Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Consumenteninformatie » FinanciŽn » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Marc van Rosmalen
Bedrijf: Nbii b.v.
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marc van Rosmalen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

Tweede en derde schuldeiser

[Gesteld op: 06-07-2013]

Toelichting:
Ik ben alcoholverslaafde geweest, afgekickt en destijds met een berg schulden in de schuldsanering (minnelijk traject) terechtgekomen. Dit is vlak voor het einde beeindigd omdat ik wat spullen via Marktplaats had verhandeld. Nu is de alcoholverslaving overgegaan op een gokverslaving en heb ik weer nieuwe schuldeisers terwijl zich ook oude melden.Ik heb een uitkering via het UWV en daar is beslag op gelegd tot aan de beslagvrije voet. Nu zijn er een tweede en een derde schuldeiser met een vonnis, boedelbeslag is niet mogelijk ivm bruikleen. Wat kunnen deze schuldeisers nu doen?? Financiele bezittingen zijn er verder ook niet. Dubbele beslaglegging mag toch niet ?? De beslagvrije voet moet toch altijd tot mijn beschikking staan??
Een schuldsanering zit er niet heb ik al formeel te horen gekregen. Zullen deze schuldeisers datgene boven de beslagvrije voet moeten delen?? Dit zal niet opschieten, schuld +/- 30000 euro en bedrag boven beslagvrije voet is maar 160 euro + vakantiegeld. Eeen kennis vertelde mij dat men er dan vaak voor kiest om de zaak te laten rusten ivm weinig tot geen verhaalsmogelijkheden en dan de zaak volgen om te kijken wanneer er weer meer inkomsten zijn (dat zal in mijn geval niet gebeuren, houd dezelfde uitkering)
Antwoord:

Goedendag,

In het algemeen staat een persoon met heel zijn vermogen in voor al zijn schulden. Uw vermogen bestaat enkel uit uw uitkering van het UWV. schuldeisers mogen daarop verhaal halen, zoals u zegt, tot aan de beslagvrije voet. Als er meerdere schuldeisers zijn mogen ze allemaal beslagleggen (als er een vonnis is, of een dwangbevel), maar u blijft uw beslagvrije voet houden. Dus al krijgt u nog een miljoen euro aan schulden, ze moeten het allemaal doen met de uitkering, tot aan de beslagvrije voet. Dit is inclusief vakantiegeld overigens. Als u gaat werken of pensioen gaat genieten dan kan op dat inkomen ook beslag op gelegd worden, maar niet meer dan de beslagvrije voet.

De schuldeisers verdelen de beslagruimte onderling naar rato van hun vordering. Dus als er drie vorderingen zijn van ieder 1000 euro, dan krijgt ieder 33% van hetgeen onder het beslag valt (minus de kosten uiteraard, want die gaan voor).

Schuldeisers kunnen inderdaad denken, dat gaat mij te lang duren of het brengt niets op, de kosten zijn hoger dan de opbrengst en daarbij afzien van beslaglegging. Na verloop van tijd kunnen ze nagaan hoe u er op dat moment bij staat en dan alsnog beslag leggen.

Ze moeten dan wel rekening houden met verjaring van de vordering. Een normale vordering verjaart na vijf jaar en een vonnis na 20 jaar als ze er niets mee hebben gedaan. De verjaringstermijn kan opnieuw gaan lopen als ze u bijvoorbeeld via een aangetekende brief of een aanzegging van een deurwaarder melden dat de vordering nog openstaat.

Het is jammer dat u niet in aanmerking komt voor een nieuw schuldsaneringstraject. Maar wellicht is er met uw schuldeisers te praten als ze uw situatie kennen en kan er een afkoop afgesproken worden.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Tweede en derde schuldeiser:

wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39
Akte van verpanding Salarisvordering
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-02-11 10:41:16
kan iemand me helpen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-06-11 01:58:38

Gemiddelde score Incasso: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+