Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Boerderijdieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Boerderijdieren en krijg online een antwoord van de specialist in Boerderijdieren

Zelf een vraag over Boerderijdieren? Klik hier.
Meer vragen over Boerderijdieren.
De huidige beheerder van de rubriek Boerderijdieren:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BoerderijdierenVragen over Boerderijdieren via RSS. Klik hier.
RSS over Boerderijdieren op jouw website?Vragen over Boerderijdieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BoerderijdierenVragen over Boerderijdieren via E-mail. Klik hier.

nalatigheid staleigenaar?

[Gesteld op: 15-08-2013]

Toelichting:
zaterdag staan we 3 weken op een nieuwe pensionstal met mijn 2 paardjes.meisje dat ons rondleid had mooie verhalen,maar was anders dat we er stonden,nu nog dag en nacht op het land tot 1 oktober,kregen een stuk land waar ze mochten staan,ging de eerste paar dagen goed,kwam een ander paardje bij staan en toen begon de ellende,al het stroomdraad van ellende aan elkaar en er stond geen stroom op,langs het pad van bijna een kilometer stond prikkeldraad wat verboden is,mijn kleine paardje heeft respect zolang er stroom op staat maar gaat eronder door als hij de kans krijgt en geen stroom op staat,verschillende keren aangegeven dat het draad anders moet en er stroom op moet ook bij het prikkeldraad maar werd geen gehoor aangegeven,12 augustus werden we gebeld om half 1 smiddags dat ons paard gewond was en in het prikkeldraad gezeten had,dierenarts is 2 uur bezig geweest,het hele profiel stond in zijn lijf maar linker voorbeen was het ergste,hij staat nu 2 weken op stal,met een gigantische wond,er zijn nog meer dingen wat niet klopt..u antwoord?
Antwoord:
Er is zeker sprake van nalatigheid van de staleigenaar,als u dit wilt horen ,maar wat heeft u afgesproken en staan er ook dingen op papier,zoals wist u dat er andere paardjes bijkwamen op het land, het gaat niet altijd probleemloos om ze maar bij elkaar te zetten.Schrijf in ieder geval op wat u vindt dat de eigenaar van het land heeft verzaakt en maak twee kopieën,stuur er een naar de Rijdende rechter en een naar de staleigenaar.En eentje voor uzelf. De rekening dient zeker gedeeld te worden door u allebei,is mijn mening. Ook zelf bent u niet geheel vrij te pleiten ,Het is niet voor niets verboden,en u had erop moeten staan dat daar stroomdraad gebruikt werd ,desnoods na overleg zelf of samen  aangelegd ter plaatse als ze niets deden. Maar door ze daar dus te laten heeft ook de eigenaar verantwoordelijkheden.u wist dat ze daar onderdoor zou gaan en u had moeten luisteren naar uw intuitie.
 
Reactie vraagsteller:
er staat niets op papier,en natuurlijk had ik erop moeten staan...maar als je net nieuw komt bij iemand...heb je weinig zelf in de hand..alles moet ook contant betaald worden...ik ben heel rustig gebleven en gepraat met eigenaar denk ook dat ze bang waren dat ik er werk van ga maken,we staan nu op stal en in principe moet je dan bij betalen in de zomer,een paar keer gevraagd of er kosten aan verbonden zijn maar dat hoefde niet,ze hebben in het begin gezegd dat je hooi mag pakken..dat doe ik nu ook,de eigenaar zou 3 keer op een dag hooi voeren maar naar mijn menning te kort,we zzijn er 2 keer op een dag een paar uur en zie haar nooit,er ligt geen hooi meer smorgens en zegt dat ze vanaf 7 uur voert,dan moet ze smiddags voeren maar ze werkt en wanneer doet ze dat dan,en savonds zijn we er niet geloof ook niet dat ze dan voert of het zijn cavia plukjes..dus kreeg een sms dat ik geen hooi mag pakken want zij voert..weer zoiets via sms..heb uitgelegd hoe ik er over denk..we moeten 2 weken op stal staan omdat hij weinig mag bewegen..verwacht ik wel dat ze hooi krijgen,ik wil haar dan ook voor het blok zetten,of je laat ons voor die 2 weken hooi en stro pakken of je gaat de dierenarts rekening betalen..vind ik opzich nog netjes van ons maar kan dat?
 
Antwoord Beheerder:
Zo wie zo vind ik dat ze mee moeten betalen aan de dierenartsrekening,want ze hebben geen maatregelen genomen om de omheining veilig te houden,wat gewoon nalatigheid is. En hooi moet gewoon normaal gegeven kunnen worden,wat zou het nou uitmaken wie het geeft, Als ze teveel krijgen zien hun dat ook wel ,want dan blijft er teveel liggen en kunnen ze dan altijd nog zeggen  dat het wel minder mag.raar,raar en als het gezegd is dan moet je daar niet op terug komen. Dat geeft een onzeker gevoel voor de mensen die daar staan met hun paarden.Je mag het wel ,maar bij nader inzien niet, vreemd toch,dat geeft te denken voor van de winter,je moet erop kunnen vertrouwen dat ze goed zijn voor de dieren, en niet alleen maar geld vangen en er niets voor terug willen doen. Zo werkt dat dus niet. Ze nemen de zaken veel te gemakkelijk op,een contract is echt noodzakelijk,daar zet je al dit soort zaken in ,en dan heb je duidelijkheid.Wat voor alle partijen toch fijn werkt! Het hoeft niet over opzeggen alleen te gaan,dat gaat meestal toch anders dan je voorzien had,maar voeren,binnen en buiten zetten, stal schoonmaken ;liefst elke dag,althans bij ons wel,wordt er op ze gelet overdag,mag er een trainer,eigen keuze smid etc. op het terrein komen,mag je met de feestdagen je eigen paardjes komen bezoeken ,echt waar daar moesten eens landelijke regels voor komen want de willekeur van sommige stalhouders verschild zo,en  behandelen de paardenbezitters maar naar eigen luimen en grillen. Het moet wat dat betreft veel zakelijker.een "contract "is zo gemaakt, En verder met je hart voor de paarden zorgen.Dat dat nog te veel gevraagd is blijkt wel.
Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Boerderijdieren:
AlpacaPluimvee


Gerelateerde vragen aan nalatigheid staleigenaar?:

Paard eigendomsrecht
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2007-09-11 16:50:41
Snoeien boom op erf buren en op erfgrens
      [Gesteld in Tuin]
2010-12-03 15:44:15
Kan ik de bewindsvoerder aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2011-07-23 12:08:14
Duitsland verkeersongeval boete help A.U.B.
      [Gesteld in Verkeersrecht]
2011-08-02 23:11:44
Paard ziek geworden op pensionstal
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2014-08-21 11:07:51

Gemiddelde score Boerderijdieren: 8.5 (24x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+