Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatietherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatietherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Relatietherapie

Zelf een vraag over Relatietherapie? Klik hier.
Meer vragen over Relatietherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Relatietherapie:
Naam: Annemarie Masselman
Bedrijf: Prisma coaching
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Annemarie Masselman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatietherapieVragen over Relatietherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Relatietherapie op jouw website?Vragen over Relatietherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatietherapieVragen over Relatietherapie via E-mail. Klik hier.

Moet ik hoop houden en vechten of opgeven?

[Gesteld op: 07-07-2013]

Toelichting:
Mijn man en ik zijn 9 jaar samen. En hebben 2 kindjes van 1 en 4. Onze problemen lijken steeds erger te worden. Het voelt alsof hij alleen nog maar chagerijniger wordt. En de huidhoudelijke taken die altijd al voor gedoe zorgen maken het nu helemaal moeilijk.
ik loop er tegen aan dat het altijd achteraf sorry is en je hebt gelijk. Maar nergens zit een concequentie aan. T is alleen sorry zeggen. En dan moet t weer over zijn.
Hoe red ik dit? Als we leuk zijn, dan zijn we ook echt leuk. Maar ik weet gewoon niet meer hoe ik dit nog handelen moet. Ben zo moe van t gedoe steeds.
Hoe motiveer ik hem om zn best te doen. Complimenten werken niet. Hij ziet overal bergen en gedoe. En het ergste daarmee is dat ik een positief iemand ben die graag de koe bij de horens pakt.
Ik hoop echt op een goede tip.
Antwoord:
Beste..., Ik begrijp dat dit veel energie kost en dat je er doodmoe van wordt. Ik zal je een aantal tools (gereedschappen) aanreiken die jullie kan helpen beter te communiceren. 1e tool: open vragen stellen (wie, hoe, wat, waar, etc., beter niet 'waarom' omdat de ander zich dan meestal aangevallen voelt en meteen in de verdediging schiet) helpt om helder te krijgen wat hem nu zo chagrijnig maakt. 2e tool: LSD gebruiken: Luisteren-Samenvatten-Doorvragen. Diep van binnen is hij niet gelukkig, er zit hem iets dwars wat maakt dat hij humeurig is. Vraag dus door! 3e tool: erkennen! Sta stil bij zijn beleving zonder je mening of oordeel te geven. Puur erkennen wat er is. Erkennen betekent niet dat je het met hem eens bent, maar dat je ziet dat iets moeilijk voor hem is bv, en dat dan bevestigen. Daarna geef je feedback. De 4e tool is dus goede feedback geven: je waarneming in feiten beschrijven. "ik zie... ik hoor..." etc. Over feiten kun je niet discussieren, over meningen wel. Vervolgens zeg je wat je waarneming met je doet, je gevoelens/emoties/gedachten. Juist door je gevoelens eerlijk terug te geven wordt de ander gemotiveerd om te veranderen. Je moet wel eerlijk zijn over je gevoel. Zeg niet dat iets je stoort, terwijl je eigenlijk wanhopig bent. Zeg dat dan! Vaak confronteren we de ander wel met wat ons stoort, maar vergeten we ons gevoel daarover duidelijk terug te geven. 5e tool: stel grenzen en maak duidelijke afspraken mbt gewenste verbeteringen. Laat dit niet op zn beloop, maar bespreek iedere avond voor je gaat slapen even samen wat je allemaal goed vond gaan over en weer, en wat voor verbetering vatbaar is, en neem je voor om dat dan ook de volgende dag te doen, en bespreek dat dan de volgende dag weer; is het gelukt, ben jij tevreden, is hij tevreden, zijn de goede voornemens uitgekomen? 6e tool: formuleer je verwachtingen heel concreet. Als jij wilt dat hij wat zorgzamer is, zul je moeten definieren wat zorgzaamheid voor jou betekent. Heb het samen over jullie waarden, en onderzoek dan of jullie er wel hetzelfde idee bij hebben. Vervolgens kun je heel precies aangeven wat je nodig hebt en wat je verwacht. Tja, voor nu vind ik het wel genoeg. Ik weet niet waar jullie wonen, maar 4 oktober houden wij een gratis workshop 'Leuker Leven', boordevol tips voor goede interactie en communicatie. Kijk maar eens op onze site. Wie weet ontmoeten we elkaar dan. Veel sterkte en succes! Warme groet, Annemarie

Beantwoord door:
Annemarie Masselman
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relatietherapie:
Emotie Focus Therapie


Gerelateerde vragen aan Moet ik hoop houden en vechten of opgeven?:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
waneer werd er voor het eerst gebokst?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-03 10:26:37
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
In welk jaar werd de eerste officiŰle wetstrijd me
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-11-15 11:19:58

Gemiddelde score Relatietherapie: 9.0 (31x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+