Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Gepensioneerd
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

Wie mag er executeren en hoe gaat dat??

[Gesteld op: 10-06-2013]

Toelichting:
Ik zal een lang verhaal proberen kort te maken.

Ik ben in een civiele procedure veroordeeld om iemand (incl rente en kosten) 1400 euro te betalen.
De eiser werd vertegenwoordigd door een advocaat.
Inmiddels heeft een deurwaarder in opdracht van die advocaat het vonnis aan mij betekend.
Nu er nagenoeg niets op mijn bankrekening staat heeft beslag op mijn rekening geen zin. Ik heb mijn inboedel in bruikleen dus dat gaat ook niet werken. Het enige wat dan overblijft is volgens mij beslag op een deel van mijn uitkering. Ik heb die deurwaaarder bovenstaande ook gemaild en gezegd dat er bij de berekening van een beslagvrije voet rekening gehouden moet worden met mijn persoonlijke situatie waaronder een vrij hoge huur. Ik heb voor mijzelf de beslagvrije voet berekend en kom ruim 300 euro hoger uit dan 90% de voor mij geldende minimum bijslag. De deurwaarder heeft 1 maal op mijn mail hierover geantwoord en gezegd dat hij het voor kennisgeving aanneemt en dat die advocaat de zaak in handen heeft en dat hij (de deurwaarder) nu niets doet. Vragen: 1. Bij welk beslag dan ook moet dit toch door een deurwaarder gedaan worden en niet door een advocaat?? 2. Bij beslag op uitkering moet het UWV dan wachten tot het van die deurwaarder een lijst heeft waarin ook met mijn situatie rekening is gehouden of houdt het UWV gewoon in ook al zou die deurwaarder uitgaan van 90% van de voor mij geldende bijstandsnorm, ik kom dan namelijk geweldig in de problemen met o.a mijn huurbetaling.
Ik vraag dit omdat ik die advocaat (is een vrij onbetrouwbaar 1 manskantoortje) niet vertrouw en die deurwaarder kwam hier laatst heel vriendelijk met de betekenis, was ook best begripvol, maar kon geen regeling treffen dat lag bij die advocaat en die wilde dat niet. Nu ben ik erachter gekomen dat die twee kennissen (bijna vrienden) zijn, de advocaat was al onbetrouwbaar maar nu heb ik vernomen dat die deurwaarder er bij een groot kantoor op een chique manier is uitgegooid. Ik ben bang dat ze een vies spelletje gaan spelen en een heel lage beslagvrije voet bij het UWV in gaan dienen, wat is daar tegen te doen??

Bedankt.
Antwoord:

Goede avond,

Een advocaat kan de procederen, maar de deurwaarder is de enigste die actie mag ondernemen.

Vraag 1: Klopt de deurwaarder gaat over tot executie

Vraag 2: De deurwaarder gaat beslag leggen en laat u dit weten met de betekening met het vonnis met het bevel om binnen 2 dagen te betalen. U moet dan ook gelijk uw inkomsten en uitgaven specificeren, doet u dit niet, dan hoeft hij geen rekening te houden met uw privé situatie.

De deurwaarder is onpartijdig en is openbaar ambtenaar. Als deurwaarder u slecht behandeld, dan kan u een klacht indienen bij de tuchtrechter voor deurwaarders en kan hij uit zijn ambt worden gezet. Dit is de kamer voor gerechtsdeurwaarders.

Mvg,

 
Reactie vraagsteller:
U zegt: De deurwaarder gaat beslag leggen en laat u dit weten met de betekening met het vonnis met het bevel om binnen 2 dagen te betalen. U moet dan ook gelijk uw inkomsten en uitgaven specificeren, doet u dit niet, dan hoeft hij geen rekening te houden met uw privé situatie.

Nu heeft de deurwaarder vorige week maandag het vonnis betekend en daar stond inderdaad in dat er binnen 2 dagen betaald moest worden, ik heb hem bij die betekenis ook verteld dat ik dat geld niet had en o er geen regeling getroffen kon worden. Hij vertelde dat die advocaat geen regeling wilde en dat hij alleen de opdrachten van de advocaat uitvoerde. Toen ik verder niets meer van de deurwaarder hoorde heb ik hem gemaild dat bankbeslag geen zin had (roodstand), boedelbeslag ook niet (reeds 11 jaar in bruikleen) en dat er dan alleen beslag op mijn uitkering mogelijk was. Ik heb er bij gemaild dat mijn beslagvrije voet om hoog zou gaan door o.a. de hoogte van mijn huur. Ik kreeg een mailtje van hem terug dat ik niet hem (de deurwaarder dus) moest mailen maar die advocaat want die was opdrachtgever. Dus hetzelfde verhaal doorgemaild naar die advocaat maar die reageert niet. Moet ik nu maar gewoon afwachten ???
 
Antwoord Beheerder:

Goede avond,

Het is verstandig om dit naar beide toe te e-mailen. De deurwaarder is verplicht om uw email te lezen en te verwerken. Een betalingsregeling is geen recht, maar een gunst. In uw geval zullen alle beslagen zinloos zijn. De advocaat heeft nu 20 jaar de tijd om over te gaan tot invordering van het bedrag. In uw geval kan dit lang duren. Elke tussentijdse wijziging door geven aan de deurwaarder en vraag ook regelmatig om een inkomsten en uitgaven formulier. Bewaar alle e-mails goed.

Mvg,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan Wie mag er executeren en hoe gaat dat??:

is een afspraak via de mail rechtsgeldig?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-07-03 08:59:14
mijn ex??
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-07-24 19:22:38
stopzetten alimentatie, verhuizing naar buitenland
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-09-20 16:28:45
kloppen de executiekosten hieronder?
      [Gesteld in Debiteurenbeheer]
2012-01-12 11:15:34
Incasso onrechtmatig buitenland
      [Gesteld in Incasso vorderingen advocaat]
2013-08-03 21:56:11

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+