Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP en krijg online een antwoord van de specialist in NLP

Zelf een vraag over NLP? Klik hier.
Meer vragen over NLP.
De huidige beheerder van de rubriek NLP:
Naam: Hans Dalhuijsen
Bedrijf: Institute of social engineering
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Hans Dalhuijsen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLPVragen over NLP via RSS. Klik hier.
RSS over NLP op jouw website?Vragen over NLP op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLPVragen over NLP via E-mail. Klik hier.

Gaat het nog goed komen tussen mij en mijn ex

[Gesteld op: 17-06-2013]

Toelichting:
en kom ze in een korte tijd weer terug bij mij omdat ze het nog een kans wil geven en onze relatie niet wil weg gooien
Antwoord:
Geachte vragensteller/ster.
Uw vraag bevat weinig informatie. Ik kan me voorstellen dat u het niet fijn hebt na het vertrek van uw ex. Zoiets kan zeer pijnlijk zijn. Echter de vraag doet me ook vermoeden dat u haar nodig heeft om uw ongemak op te vangen. Mijn welgemeende antwoord en advies kan u dan ook pijn doen. Maar het hebben van valse hoop is nog erger.

Uw vraag of uw ex bij u zal terug komen kan ik hiervandaan uiteraard niet beantwoorden. Ik kan niet in de hersenen van uw ex vriendin kijken en ik kan ze ook iet besturen. Ook weet ik niet onder welke omstandigheden ze is vertrokken.
Vanuit NLP is een gegeven:
Je kunt de neurologie van een ander niet besturen. Als ze bij u wil terugkomen zal ze dat alleen doen wanneer ze het besef heeft, dat zij nog niet klaar is met de relatie. Niet om het (u) een kans te geven maar omdat het haar zelf nog wat kan opleveren.
U wilt eigenlijk dat ze er weer in stapt met de hoop, dat het (uw gedrag) nu anders zal zijn, dan hoe ze heeft ervaren dat het is. Helaas is dat niet mogelijk. In een relatie kun je geen rol spelen. Je bent wie je bent en je doet wat je te leren hebt. Levert dat meer verdriet en ongenoegen op dan plezier, dan houdt het gewoon een keer op.
En zij noch u hoeft zich hierover schuldig te voelen. Dit uit elkaar gaan is een natuurlijk gegeven.

Relaties ontwikkelen zich van een wederzijdse afhankelijkheid naar een zelfstandig naast elkaar staan en in verbondenheid toch je eigen leerprocessen hebben. Dit vraagt van beiden een persoonlijk ontwikkelingsproces.
Het is een natuurlijk gegeven dat de leerprocessen in relaties vrijwel nooit een leven lang duren. De meeste mensen hebben in hun leven dan ook meerdere relaties.

Het gegeven dat uw ex is vertrokken geeft aan, dat ze er genoeg van heeft om in een relatie met u energie te verliezen. Nu kan ze weer bij zichzelf komen en haar toestand opnieuw bekijken. De kans dat ze terug komt om de relatie met u voort te zetten is niet groot. Immers als ze bij zichzelf is moet ze van daaruit kunnen zien hoe zij anders met u kan omgaan. Beloften helpen u hier niet.
En een kind dat heeft leren lopen kruipt immers ook niet vrijwilig terug in een box met een tuigje om.

Alleen als uw ex in een boze bevlieging is weggelopen in een machtstrijd met u (het duwen en trekken spel) , heeft u kans dat ze terug komt om de strijd met u voort te zetten.

Ik adviseer u om uw eigen leven opnieuw in te richten, zonder haar. Vanuit de zelfstandigheid die dat oplevert kunt u nieuwe relaties aangaan (melden zich vanzelf) met mensen die passen bij u zoals u nu bent.
En uw volgende relaie zal dan dieper en meer bevredigend zijn dan de vorige, met minder risico’s van sneuvelen door uw afhankelijkheid van externe verzorging.

Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.
Mocht u echter behoefte hebben aan begeleiding bij uw ongetwijfeld grote verdriet en om uw zekerheid te vergroten, dan kan ik u wel verwijzen naar iemand die u daarbij zal kunnen bijstaan.

Met vriendelijke groet,

Hans Dalhuijsen
Beantwoord door:
Hans Dalhuijsen
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek NLP:
NLP Therapie


Gemiddelde score NLP: 8.8 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+