Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Gaat bij een bijbod 2kl voor 1ha?

[Gesteld op: 06-06-2013]

Toelichting:
Ik heb 10 punten, mijn partner biedt 1r, bied ik met 4 ha en 5 kl dan eerst ha of eerst kl?
Antwoord:

De regel luidt: op 1-hoogte mag je geen hoge kleur overslaan, tenzij je sterk genoeg bent om die kleur later nog een keer te introduceren.

Stel u biedt 2 klaveren en partner (toevallig met een vierkaart harten) biedt nu 2SA (2 harten zou immers reverse zijn). Bent u dan sterk genoeg om nog een keer 3 harten te bieden? Partner zal niet passen en 3SA of 4 harten bieden.

Het ligt dus niet alleen aan de punten, maar vooral aan de kracht van de hand zelf. Als u bijvoorbeeld in elke kleur een honneur heeft, zijn dat weliswaar 10 punten, maar u maakt 1 slag en misschien een tweede. Als u AHV in 1 kleur hebt en een boer ergens anders, dan heeft u ook 10 punten, maar zeker 3 slagen.

Dus om uw vraag gericht te beantwoorden, heb ik de hele hand nodig. Maar misschien dat bovenstaande uw vraag al voldoende beantwoordt.

Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Gaat bij een bijbod 2kl voor 1ha? :

moeite met het begrip bijbod
      [Gesteld in Bridge]
2010-10-11 23:06:40
Mancheforcing van 2 Sans atout?
      [Gesteld in Bridge]
2012-07-09 16:36:07
vijfkaart in een regelmatige verdeling met 15-17pt
      [Gesteld in Bridge]
2018-06-08 06:56:19
altijd een 5 krt? na opening partner?
      [Gesteld in Bridge]
2009-12-13 14:51:13
alerteervraag
      [Gesteld in Bridge]
2014-03-23 01:18:14

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1164x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+