Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Zuid Holland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

vraag over contract

[Gesteld op: 13-06-2013]

Toelichting:
Excuses, we hebben onze vraag zojuist iets te snel verzonden maar we zien dat we in de uitleg over de uren van ons eventueel nieuwe contract niet zo duidelijk waren. Onderstaand volgt de juiste uitleg.

Wij , twee collega's, hadden een parttime contract voor 24 u in de week voor onbepaalde tijd bij een stichting. Die stichting wordt geliquideerd. We worden inmiddels al sinds 1 april wel al betaald door de nieuwe stichting die de werkzaamheden gaat voortzetten.

Door de bestuursvoorzitster van de oude stichting is ons in januari 2013 mondeling toegezegd dat we op basis van ons contract voor onbepaalde tijd onder de nieuwe stichting overgenomen zouden worden, maar dat we wel rekening moesten houden met wat andere werkzaamheden en wellicht iets andere werktijden, -dagen. Dat vonden wij beiden geen probleem.

Echter deze nieuwe stichting wilde ons in eerste instantie een contract van 20 uur in de week aanbieden voor maar een half jaar. Daar gingen wij niet mee akkoord. Nu willen ze ons (wederom voor maar een half jaar) wel 24 uur per week in dienst houden maar omdat er maar voor 20 uur per persoon per week werk is i.v.m. nieuwe openingstijden eisen ze dat we het verschil van 4 uur per persoon per week opsparen en tijdens elkaars vakanties verplicht in gaan vullen. Wat er op neer zou komen dat als ÚÚn collega twee weken met vakantie is de ander verplicht is 2 x 6 dagen achter elkaar te werken. (de zaak is 6 dagen per week open van half tien tot half vijf). Wij vinden het bij eventuele ziekte of als de collega eens een dagje vrij wil geen probleem. Maar niet op deze manier. Wij hebben er namelijk bewust voor gekozen om parttime te werken en niet 6 dagen in de week.

Onze vraag is nu, kan dit zomaar? We hebben nu al twee maanden door de nieuwe stichting ons salaris overgemaakt gekregen (staat ook op ons loonstrookje). Is ons oude contract daarmee niet gewoon nog rechtsgeldig? Volgens ons hoeven we namelijk niets te tekenen omdat ons oude contract op deze manier stilzwijgend is overgenomen. Zeker gezien de eerdere mondelinge toezegging van het oude bestuur.

En als we toch akkoord gaan en tekenen en het contract over een half jaar wordt beeindigd, krijgen we dan geen problemen met het aanvragen van een uitkering omdat we hiermee akkoord zijn gegaan terwijl we een contract voor onbepaalde tijd hadden?

We zijn zeer benieuwd naar uw antwoord,

Met vriendelijke groet,
twee collega's
Antwoord:

Geachte vraagsteller,
Zoals u het omschrijft lijkt het erop alsof u gelijk heeft. Op het eerste oog raad ik u dan ook aan om niet te tekenen, maar u kunt beter juridische hulp inschakelen zodat de situatie echt goed beoordeeld kan worden, bijv. bij ons. U kunt ons vrijblijvend bellen voor meer informatie. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan vraag over contract:

jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Zuid Holland: 7.0 (98x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+