Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Freelance » Zelfstandig Met En Zonder VAR
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfstandig met en zonder VAR en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfstandig met en zonder VAR

Zelf een vraag over Zelfstandig met en zonder VAR? Klik hier.
Meer vragen over Zelfstandig met en zonder VAR.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfstandig met en zonder VAR:
Naam: Piet de Bondt
Bedrijf: Uniforce group
Reactiesnelheid: 21 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Piet de Bondt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zelfstandig met en zonder VARVragen over Zelfstandig met en zonder VAR via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfstandig met en zonder VAR op jouw website?Vragen over Zelfstandig met en zonder VAR op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zelfstandig met en zonder VARVragen over Zelfstandig met en zonder VAR via E-mail. Klik hier.

Hoe krijg ik een VAR WUO?

[Gesteld op: 07-04-2008]

Toelichting:
Ik werk als zzp'er in de zorg. Gedeeltelijk via bemiddeling en gedeeltelijk via eigen werving. Ongeveer 50/50. Ik factureer zelf en de opdrachtgevers betalen mij rechtstreeks.
Ik maak meer dan 1250 uur per jaar.
Heb meer dan 3 klanten. Die ik evenredig probeer te verdelen. Ik voldoe aan alle eisen voor een VAR wuo. Maar er word geweigert een te verstrekken. Hoe nu verder?
Antwoord:
Ik lees dat u geen enkele VAR krijgt maar ga er van uit dat u in plaats van een VAR-Wuo wel een VAR-loon of een VAR-Row hebt ontvangen, althans in ieder geval een schriftelijke reactie hebt ontvangen waartegen u in beroep kunt via een bezwaar. U dient dan bij de afgevende organisatie van de Belastingdienst schriftelijk en gemotiveerd aan te geven waarom u van mening bent dat wel degelijk sprake is van zelfstandigheid. U heeft het meest kans als u kunt aantonen dat er geen gezagssituatie is tussen u en uw opdrachtgevers en/of dat er geen sprake is van persoonlijke arbeid omdat u zich willekeurig door elk ander kunt laten vervangen. let wel het gaat er dan niet om wat u vindt maar om de juridische uitleg daarvan. Vorige week heeft de rechtbank Arnhem onder LJN: BC8688 een uitspraak gepubliceerd in een naar mijn inschatting gelijke situatie als die u mij schetst. u kunt die uitspraak opzoeken via www.rechtspraak.nl op die website vindt u aan de rechterkant een item: Uitspraken snelzoeken. als u daar het LJ-nummer aanvinkt en BC8688 intikt en vervolgens op ok klikt, krijgt u de volledige tekst van deze uitspraak. een uitgebreider antwoord kan ik u niet geven. Helaas is er ook een breed politiek draagvlak dat werken in de zorg en met name de thuiszorg niet als zelfstandige werkzaamheden zouden moeten worden gezien. Ook de staatssecretaris zoekt met haar Ministerie naar oplossingen. dat antwoord laat nog even op zich wachten. ons antwoord daarop vindt u op onze website.
Beantwoord door:
Piet de Bondt
profielpagina


Gemiddelde score Zelfstandig met en zonder VAR: 9.0 (21x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+