Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

Lagngdurigheidstoeslag terugwerkende kracht

[Gesteld op: 06-06-2013]

Toelichting:
Beste heer/mevrouw,

Graag wil ik met terugwerkende kracht langdurigheidstoeslag aanvragen. Het gaat hierbij om de periode 2004 t/m2008 (vanaf 2009 heb ik het al ontvangen, maar kwam er nu pas achter dat het ook met terugwerkende kracht aangevraagd kan worden). Ik realiseer me overigens dat ik dan vanaf 1999 stukken zal moeten indienen, maar dat zal geen probleem zijn.

Wat echter wÚl een probleem is, is dat ik in 2009 ben verhuisd en dus op dit moment niet meer in de gemeente woon waar ik woonde tijdens de periode waarvoor ik nu graag de terugwerkende kracht wil aanvragen. En ik kom er maar niet achter waar ik de aanvraag kan indienen. Beide gemeenten houden namelijk stug vol dat ik bij de andere gemeente moet zijn. Bij het juridisch loket zei men mij dat ik bij mijn huidige gemeente moet zijn, maar ik vroeg me eerlijk gezegd af of dit wel klopt. In eerste instantie leek het mij het meest logisch dat ik bij de gemeente moest zijn waar ik tˇen woonde, maar inmiddels weet ik het dus echt niet meer.

Kunt u mij misschien zeggen waar ik de aanvraag kan indienen? En zou u mij misschien ook kunnen zeggen waar de regelgeving hieromtrent te vinden is? Ik verwacht namelijk bij voorbaat al problemen omdat beide gemeenten hebben gezegd dat ik niet bij hen terecht kan, en dan heb ik in ieder geval iets om naar te verwijzen.

Overigens zit ik wellicht ook nog met het probleem dat de gemeente waar ik tˇen woonde heeft aangegeven dat hun regel is dat er slechts vanaf vijf jaar terug kan worden aangevraagd (dit probleem zal zich alleen voordoen wanneer ik zou moeten aanvragen in de gemeente waar ik destijds woonachtig was). Toen ik aangaf dat ik dacht dat er vanaf 2004 kan worden aangevraagd (en dat daarover ook jurisprudentie is), zeiden ze dat iedere gemeente zelf hun eigen regels hiervoor mag bepalen en dat het bij hen nu eenmaal 5 jaar is. Maar wat dit betreft is het toch dacht ik nÝet zo dat de gemeente het zelf mag bepalen? Ik dacht dat iedere gemeente aanvragen vanaf 2004 in behandeling hoort te nemen.

Ik hoop dat u mijn vragen kunt beantwoorden. Ik zou er erg mee geholpen zijn.

Hartelijk bedankt alvast!

Met vriendelijke groet,
Antoinette
Antwoord:
Beste vraagsteller, 

De aanvraag dient u te doen in de gemeente waarin u destijds verbleef. Het kan zijn dat u een een aantal jaren bij de ene gemeente dient aan te vragen en de andere jaren weer in een andere gemeente.

U mag nu nog de LDT met terugwerkende kracht aanvragen. Hier komt binnenkort wel een einde aan. Raadzaam is om dus zo snel mogelijk de aanvraag in te dienen. U moet altijd in staat gesteld worden om een aanvraag in te dienen. de gemeente mag u dit niet weigeren. Indien de gemeente van mening is dat uw geen recht heeft op een LDT dan dienen ze dit schriftelijk af te wijzen zodat u daarna weer bezwaar kunt maken tegen de afwijzende beschikking. Wij kunnen u daarbij eventueel helpen.

Voor meer vragen kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen.

Het juristen team van Legal2PeopleVoor meer vrijblijvende info

Tel: 070-8915444

email:informatie@legal2people.nl

Internet: www.Legal2People.nl

Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als juridisch adviesbureau zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies
 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw snelle reactie!

Heel fijn dat ik nu weet dat ik mijn aanvraag moet indienen bij de gemeente waar ik destijds woonde! Kunt u mij misschien nog laten weten waar ik de regelgeving daaromtrent kan vinden?

Nu komt dan alleen wel nog het volgende probleem om de hoek kijken zoals ik u al schetste. Bij de betreffende gemeente geeft men aan dat er slechts over de afgelopen vijf jaar terugwerkende kracht kan worden aangevraagd. En aangezien het bij mij juist gaat om de jaren 2004 t/m 2008, valt dat buiten die vijf jaar.
Toen ik bij de gemeente aangaf dat ik dacht dat er vanaf 2004 zou moeten kunnen worden aangevraagd en dat daarover ook jurisprudentie is, zei men dat iedere gemeente daarin zelf de eigen regels mag bepalen. Klopt dat? Ik dacht zelf eerlijk gezegd dat voor iedere gemeente geldt dat zij nog aanvragen vanaf 2004 horen te behandelen.

Ik hoop dat u mijn twee vragen zou willen beantwoorden.

Hartelijk dank nogmaals!
 
Antwoord Beheerder:
Helaas is dit niet vastgelegd in de wet.
Het blijkt uit jurisprudentie dat de aanvraag met terugwerkende kracht mag worden ingediend. De jurisprudentie waar de gemeente naar verwijst heeft geen betrekking op de LDT maar omtrent ambtenaren recht. In die uitspraak wordt gezegd dat men binnen 5 jaar zijn aanspraken te gelden dient te maken. Dit is iets anders dan de WWB

Belanghebbende kan dus ook jaren later nog een aanvraag indienen met betrekking tot een eerder recht op langdurigheidstoeslag (zie TK 2003-2004, 29 499, nr. 11 en TK 2007-2008, 31 441, nr. 3, p. 17). De aanvraag om een langdurigheidstoeslag hoeft niet binnen een bepaalde termijn te worden ingediend (zie CRvB 22-07-2008, nr. 07/2304 WWB).


Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Lagngdurigheidstoeslag terugwerkende kracht:

Hoeveel lbs electromotor bij mijn rubberboot
      [Gesteld in Boten]
2008-02-08 16:25:36
Bijstands uitkering met terugwerkende kracht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-03-13 19:18:02
23 december 2009 tot 19 februari 2011geen inkomen
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-03-26 11:24:20
Wat bengt mijn tattoo tot leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-09 13:11:13
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4703x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+