Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Binnen 30 dagen verwijderen bestaand afdakje etc.

[Gesteld op: 02-06-2013]

Toelichting:
Ik ben eigenaar van een appartement op de BG. 1. Zeven jaar geleden ben ik hier komen wonen en heb ik de beheerder gevraagd of ik een afdakje in de tuin mocht maken en gebruiken als schuurtje. Het afdakje is in een doodlopend steegje van de tuin aan 3 muren van de VVE bevestigd. Dit was ok. Afgelopen jaar heeft de beheerder gezegd dat de dakbedekking was gaan lekken. Ik wist dat en gaf aan dat ik dit zou gaan vervangen (let wel; constructie blijft hetzelfde). Weer mondeling ok. Nu heb ik ineens een brief gekregen dat ik geen schriftelijke toestemming van de VvE heb en dat ik dit dakje binnen 30 dagen moet verwijderen. Op mijn vraag wanneer er dan een ALV gepland staat of hoe ik anders aan een meerderheid van de stemmen kan komen wordt niet gereageerd. Kan hij dit dakje verwijderen zonder mijn toestemming? Moet hij mij eerst in de gelegenheid stellen om dit tijdens een ALV te bespreken?
2. De algemene hal grenst middels een gewapende ruit aan het gedeelte van mijn tuin waar dit afdakje zit. Nu zit er een barst in de tuin en houdt de beheerder mij daarvoor aansprakelijk. Ik heb dit niet veroorzaakt, ik weet niet wie en wanneer wel. Hij kan dit ook niet aantonen. Nu blijkt dat de glasverzekering is stopgezet vanwege de hoge kosten. Kan hij mij de rekening sturen voor reparatie of moet dit middels de verzekering van de VvE?
3. In mijn tuin groeit een klimop tegen de muur van de bergingen van de VvE. Deze zit hier al minstens 15 jaar. 2 jaar geleden heb ik met de beheerder afgesproken dat deze mocht blijven, vorig jaar wilde hij deze toch weer laten verwijderen en voor een groen alternatief zorgen en nu heb ik ineens een brief gekregen dat ik de klimop moet verwijderen. Ik heb al aangegeven dat ik het goed vind dat de klimop weg gaat, maar ik wil en kan dit niet zelf doen. Daarbij wil ik, door eerdere ervaringen, niet dat dit tijdens mijn vakantie gebeurt. Overigens vind ik niet dat ik verantwoordelijk ben voor de kosten. Kan hij mij hiervoor een rekening sturen?
Wat is de beste wijze om met dergelijke gedrag om te gaan?
Antwoord:
Voor al deze problemen dient de vergadering van eigenaren (ook wel Algemene Ledenvergadering  of ALV genoemd) een besluit te nemen.

1. Als dit 7 jaren geleden niet is gebeurt staat u schuurtje er onrechtmatig. Net zomin dat de beheerder op eigen houtje kan beslissen dat dit schuurtje weg moet had hij ook niet mogen beslissen dat u dat schuurtje mocht bouwen. Ik zou de beheerder of het bestuur vragen om een ALV waar een besluit genomen kan worden over het wel dan niet toestaan van het schuurtje.
2. De ruit zal vermoedelijk tot de gemeenschappelijke gedeelten van de VvE behoren. Of dat zo is kunt u lezen in de splitsingsakte. Als de ruit tot de gemeenschappelijke gedeelten van de VvE behoort dient de VvE het herstel te betalen ongeacht wie er verantwoordelijk is voor het breken van deze ruit.
3. In de meeste modelreglementen is opgenomen dat de beplanting van de tuinen een bepaalde hoogte niet te boven mogen gaan. Ook dat deze niet tegen de muren mogen groeien wordt wel eens opgenomen in de splitsingsakte. U dient deze documenten te raadplegen of er bepalingen zijn opgenomen over de beplanting in uw tuin. Zijn daar geen bepalingen over opgenomen hoeft u de klimop niet te verwijderen. Zijn er wel bepalingen over de beplanting opgenomen en u overtreed deze moet u de  kosten van het verwijderen dragen.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

www.vve-offerte.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Binnen 30 dagen verwijderen bestaand afdakje etc.:

Wat is juiste rekenmethode parttime medewerker?
      [Gesteld in Administratie]
2010-11-09 14:28:09
hoe te handelen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-01-17 10:59:40
Is de berekening van mijn werkgever correct?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Gelderland]
2010-08-26 22:23:45
Inhouding vakantieuren bij ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-12-06 10:35:16
Verplicht vakantiedagen uitlaten betalen
      [Gesteld in Ontslagrecht]
2009-06-12 05:22:57

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+