Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsgebonden Budget (PGB)

Zelf een vraag over Persoonsgebonden Budget (PGB)? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB).

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) Klik hier.

RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website?Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via E-mail. Klik hier.

mag dat wel?

[Gesteld op: 05-06-2013]

Toelichting:
Ik heb een vraagje:ik heb indicatie van Ciz met terugwerkendekracht gekregen op 8-02-2013 beg.indvl. En beg.groep klasse 2 en klasse 8 .begindatum:16-10-2012 einddatum:15-10-2027 .samen is meer dan 10 uur per week..ik ga in het kort vertellen..ik krijg vanaf 1-10-2012 al zorg functie begleiding na dat ik paar zorgverleners langs liep die zorg in natura geven (3 in totaal waar ik mee contact had)alle 3 hadden ze verschillende reactie's dus bij de 4de is me wel gelukt om de juiste zorg te vinden alleen die ondersteund alleen pgb.dus op 18-08-2013 ging ik omzetting van natura in pgb aanvragen..die werd geweigert omdat ze vonden dat ik op geluidsbarriŔre en gevoelsmatig afging dus dat was geen reden om jou pgb te geven.dus ik had bezwaarschrift gestuurd met een brief en facturen vanaf 1-10-2012 ,en had hun precies verteld hoe het ging, ik had ook gezegd dat ik het vind dat het niet op gevoeligheid en geluidsbarriŔre te maken heeft.4 weken later krijg een brief van afdeling bezwaar,ik moest het bewijsstukken opsturen dat ik die zorg in natura niet in natura kan krijgen ...ik had had afdeling bezwaar gebeld ..en zei is dat gewoonlijk?van waar moet ik bewijsstukken gaan halen ?in iedere geval ik had gezegd ik ga mee werken maar ik denk niet dat dr zorgverleners mee gaan werken want ze zijn niet verplicht namelijk...en ik had gelijk niemand van de 3 zorgverleners wil op papier zetten wat het is gebeurd in tussen 23-11-2012 en 29-11-2012 dat zijn de datums waar ik contact had met zorgverleners die zorg in ZIN ondersteunen...ik had zelfs met een medewerker gebeld van afd.bezwaar toen ik bij een van die zorgverleners was om toch te laten horen dat ze het niet op papier willen zetten...toen zij de medewerker nou schrijf gewoon een brief en zet erop dat het is geweigert om bewijstukken mee te geven ...ik had ook op de brief gezet ik mag natuurlijk niet de dupe van zijn als de zorgverleners niet mee werken om iets op papier te zetten maar jullie kunnen altijd nog zelf contact opnemen(wat eigenlijk niet mag)
Mijn vraag is nu :mag afd. Bezwaar van zorgkantoor zomaar zulke dingen vragen zelfs na mijn uitleg in de bezwaarschrift hoe het is gegaan?want ik heb de indruk dat ze mij niet geloven of zo...
Alvast bedankt voor uw antwoord
Antwoord:
Dag,

Het spijt me maar ik kan maar niet ontdekken wat je nu van me wilt weten...
Je moet bewijzen dat je geen zorg in natura kunt inkopen?
Volgens mij geef je de oplossing zelf al aan:
schrijf een brief aan het zorgkantoor waarin je aangeeft welke zorgaanbieders  je hebt gevraagd om zorg in natura aan te bieden, en dat deze zorgaanbieders niet bereid zijn om daar bewijsstukken van mee te geven. Daarbij zoveel mogelijk gegevens vermelden, zoals naam, adres, woonplaats, tel.nr , emailadressen, kvk-nummers, datum van jouw contact met hen, met wie heb je contact gehad etcetera.
Probeer elke emotie in je brief te vermijden, want het zorgkantoor kan niks met emoties als "ik mag niet de dupe worden van..enz".

Mocht ik je verkeerd begrepen hebben hoor ik het graag.
Dat kan ook via het email-adres mantelzorgmakelaar@familycaresupport.nl

Met vriendelijke groet
Freke Schoemaker
mantelzorgmakelaar bij Familycare Support


Op mijn website http://allesovermantelzorg.nl kan je je inschrijven voor mijn gratis digitale nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Je kunt mij ook volgen via Twitter: FrekeSchoemaker
Leuk ... als je mijn facebookpagina wilt liken:
https://www.facebook.com/allesovermantelzorg

 
Reactie vraagsteller:
Dankjewel voor uw antwoord,ik heb idd de namen en de refoonnummers bijgezet met wie ik contact had.
Over emotie gesproken,als het tot een rechtzaak komt dan zal de rechter wel anders
Denken dan zorgkantoor !!!
 
Antwoord Beheerder:
had ik je vraag inderdaad goed begrepen?
Alle succes gewenst.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB):
PGB AWBZPGB Wmo


Gemiddelde score Persoonsgebonden Budget (PGB): 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258135
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+