Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Alerteren van tegenstanders

[Gesteld op: 21-08-2013]

Toelichting:
Partner en ik willen het alerteren door tegenstanders verbieden. Volgens de spelregels mag dat. Wij hebben nl. de indruk dat veel tegenstanders door de alerts van hun partner op het goede spoor worden gehouden. Wat nu als de tegenstanders naar het alertkaartje grijpen en dan zeggen, oh nee ik mag niet alerteren hé. Uiteraard is er dan weer een signaal richting partner gegaan. Is hier een sanctie op. BV bij herhaaldelijk in de fout gaan.
Antwoord:

U mag inderdaad uw tegenstander verbieden te alerteren. Dat verbod geldt dan voor de hele ronde. Hiermee wordt u zelf niet ontslagen van de verplichting zelf wel te alerteren (tenzij de tegenstander dat ook bij u verbiedt).

En dan werkt het precies zoals het niet alerteren waar het wel moet. Tegenstander mag niet alerteren, maar doet het toch. hetzij met het alertkaartje, danwel door hardop te melden dat er normaal gealerteerd zou moeten worden, maar omdat u het verboden hebt, zeggen we maar niets.

Dit is ongeoorloofde informatie (OI) en partner mag hier geen gebruik van maken. Als partner een keuze heeft, moet hij kiezen voor het alternatief wat niet ingegeven zou kunnen zijn door de Ongeoorloofde Inlichting.
Hier is geen herhaling voor nodig: de eerste de beste keer dat OI over tafel gaat, moet u de arbiter roepen. De arbiter zal het bieden en spelen voort laten gaan en achteraf beoordelen of partner gebruik maakte van de informatie.

Tegenstander (overtreder) krijgt bij de eerste keer een waarschuwing, maar bij herhaling kan de arbiter een procedurele straf (korting van een kwart top van een spel) opleggen. Hetzelfde als je wel zou moeten alerteren maar het niet doet. Als de tegenpartij benadeeld wordt, vindt een scorecorrectie plaats en bij herhaling volgt een (extra) sanctie.

Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw snelle, maar ook zeer duidelijke reactie.
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan.
Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Alerteren van tegenstanders:

mag mijn partner preemptief openen met 3 punten kw
      [Gesteld in Bridge]
2010-09-17 11:06:29
Hoe zit het met regels betreffende all-in gaan?
      [Gesteld in Poker]
2010-10-25 16:59:39
Bieden wat men wil en acoll systeem
      [Gesteld in Bridge]
2015-03-10 03:02:02
4e kleur en zo
      [Gesteld in Bridge]
2015-09-06 12:47:11
Infodoublet na te hebben voorgepraat.
      [Gesteld in Bridge]
2015-12-17 15:44:11

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+