Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Overwaarde gebruiken voor onderhandse lening kind

[Gesteld op: 31-05-2013]

Toelichting:
Mijn zoon wil een huisje kopen .van €130.000 Hij zal daar waarschijnlijk geen hypotheek voor krijgen omdat hij geen vast contract heeft en flexwerker is korter dan 3 jaar. Wij zijn bereidt hem te helpen . En willen de overwaarde van ons huis die vors is lenen aan onze zoon dmv een onderhandse hypotheek, met een hogere rente waarvan wij dan weer een gedeelte als jaarlijkse schenking kunnen doen. Wij willen dit dan ook aangaan tot het moment dat hij zelf financieel de hypotheek kan dragen. De vraag is kunnen wij onze hypotheek verhogen om daar weer een onderhandse hypotheek van te maken. Wij hebben wel spaargeld maar willen daar zelf over blijven beschikken.
Antwoord:

Goedemiddag,

Allereerst uw zoon. U geeft aan dat er sprake is van een tijdelijk dienstverband. Als de werkgever bereid is tot het afgeven van een intentieverklaring staat dat voor de bank gelijk aan een vast dienstverband en is het inkomen 'gewoon' mee te nemen bij de beoordeling van de maximale hypotheek.

Is de intentieverklaring inderdaad niet van toepassing zal de bank kijken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaren. Daarbij wordt elke vorm van inkomen (dus ook bijbanen, uitzendwerk en uitkeringen) meegenomen. Het kan zijn dat er daar een jaar tussen zit dat er helemaal geen inkomen was. Dit wordt meegenomen in de bepaling van het gemiddelde. Dit gemiddelde inkomen is dan het uitgangspunt voor de bepaling van de maximale leencapaciteit.

Met andere woorden, uw zoon zal (al is het misschien minimaal) hoogstwaarschijnlijk wel in aanmerking komen voor een stukje hypotheeklening.

U kunt hem op diverse manieren helpen. U mag jaarlijks belastingvrij een bedrag van ongeveer 5.000,- schenken. Voor de aankoop van een woning (of verbetering/onderhoud of dure studie) mag er eenmalig voor zijn 40e levensjaar een bedrag van ongeveer 51.000,- geschonken worden.

Lenen kan ook. U geeft aan dat u bereid bent een hypothecaire lening af te sluiten op uw eigen woning en deze aan uw zoon te lenen. Dit is toegestaan. Houdt wel rekening met de volgende punten:

* De hypotheekrente die u moet betalen op uw nieuwe hypotheek is ongeacht de gekozen vorm (aflosvrij, spaar, belegging of annuiteit o.i.d.) niet fiscaal aftrekbaar. U leent het geld met een consumptief doel, u steekt het niet in uw eigen eigen woning. Er is derhalve sprake van een zogenaamde box 3 lening. Dit zorgt er daarnaast voor dat uw inkomen zwaarder wordt getoetst en de leencapaciteit wat minder is.

* De hypotheekrente die uw zoon aan u moet betalen is wel aftrekbaar, mits u een leenvorm afspreekt waarbij minimaal annuitair wordt afgelost. Als u afspreekt dat uw zoon de lening niet hoeft af te lossen en alleen de rente moet betalen is deze rente dus niet aftrekbaar.

* Spreek onderling een zo hoog mogelijke rente af (als u kiest voor een annuiteitenlening). Omdat deze aftrekbaar is, betaalt de belastingdienst goed mee. Daarnaast kunt u inderdaad jaarlijks het 'teveel betaalde' terugschenken, waardoor de maandlast voor uw zoon relatief laag is.

* De maandlast van de lening die u aan uw zoon wil verstrekken, moet in mindering worden gebracht op de leencapaciteit die uw zoon heeft bij de reguliere bank. Met andere woorden, de hypotheek die uw zoon op zijn eigen inkomen kan dragen, zal kleiner worden door het bestaan van de lening die u aan hem verstrekt. Dit is uiteraard niet van toepassing als u de volledige hypotheek aan hem verstrekt. Dit principe is alleen te omzeilen als u schenkt i.p.v. leent, of als u aantoonbaar kunt maken dat uw zoon onder aan de streep geen maandlasten heeft aan de lening die u hem verstrekt.

Graag denk ik met jullie mee bij de totstandkoming van de juiste lening(en). Als tussenpersoon doe ik zaken met een groot aantal geldverstrekkers. Ook voor jullie zou daar de juiste tussen moeten zitten. Als u dat ook wil, neemt u dan contact op via 030-6062181 of mark@plusplanner.nl

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Overwaarde gebruiken voor onderhandse lening kind:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+