Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Luchtvaart » Ongelukken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ongelukken en krijg online een antwoord van de specialist in Ongelukken

Zelf een vraag over Ongelukken? Klik hier.
Meer vragen over Ongelukken.
De huidige beheerder van de rubriek Ongelukken:
Naam: Dhr. M.F. Feenstra, re
Bedrijf: Feenstra & partners
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Dhr. M.F. Feenstra, re vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OngelukkenVragen over Ongelukken via RSS. Klik hier.
RSS over Ongelukken op jouw website?Vragen over Ongelukken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OngelukkenVragen over Ongelukken via E-mail. Klik hier.

Juridische vraag ivm auto ongeluk

[Gesteld op: 04-06-2013]

Toelichting:
Beste, Graag ontvang ik spoedig juridisch advies naar aanleiding van het auto ongeluk van mijn vader en zusje afgelopen weekend. Het scenario is als volgt: Drie en een halve maand geleden koopt mijn vader een auto uit 2004 bij een Mazda garage. Dit weekend rijdt hij op de autobaan 120 km/u en heeft de cruise control aanstaan. Bij de afrit remt hij maar de cruise control wil niet uitschakelen. Hij probeert handmatig de cruise control uit te zetten, groene lampje gaat uit, oranje lampje blijft branden. Als hij wilt remmen is er vervolgens totaal geen druk op de remmen. Hij rijdt hierdoor aan het einde van de afrit zonder remmen tegen de vangrail aan met ca. 100 km/u. De auto is total los. Mijn vader en zusje zijn er met kneuzingen en schaafwonden goed vanaf gekomen. Mijn zusje heeft aan 1 oog momenteel een zicht van slechts 10%. Een scan moet nog meer uitwijzen over de schade aan het oog en of deze blijvend is. Politie heeft ter plekke en telefonisch bevestigd dat er inderdaad geen druk op de rem was. Het rapport van de politie is nog niet afgegeven.  De auto is total los verklaard. De Mazda garage is op de hoogte gebracht en heeft tijdelijk een vervangende auto aangeboden. Garantie op auto bij aankoop was slechts 3 maanden (aankoopbedrag ca. € 7000,-) en was dus net verlopen. Auto is WA extra verzekerd, verzekering wil niets uitkeren. Van de autogarage kregen wij vandaag telefonisch bericht. De auto was zo total los (rechter voorkant helemaal weg) dat ze de auto niet goed op de brug konden krijgen en er niet meer na te gaan is wat de oorzaak is geweest dat de remmen hebben geweigerd. Dit was ook niet meer uit te lezen. Mijn ouders en zusje hebben geen rechtsbijstand. Kortom, geen auto, geen geld en onduidelijkheid over eventueel oogletsel van mijn zusje en de mogelijke gevolgen (werk als ok-assistente) hiervan. Mijn vraag is, wat kunnen we juridisch doen om toch een schade te verhalen op de garage of de fabrikant Mazda. Dit ongeval is namelijk buiten mijn vaders schuld om gebeurd. Zonder rechtsbijstand zullen we eerst financieel zelf moeten voorschieten willen we dit kunnen aanvechten.  Mochten er toch mogelijkheden, tips of adviezen zijn, dan horen we dit graag. Ik hoop graag goed advies te ontvangen voordat de auto op het stort is beland. Alvast hartelijk dank voor uw spoedige advies.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Ik begrijp dat uw zus als passagiere gewond is geraakt aan haar oog. Allereerst wens ik uw zus veel beterschap en een algeheel herstel.

Er zijn twee verschillende soorten schades. De materiele schade (voertuigschade) en de letselschade van uw zus.

De letselschade van uw zus kan verhaald worden op de WA verzekering van uw vader. De schuldvraag hoeft daarbij niet te worden beantwoord. De schade moet vergoed worden op grond van de zogenaamde schuldloze derde regeling. Uiteraard kan ik u daarbij helpen. Dit kost u niets omdat de verzekeraar de kosten voor juridische bijstand als schade moet vergoeden. 

Ten aanzien van de autoschade dient aangetoond te worden dat het ongeval is ontstaan door een gebrek aan de auto en niet door een menselijke fout van de bestuurder. Wanneer de politie onderzoek heeft gedaan zal het gebrek uit het proces-verbaal kunnen blijken. Mogelijk kan daarmee aangetoond worden dat de garage aansprakelijk is. Uit de onderhoudshistorie kan wellicht meer afgeleid worden of er in het verleden onderhoud is verricht en/of er eerder een soortgelijk gebrek geconstateerd is. In het bevestigende geval dient u de garage aansprakelijk te stellen voor.

U kunt voor meer informatie contact met mij opnemen op telefoonnummer 0411-689078 of rechtstreeks een mail sturen naar michel@feenstra-partners.nl. Vooralsnog ga ik er vanuit u hiermee alvast voldoende te hebben geïnformeerd

Met vriendelijke groet,

Michèl Feenstra, re

Beantwoord door:
Dhr. M.F. Feenstra, re
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Juridische vraag ivm auto ongeluk:

Hoe vindt mijn vriend zijn broers en zussen?
      [Gesteld in Adoptie]
2011-01-07 23:57:33
hoe nu verder
      [Gesteld in Huwelijk]
2011-01-30 21:58:11
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
mag ik de 2ehandsdealer aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Juridisch]
2013-10-08 10:58:40
Ik heb een auto bij een dealer gekocht
      [Gesteld in Rechtshulp-Utrecht]
2014-10-27 15:48:44

Gemiddelde score Ongelukken: 8.6 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257467
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+