Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zeeland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zeeland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-ZeelandVragen over Hypotheken-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zeeland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-ZeelandVragen over Hypotheken-Zeeland via E-mail. Klik hier.

ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid

[Gesteld op: 20-06-2013]

Toelichting:
Hallo, Een tijdje terug zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan (september 2012). De huidige hypotheek hebben we dus voor jan 2013 afgesloten. Als ik straks de hypotheek volledig op mijn naam overneem, heb ik dan al te maken met de nieuwe hypotheekregels, dus allleen aftrek bij volledige aflossing? Ik heb gedeeltelijk een aflossingsvrije hypotheek. Zit er evt een overgangstermijn of iets dergelijks dan aan verbonden?
Tevens zei de adviseur(hypotheker) dat het 1495 euro kost voor ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid, dus dat mij ex niet voor voor de hypotheek aansprakelijk is. Persoonlijk vind ik dit wel heel veel geld voor een aanpassing. Ik hoorde dat sommige instellingen hiervoor minder geld vragen. Kan ik niet beter wachten om "ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid" aan te vragen en mijn rentevaste periode af te wachten, zodat ik direct een andere hypotheek kan aanvragen? Hoe kan ik dit het beste aanpakken??
Groet, Alexander Buyck
Antwoord:

Goedemiddag,

Er spelen verschillende zaken in uw vraag. Jullie huidige hypotheek kwalificeert als bestaande lening en die mag bij een andere bank worden voortgezet, zonder de verplichting om minimaal annuitair af te lossen, met behoud van renteaftrek.

Omdat jullie uit elkaar zijn gegaan in 2012 en dit ook toen bevestigd hebben, valt de eventueel nieuw te sluiten hypotheek onder het overgangsrecht. Dit betekent dat de partner die de schuld van de ander overneemt, dit onder de 'oude' regels mag doen. Het convenant en de uitspraak van de rechter moet dan wel in 2012 hebben plaatsgevonden.  

Het realiseren van een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid kan men prima zelf. Wel zult u er rekening mee moeten houden dat u er tussen de 6 en de 15 uur werk aan zult hebben. PlusPlanner rekent €1.250,- voor een standaard ontslag. Dat uw adviseur daar €1.495,- voor vraagt, verbaasd me dus niet.

Wachten tot uw rentevaste periode verloopt hoeft niet gunstig uit te pakken, maar is afhankelijk van uw huidige rente en de nog resterende looptijd daarvan, de waarde van uw woning, uw inkomen nu en in de toekomst en het beschikbaar zijn van vermogen of bestaande kredieten en leningen. Daar komt bij dat bij afloop van de rentevastperiode de lening niet perse omgezet hoeft te worden. U krijgt enkel een nieuw voorstel van de bank. Dit kost u verder niets. Alleen als u besluit dat u elders een (veel) betere aanbieding kunt krijgen en de hypotheek gaat oversluiten zou u met kosten te maken krijgen.

Het beste kunt u met een onafhankelijk adviseur om de tafel om na te gaan of de bestaande hypotheek nog past bij uw situatie alleen en te kijken naar de mogelijkheden. Daaruit zal volgen of het ontslag alleen prima is, of dat er andere zaken ook aangepast moeten worden (vorm, aflossingsbestanddeel, overlijdensrisicoverzekering, inkomensrisico's e.d.).

PlusPlanner helpt u daar graag bij. Neemt u daarvoor even contact op via 030-6062181. Of stuur een e-mail met uw contactgegevens aan info@plusplanner.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid:

behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13
Ontslag tijdens zwangerschap
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-03-17 09:54:06
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
Is dit een geldige overeenkomst?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2009-12-09 18:15:13
Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52

Gemiddelde score Hypotheken-Zeeland: 9.8 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+