Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Ondernemers Advocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ondernemers advocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Ondernemers advocaat

Zelf een vraag over Ondernemers advocaat? Klik hier.
Meer vragen over Ondernemers advocaat.

Beheerder worden?

De rubriek Ondernemers advocaat heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ondernemers advocaat Klik hier.

RSS over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Ondernemers advocaat op jouw website?Vragen over Ondernemers advocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via E-mail. Klik hier.

Vervolg stoppen VOF

[Gesteld op: 18-08-2013]

Toelichting:
Helaas kreeg ik het niet voor elkaar om te reageren op mijn eerdere vraag (Stoppen met VOF)
Vandaar dat ik een nieuwe open.
Hieronder staat de eerder vraag en het antwoord wat ik daar al op had gekregen:

"Mijn partner heeft samen met 1 andere vennoot een VOF. Mijn partner wil stoppen met de VOF maar is bang dat er een conflict gaat ontstaan. De VOF is op dit moment niet winstgevend en er is sprake van een kleine schuld. Welke maatregelen kunnen er genomen worden voordat we de mededeling doen om uit de VOF te stappen?
Wij hebben wel de financiële middelen om eventuele overgebleven schulden te betalen de vennoot niet. Aangezien het een VOF is, is mijn partner aansprakelijk voor alle schulden in hoeverre kan ons gezamenlijk spaargeld hiervoor worden gebruikt? "

Zorg er voor dat de schulden uit het vermogen van de vof wordt betaald. Schuldeisers van de vof hebben in eerste instantie verhaal op de vof. Indien dit niet toereikend is zijn de vennoten hoofdelijk privé aansprakelijk. Dat wil zeggen dat een schuldeiser één vennoot kan aanspreken tot betaling van het gehele bedrag. Deze vennoot moet dan zelf maar regelen dat hij een gedeelte van de betaling op de andere vennoot kan verhalen.

\\\"U bent beide gerechtigd tot de spaarrekening. Schuldeisers van de vof kunnen zich, aangezien uw partner medegerechtigd is tot de spaarrekening, hierop verhalen. Ik adviseer u voor dat geval de spaarrekening te splitsen. In de samenlevingsovereenkomst zal hierover waarschijnlijk niets geregeld zijn. Standaard samenlevingsovereenkomsten hebben in de regel betrekking op de verdeling van de kosten van de gezamenlijke huishouding\\\"

Bedankt voor het uitgebreidde antwoord!
Ik heb nog een vraag over het spaargeld. Nu hebben we het spaargeld op verschillende rekeningen staan de ene rekening staat op onze beide namen en de andere rekeningen staan op onze persoonlijke eigen namen. Is enkel het overmaken van het spaargeld naar mijn rekening voldoende om ervoor te zorgen dat ze niet aan het spaargeld kunnen komen? of door het geld simpel weg op te nemen?
Daarnaast vraag ik me af of bij een eventuele schuld er door de schuldeisers alleen gegekeken wordt naar eventuele spaargeld of dat er ook gekeken wordt naar bezit (bijvoorbeeld een camper). Dus als de de andere vennoot geen spaargeld heeft maar wel een camper dat hij die dan moet verkopen.

Zijn er rechtsbijstandsverzekeringen die bij dit soort problemen kunnen helpen?

Bedank
Antwoord:
Zolang er nog geen beslag is gelegd kunt u nog regelen dat er geen of nauwelijks bedragen op uw spaarrekeningen staan. Schuldeisers hebben verhaal op het gehele vermogen. Naast spaargelden kan dit ook op bijvoorbeeld een camper zijn. U zou zelf bij rechtsbijstandverzekeringen informatie moeten opvragen of zij u bij dit soort problemen kunnen helpen. Indien u reeds een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten dient u dit probleem z.s.m. aan haar voor te leggen.
 
Reactie vraagsteller:
Nogmaals bedankt voor het antwoord.
Nee is er zeker nog geen sprake van beslag legging maar het klinkt zo makkelijk om al het spaargeld naar mijn rekening te storten zodat eventuele schuldeisers er niet aan kunnen komen. Moet ik niet aan kunnen tonen dat het geld ook daadwerkelijk van mij is? en als ik al het spaargeld eraf haal moet ik dan ook niet bij de schuldeisers aantonen waar dat geld heen is?
 
Antwoord Beheerder:

In eerste instantie rust bij de schuldeisers de bewijslast dat al het spaargeld niet van u is. Het is dan verder de vraag in hoeverre de schuldeisers van alle transacties op de hoogte zijn. Daarbij kan een rol spelen of er ook sprake is van een faillissement. Een curator in een faillissement kan op grond van de Faillissementswet betalingen terugdraaien indien schuldeisers door deze betalingen benadeeld zijn. Met andere woorden : het is nog geen gelopen race. Indien de schuldeisers/curator er in slagen te bewijzen dat al het spaargeld op de rekening niet van u is dan wordt u de mogelijkheid geboden alsnog aan te tonen dat al het spaargeld wel van u is. I.g.v een gerechtelijke procedure heeft de rechter hierover het laatste woord.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vervolg stoppen VOF:

MIJN VROUW WERKT SINDSKORT IN DE PROSTITUTIE
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-03-08 15:00:02
roken???
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2007-03-13 13:55:27
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
ik wil stoppen met aftrekken
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-06-13 21:58:13
Hoe kan hij stoppen met roken ?
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2011-01-12 12:15:14

Gemiddelde score Ondernemers advocaat: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+