Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Zorgen beleid bij ex, wat eraan te doen?

[Gesteld op: 29-05-2013]

Toelichting:
Ik maak me zorgen als de kinderen bij hun vader en vriendin zijn. We hebben co-ouderschap. Als papa thuis is, hebben de kinderen het naar hun zin. Maar vader werkt veel en dus zijn de kids overgeleverd aan zijn vriendin en diens 2 kinderen. Ze moeten zich aan veel regels houden en krijgen nogal eens straf of op hun donder. Ik heb dit meerdere malen met mijn ex besproken, maar volgens mij gaat het goed en is er niets aan de hand. Ik hoor wekelijks vervelende dingen van de kids. Ook familie ziet het en kan niet tot ze doordringen waar ze mee bezig zijn. Wat kan ik doen? Ik wil niet dat de kinderen zo de ene week moeten leven en er later misschien nare herrinneringen aan overhouden.
Antwoord:
Wat naar moet het voor je zijn om dingen te zien en te horen die gebeuren met je kinderen, terwijl je het daar niet mee eens bent! En wat kun je je daarbij machteloos voelen, zeker als je het al bespreekbaar hebt gemaakt, maar er volgens hem niets aan de hand is!

Je vraagt: "Wat kan ik doen?" Bespreekbaar maken is belangrijk en heb je al gedaan. Bespreekbaar houden is echter ook nog steeds nodig. Op welke manier heb je het besproken? Is dat tijdens het brengen en halen van de kinderen? Uit je vraag blijkt dat het je echt niet lekker zit. Is het een idee om er eens een avond samen voor te gaan zitten? Wanneer je vooraf wat dingen op papier zet die jij heel graag wil en waar jij je prettig bij voelt en vader en zijn partner doen dat ook, kun je hopelijk samen één lijn trekken in die belangrijke dingen. Hierbij is het belangrijk dat je praat vanuit jezelf (de zogenaamde "Ik-boodschap") en verwijten achterwege laat. Zorg dat het een gesprek wordt waarbij je samenwerkt en kijkt naar het belang van de kinderen. Als vader met bepaalde straffen bijvoorbeeld geen moeite heeft, kan het helpen als jij aangeeft dat jij het wél belangrijk vindt dat daar afspraken over worden gemaakt en beide partijen zich daaraan houden.

In het ergste geval kom je er niet uit samen. Dat is heel jammer en tegelijkertijd een gegeven. Eventueel zou een onafhankelijk iemand (mediator) jullie misschien nog kunnen helpen, maar als vader dit niet wil, houdt het eigenlijk op. Wat je dan nog kunt doen, is uitleggen aan de kinderen dat de dingen bij vader en zijn partner nu eenmaal anders gaan dan bij jou. Het is superbelangrijk dat jij als ouder GEEN onaardige dingen zegt over vader! Je kunt je kinderen erkennen als ze klagen dat je begrijpt dat dat niet leuk is, maar maak de ander(en) nooit zwart!

Als je kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze het misschien zelf aankaarten bij vader. Op momenten dat ze thuis zijn met vader, hebben ze het naar hun zin en is er wellicht ruimte om aan hem te vertellen dat ze zich niet prettig voelen bij bepaalde regels en straffen. Helaas geldt ook hier dat als vader vindt van niet, het uit je handen is (tenzij de straffen natuurlijk gevaarlijk zijn voor je kinderen of als er sprake is van bijvoorbeeld slaan, dat kan ik in je vraag niet zien). Dan is het vooral belangrijk dat je een luisterend oor bent voor je kinderen, ze een veilig thuis biedt en zelf het goede voorbeeld geeft in hoe jij graag opvoedt.

Jammer genoeg heb ik dus geen kant en klare oplossing voor je. Ik hoop dat mijn antwoord je wel op weg helpt!

Vriendelijke groeten,
Anoek
Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Zorgen beleid bij ex, wat eraan te doen? :

Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
hoe werkt het nederlands prostitutiebeleid?
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-03-13 15:56:02
Wat wordt mijn inkomen als ik uit de wajong val.
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-05-12 21:48:48
Wat is het prostitutiebeleid en wat staat erin?
      [Gesteld in Prostitutie]
2012-11-23 15:05:09
beleidsregels en ingang geldigheid
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2015-04-19 02:16:11

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+