u ter beschikking te stellen. De X-foto's zijn tegenwoordig meestal digitaal en kunnen per email aan u worden toegezonden, of nog eenvoudiger, op een door u meegebrachte geheugenkaart, of USB stick worden gezet. Bewaar alle nota's en begrotingen.

Vraag eventuele X-foto's op en behandelhistorie bij kaakchirurg.

Als u een 2e mening gaat zoeken neem dan al deze gegevens mee en neem iemand mee die meeluistert en eventueel aantekeningen maakt.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte drs. Toors
Mijn hartelijk dank voor het advies dat u gegeven heeft . Mijn waardering hiervoor is hoog. Ik heb geprobeerd de waardering proberen in te geven, maar dat is mij nog niet gelukt.
Ik zal dit moeilijke gesprek op een nette manier proberen aan te gaan, want ik wil graag een goede verstandhouding blijven houden. Tevens dank ik u voor de snelle reactie.
met vriendelijke groet,
L.J.A. Vertommen-Jacobs
 
Antwoord Beheerder:

Geachte vragensteller,

U heeft begrepen dat ik met de beschikbare informatie zo volledig en zorgvuldig mogeliijk heb willen antwoorden. Ook omdat ik uw geval wel heel schrijnend vind.

Als één van de weinigen ( in deze rubriek) neemt u de moeite hiervoor te bedanken.

Succes en sterkte toegewenst !

Beantwoord door:
Toors
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tandheelkunde:
KaakchirurgieMondhygieneTandarts


Gerelateerde vragen aan kosten implantaten op de tandarts verhalen?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
declaratie tandartskosten
      [Gesteld in Rechtshulp-Zuid Holland]
2009-05-15 07:47:50
incassokosten
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-17 18:45:52
Mijn ex betaald mij kinderalimentatie.
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2012-02-16 21:24:11
Mag het incassobedrag verschillen van vonnisbedrag
      [Gesteld in Incasso]
2012-06-12 10:21:52

Gemiddelde score Tandheelkunde: 8.9 (362x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+