Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Verwarming » Infrarood Verwarming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Infrarood verwarming en krijg online een antwoord van de specialist in Infrarood verwarming

Zelf een vraag over Infrarood verwarming? Klik hier.
Meer vragen over Infrarood verwarming.

Beheerder worden?

De rubriek Infrarood verwarming heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Infrarood verwarming Klik hier.

RSS over Infrarood verwarmingVragen over Infrarood verwarming via RSS. Klik hier.
RSS over Infrarood verwarming op jouw website?Vragen over Infrarood verwarming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Infrarood verwarmingVragen over Infrarood verwarming via E-mail. Klik hier.

Kent u biogenetische infraroodverwarming

[Gesteld op: 15-06-2013]

Toelichting:
Ik lees over "biogenetische" infraroodverwarming. Wat is het verschil met "normale" infrarood verwarmingspanelen?
"Biogenetisch" is volgens het woordenboek iets totaal naders en heeft m.i. ook helemaal niets met verwarming te maken, maar de term kom ik steeds vaker tegen. Ik denk dat het alweer een (dure) term is die de klant om de tuin leidt.
Antwoord:
Beste dame/heer,
Excuses voor deze verlate reactie i.v.m. vakantiesluiting. Met "biogenetisch" wordt bedoeld dat het zich bevind in het hoog frequente gebied (boven 8000nm) van het infrarood spectrum, het ultra lange golf. In dit gebied komen de schadelijke uv- a en uv- b niet meer voor wat het tot het gezonde gebied in dit spectrum maakt en herkenbaar is doordat het geen licht geeft. Het heeft in directe zin inderdaad niets met het verwarmen van doen.

Deze benaming komt inderdaad steeds vaker voor als het over infrarood verwarming gaat. Dit geldt ook voor andere technische benamingen die te pas en onpas worden gebruikt zonder dat men zelf weet waar men het over heeft.

HOOFDVERWARMING OF BIJVERWARMING ?
Waar men vooral op moet letten is of een IR-panel bedoeld is als hoofd- of bijverwarming. Dit kan men eenvoudig controleren door recht voor een panel en op ong. 2,5 mtr van een verwarmend panel te staan of zitten. De warmtestraling moet dan goed merkbaar zijn. De warmte- stralingshoek moet vanaf de zijkant gemeten minimaal op 1,5 mrt goed merkbaar zijn.
Bij een bijverwarming zal de meeste warmte nagenoeg direct naar boven stijgen, gelijk een eenvoudige conventionele verwarming. Deze zijn in aankoop ook aanzienlijk goedkoper.  

Over belangrijker zaken als de samenstelling van het product (materialen), een ROI (terugverdientijd) het energieverbruik, hoe dit geregeld wordt en tot op welke afstand de warmtestraling voelbaar is wordt vaak niet gerept, evenals de levensduur van een dergelijk product of hoe groot het gebied is dat een enkel panel kan verwarmen.  In dit geval zou ik het met u eens zijn als het gaat om misleiding van de klant. Zelfs infrarood bijverwarmingen worden als hoofdverwarming verkocht. 

INGELIJST SCHILDERIJTJE OF FOTO ALS VERWARMING.
Het laatste nieuwtje zijn infrarood panelen die als schilderij of als ingelijste foto worden verkocht, leuk, maar weinig zinvol. Een goed infrarood verwarmingssysteem verwarmt accumulerend. D.w.z. dat al de in het bereik zijnde vaste lichamen worden verwarmt en deze warmte vervolgens de ruimte instuwen. Wanneer men een infrarood schilderij of andere afbeelding aan de wand plaatst kan deze moeilijk of niet de warmte laten accumuleren omdat het alleen via stofjes (moleculen/atomen) kan verwarmen. Het gevolg is dan dat het verwarmen aanzienlijk langer duurt en veel energie vraagt.  

GOEDKOOP IS DUURKOOP. 
Bij veruit de meeste aanbieders is de levensduur is vaak niet bepaald en men kan in veel gevallen een hoge eindafrekening van het energieverbruik verwachten. Vraag niet wat iets kost maar vraag wat iets oplevert. 

Tot slot:
Laat u bij interesse goed informeren. Laat ook altijd een panel demonstreren zodat u de warmte kunt ervaren. Neem tijdens een demonstratie ook altijd het energieverbruik op en verifieer dat met hetgeen men opgeeft. Een energiemetertje van 10,00 euro uit de bouwmarkt voldoet hiervoor prima. 

Een warme groet.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Infrarood verwarming:
Infraroodcabines


Gerelateerde vragen aan Kent u biogenetische infraroodverwarming:

moet ik mijn kinderen meegeven
      [Gesteld in Familierecht]
2009-02-06 00:18:08
Kunt u mij vertellen wat biogenetisch infrarood is
      [Gesteld in Infrarood verwarming]
2009-02-17 07:04:54
Waar moet ik op letten bij aankoop?
      [Gesteld in Infrarood verwarming]
2012-04-30 12:39:47
Mag mijn baas mij overplaatsen?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Noord Holland]
2012-11-18 14:11:49
search engine adverteren o.b.v. cpl
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-02-04 01:11:44

Gemiddelde score Infrarood verwarming: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+