Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Vloeren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vloeren en krijg online een antwoord van de specialist in Vloeren

Zelf een vraag over Vloeren? Klik hier.
Meer vragen over Vloeren.
De huidige beheerder van de rubriek Vloeren:
Naam: NIMOvloeren Gijs
Bedrijf: Nimovloeren totaalconcept
Reactiesnelheid: 203 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over NIMOvloeren Gijs vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VloerenVragen over Vloeren via RSS. Klik hier.
RSS over Vloeren op jouw website?Vragen over Vloeren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VloerenVragen over Vloeren via E-mail. Klik hier.

Gietvloer over leisteen

[Gesteld op: 22-06-2013]

Toelichting:
Wij willen een gietvloer laten aanleggen. We hebben nu een leisteenvloer, met vloerverwarming. Het liefst willen we zonder slopen de gietvloer er overheen laten leggen.
Maar de leisteenvloer is niet vlak: hii is wel netjes gelegd, maar de stenen, zoals eigen is aan leisteen, variŰren. Waar de stene aan elkaar liggen, heb je soms tot drie mm niveauverschil.

Kan de gietvloer er overheen, en wat is daar voor nodig? Kan de leisteen bijvoorbeeld vlak geschuurd worden, zodat het niveauverschil verdwijnt?

En zo ja, wat zou zoiets mogen kosten?
Antwoord:

 

Niet alleen de stenen onderling verschillen 3 mm, maar de voegen liggen ook nog eens lager. Als dit allemaal moet worden uitgevuld naar een acceptabel niveau met kunsthars, zul je kapitalen kwijt zijn aan een gietvloer. Een cementgebonden gietvloer (egaline) als onderlaag  is natuurlijk goedkoper dan een kunsthars-gebonden gietvloer, maar nog niet ideaal i.v.m. spanningsvelden tussen de verschillende lagen (kans op scheurvorming).

Voor beide gietvloeren zal in ieder geval eerst de onderliggende vloer opgeruwd moeten worden t.b.v. hechting, door middel van diamantschuren of stofvrij kogelstralen.

In totaal zijn er dus 3 bewerkingen nodig: hechting creëren, uitvlakken en de gietvloer maken. Als er één bedrijf is die dit alles in eigen beheer heeft spaart u i.i.g. al 2 keer de reiskosten uit.
Ook zijn bij reclamaties duidelijk wie verantwoordelijk is en bovenal is het prettig om één aanspreekpunt te hebben tijdens en vóór de uitvoering van het project.

 

De goedkoopste oplossing is, zoals u zelf aangeeft, om de vloer eerst vlak te schuren(hechting dus inbegrepen), zodat u de meest ideale ondergrond heeft voor een kunsthars-gebonden gietvloer, vnl. epoxy of polyurethaan.
Dit is zeker mogelijk, alleen zal dit bij voorkeur droog moeten gebeuren.
Diamantschijven presteren het beste door deze continu te koelen met water, maar vocht en kunsthars gaan niet zo goed samen.
Om toch prestaties te kunnen waarborgen zal dit met een zware machine moeten gebeuren.

Wat de kosten zouden zijn is voor een klein deel afhankelijk van de indeling van de ruimte, de totale oppervlakte, de reisafstand voor de applicateur/vloerbewerker en de gewenste glansgraad. Voor een groot deel is dit afhankelijk van de gewenste kleur, de soort kunsthars en de mate van UV-bestendigheid.
Een witte vloer is bijvoorbeeld het meest kritisch om aan te brengen i.v.m. vliegjes of muggen, haartjes en stofjes.
Wilt u een vloer die niet verkleurd, dan zal deze UV-bestendig of alifatisch moeten zijn i.p.v. aromatisch.

Hierdoor kunnen de prijzen variëren van gemiddeld € 50,- tot € 120,- per m2.
Op dit moment is het bouwjaar van de woning van ook nog eens van belang i.v.m. de btw-regeling van 6%.
Huiseigenaren met een woning van minimaal 2 jaar oud krijgen 15% korting op de btw over de gewerkte uren. Over het verbruikte materiaal moet nog altijd 21% btw worden betaald.

Mocht u graag nog meer informatie wensen over bijvoorbeeld de te verwachten duur van het project, de te volgen procedure stap voor stap, prijsindicatie of garanties, dan kunt u contact opnemen met de administrator via het gratis telefoonnummer:

0800-29 29 29 3

Met hartelijke groet,
Gijs

  

 

 
Reactie vraagsteller:
Dank u wel voor deze al heel nuttige informatie. Wat ik er niet direct uit haal is of de indicatie geldt voor het afschuren van de vloer, of juist voor het leggen van de vloer. Of voor beide?
Als het alleen voor afschuren geldt, moeten we voor onze totaalinschattingen er nl nog een bedrag voor de vloer optellen.

Overigens is de leisteen op de dekvloer gelegd. Betekent dit niet ook dat het een mogelijkheid is de leisteen weg te beitelen? Of zitten daar haken en ogen aan?

Alvast bedankt voor uw nadere toelichting. Als wij een stap verder zijn met grove raming van te verwachten kosten, zullen wij contact opnemen.

vr. gr. Erik
 
Antwoord Beheerder:

Beste Erik,

De indicatie was slechts voor het leggen van de gietvloer zonder voorbewerking.
hier zitten natuurlijk uitschieters naar onder of boven, maar dan mag u vraagtekens gaan stellen bij de kwaliteit of gaan afvragen hoeveel u meebetaalt aan de auto voor de vertegenwoordiger.

Het is zeker mogelijk om de leisteen te slopen, maar je gaf eerder al aan dat er vloerverwarming onder ligt. Dit brengt enige risico's met zich mee.
Ook zal de vloer er na het slopen ernstig gehavend bijliggen met uiteindelijk misschien nog wel grotere hoogteverschillen dan 3 mm.
Net zoals de stofoverlast zal de duur van het project ook toenemen en vergis je ook niet in de stortkosten. Dat kan ook aardig oplopen.

Als de vloerverwarming dicht onder het oppervlak ligt kunnen de leidingen na enige tijd ook aftekenen in de gietvloer. Hier dient dus ook rekening mee gehouden te worden als de leisteen gesloopt wordt.

Voor een raming van de kosten zijn zoals eerder aangegeven ongeveer 7 punten van belang. Het staat u verder vrij om bij iedere vloerenlegger in uw eigen regio een offerte of advies aan te vragen. Iedere aanbieder zal in deze economisch moeilijke tijd voor u het best mogelijke voorstel doen binnen de grenzen van zijn of haar mogelijkheden.

Groet, NIMOvloeren Gijs

 

 

 

Beantwoord door:
NIMOvloeren Gijs
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Vloeren:
Kunststofvloeren
Laminaat
Natuursteenvloer
Parket
Vloerbedekking
Vloerisolatie
VloertegelsGerelateerde vragen aan Gietvloer over leisteen:

VLEKKEN OP ZWARTE VLOER
      [Gesteld in Vloeren]
2007-01-26 00:42:58
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
Reinigen nieuwe leisteen vloer
      [Gesteld in Doe het zelf]
2009-05-17 09:00:43
Minimale dikte tegels boven garage (terras)
      [Gesteld in Doe het zelf]
2009-06-02 15:43:13
Donkere lei-stenen huiskamer vloer lichter maken?
      [Gesteld in Woningen]
2010-07-03 17:47:23

Gemiddelde score Vloeren: 8.4 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+