Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Friesland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Friesland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Friesland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Friesland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Friesland:
Naam: Mr. H. van Dijk
Bedrijf: Aanzet arbeidsrecht
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. H. van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-FrieslandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Friesland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-FrieslandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland via E-mail. Klik hier.

Heb/had ik recht op een fase c contract?

[Gesteld op: 26-07-2013]

Toelichting:
In 2009 ben ik via Randstad begonnen te werken voor een bancaire instelling. Ik 3.5 jaar voor betreffende opdrachtgever gewerkt via Randstad. In die 3.5 ben ik zonder overleg overgezet van Randstad uitzendbureau bv naar Randstad Payrolling bv. Na die 3.5 jaar heb ik 1 maand thuis gezeten, en ben via Randstad aan de slag gegaan voor een nieuwe werkgever en daar heb ik een fase a contract voor getekend. Ik heb daar in die tijd al bezwaar tegen gemaakt, omdat ik verwachtte een fase c contract te krijgen. Zij hebben mij toen verteld, dat vanwege de overgang van Randstad Uitzendbureau BV naar Randstad Payrolling BV de faseopbouw was gestopt en opnieuw begonnen. Ik vond het niet netjes, maar ging er van uit dat de uitleg wel correct zou zijn en heb er niks meer van gezegd, omdat ik bang was dat ik mijn baan zou verliezen. Nu ben ik intussen ontslagen, en omdat ik ontslagen ben had ik gesolliciteerd via een ander uitzendbureau, nu vertelde de medewerker daar, dat de uitleg van Randstad niet klopte en dat ik een fase c contract had moeten krijgen. Ik heb in reactie daarop contact gehad met Randstad, en ik krijg daar opnieuw dezelfde uitleg: Naar aanleiding van ons telefoongesprek gister heb ik contact gehad met juridische zaken. Zij geven aan, zoals Yvonne ook heeft aangegeven in haar schrijven, dat de fasetelling van Randstad Payroll Direct bv en Randstad Uitzendbureau bv los van elkaar staan. Dit ontkracht jou verhaal dat je recht zou hebben op een fase C contract. De twee bedrijven staan los van elkaar en hierdoor heb je dus geen recht op opvolgend werkgeverschap.
Antwoord:
Opvolgend werkgeverschap hoeft NIET in te houden dat de bedrijven die het betreft juridisch aan elkaar "vast" moeten zitten. Integendeel! Uitgangunt is dat indien een werknemer HETZELFDE werk blijft doen maar van (juridische) werkgever wisselt, de nieuwe werkgever het arbeidsverleden dat is opgebouwd bij de eerste werkgever mee moet nemen.
Uit je verhaal maak ik op dat er in het werk niets veranderde maar slechts gewisseld werd van werkgever (NB: als je daar niet mee hebt ingestemd, dan ben je eigenlijk gewoon in dienst gebleven van werkgever 1, ondanks dat payrolling je wellicht is gaan betalen - ik heb daarover eerder succevol geprocedeerd en die uitspraak is bekend bij de uitzendorganisaties!). Er is dan dus zeker sprake geweest van opvolgend werkgeverschap. Of dat betekent dat je ook een fase C contract moet hebben kan ik enkel beoordelen aan de hand van de exacte contractsperioden. De uitzend CAO heeft nogal wat ontsnappingsclausules die van toepassing zouden kunnen zijn.

Tot slot: ons kantoor is thans vanwege zomervakantie gesloten tot 19 augustus. Wil er nadien met alle plezier naar kijken maar moet dan wel de onderliggende contracten hebben.

M.v.g.
Mr. H.J.A. Van Dijk
Www.aanzetarbeidsrecht.nl
 
Reactie vraagsteller:
Geachte mr. HJA van Dijk,

bedankt voor uw reactie, ik zou het heel fijn vinden als u hier na de vakantie naar wilt kijken.

Mvgr,
Korrie Postma
 
Antwoord Beheerder:
Prima. Stuur uw stukken maar naar mij toe op: Postbus 9, 9750 AA Haren.
Over kosten hoeft u nog niet in te zitten; wij gaan pas tijd berekenen als er wat in uw zaak zit en ook pas na uwinstemming uiteraard.
M.v.g
Mr. H. Van Dijk
Beantwoord door:
mr. H. van Dijk
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heb/had ik recht op een fase c contract?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Friesland: 8.8 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+