Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Režntegratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Režntegratie en krijg online een antwoord van de specialist in Režntegratie

Zelf een vraag over Režntegratie? Klik hier.
Meer vragen over Režntegratie.
De huidige beheerder van de rubriek Režntegratie:
Naam: Leon Soons
Bedrijf: Strada arbeidsmobiliteit & re-integratie
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Leon Soons vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RežntegratieVragen over Režntegratie via RSS. Klik hier.
RSS over Režntegratie op jouw website?Vragen over Režntegratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RežntegratieVragen over Režntegratie via E-mail. Klik hier.

Moet ik kopie van sollicitatie aan werkgever geven

[Gesteld op: 03-06-2013]

Toelichting:
Hallo Leon.
Ben bezig met re-integreren, tweede spoor.
Mijn werkgever eist kopie van sollicitatiebrief.
En wil dat ik zeker 1 x per week solliciteer.
Ben niet meer geschikt voor eigen functie die ik afgelopen 35 jaar deed. Maar geen scholing, ervaring voor andere functie.
Mag ik kopie sollicitatie weigeren te geven??
Antwoord:
hoi....

Het antwoord is niet zo rechtlijnig als de vraag. Je bent verplicht om aan je eigen re-integratie mee te werken. Daar hoort dan ook bij dat je sollicitatie-activiteiten onderneemt. Je moet dan wel weten op welke functies je moet/kunt reageren. Dat is dan weer aan de werkgever c.q. de arbo-dienst en/of het re-integratiebureau om vast te stellen voor welke functies je wel geschikt bent. Dan pas kun je gericht op zoek naar passende vacatures.
Er mag van je gevraagd worden dat je actief solliciteert als vaststaat dat er passend werk mogelijk is én daarvoor ook passende vacatures zijn. 
Als er vacatures zijn mag van je gevraagd wordt daarvan het bewijs te leveren (de inspanningsverplichting). Dat je een kopie van je sollicitatiebrief geeft is dan enerzijds het bewijs dat je serieus werk maakt van je inspanningsverplichting. Aan de andere kant is het de mogelijkheid om te kunnen beoordelen of er verbeteringen in die brief kunnen worden aangebracht om de kans van slagen te vergroten. Het ligt dan echter voor de hand dat niet de werkgever zelf zo'n beoordeling doet maar iemand die daarin gespecialiseerd is, zoals een re-integratiebedrijf. Dat is overigens ook weer de inspanningsverplichting van de werkgever, die is verplicht om alles te doen om een re-integratietraject te laten slagen. Daar hoort dan bij dat de werkgever deskundigen inschakelt om dat traject een kans van slagen te geven.

Uiteindelijk zal het UWV zowel de werkgever als de werknemer afrekenen op de vraag of alles is gedaan om door middel van re-integratie een andere functie te vinden (binnen of buiten het bedrijf). 

Kijk ook eens voor uitgebreide informatie op www.arboportaal.nl van het Ministerie van SZW.

Veel succes.

Leon Soons,
Strada Arbeidsmobiliteit
 
Reactie vraagsteller:
Hallo Leon,
Heb een re-integratietraject gevolgd.
Dit waren ongeveer 8 uren verdeeld over 5 maanden(thuis verder uitwerken) en is inmiddels afgerond. Heb opnieuw geleerd hoe ik moet solliciteren! Regelmatig gesolliciteerd naar functie receptioniste (moet volgens arbeidskundig rapport mogelijk zijn)maar heb geen scholing of ervaring. Bij eigen werkgever gesolliciteerd naar deze functie maar was volgens werkgever niet haalbaar. Teveel staan/lopen.Heb beperking aan voet.
Werk momenteel als vrijwilliger-receptioniste om ervaring op te doen; zelf gevonden en geregeld. En volg cursus toetsenbordvaardigheid. En vacatures zoeken en evt. solliciteren. Ik vind dat ik me dan danig inspan en meer uren maak dan ik werkte.Ik heb namelijk nog maar een contract van 7 uren bij mijn werkgever.
Degene die mij verteld dat ik wettelijk verplicht ben om 1 x per week te solliciteren en een kopie te overhandigen is iemand van P&O van werkgever. Sinds 2 maanden is zij adviseur mobiliteitsbureau; intern bureau om personeel dat boventallig is te begeleiden.
Ik ben dus aan het solliciteren maar vind het vreemd dat de werkgever dus niet anders hoeft te doen dan mij controleren. Zeker de manier waarop dit gesteld wordt, vind ik op het randje van intimidatie. Dus als ik dit kan/mag weigeren dan zou ik dit graag doen.
Mijn brieven kan ik toch bewaren voor UWV eind dit jaar?!
Hoop dat je na deze informatie een iets beter beeld hebt van mijn situatie.
Vriendelijke groet,
Marie-Louise
 
Antwoord Beheerder:
Hoi Marie-Louise,

Ik heb nou inderdaad een beter beeld. Het is onzin dat je eenmaal per week moet solliciteren. Ik wil wel eens zien in welke wet dat staat. Die norm is afgeleid van de WW-verplichting en dan ook nog eens niet zo richtlijnen toe te passen. Er zullen dan toch ook voldoende vacatures moeten zijn. 
Begeleiding van 8 uur gedurende 5 maanden is een lachertje! Tijdens het tweede spoor is de werkgever verplicht om ACTIEF voor jou naar een passende functie elders te zoeken, dus zeker niet alleen maar controleren of jij genoeg solliciteert. Je werkgever wil er zich met een jantje van Leiden vanaf maken.
Ik snap je gevoel dat je je wil verzetten en daarom niet wil meewerken aan die sollicitatie controle. Ik adviseer je om contact op te nemen met het UWV. Leg de situatie uit en vraag of jij genoeg doet voor je reïntegratie en of je werkgever dat ook doet! Schakel ook juridische hulp in, bijv het juridische loket of de vakbond.

Veel sterkte en succes.

Leon Soons,
Strada arbeidsmobiliteit 
Beantwoord door:
Leon Soons
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Režntegratie:
Persoonlijke Veranderprocessen


Gerelateerde vragen aan Moet ik kopie van sollicitatie aan werkgever geven:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mag een extern bedrijf gegevens aan derden geven?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2009-12-16 08:19:59
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Režntegratie: 6.9 (105x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+