Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Waar moet ik om denken met kleur kiezen.

[Gesteld op: 06-04-2008]

Toelichting:
Wij gaan binnenkort verhuizen en weten nog niet zo goed welke kleur we de wand/wanden moeten geven.Onze woonruimte is u-vormig.We zitten boven een autogarage, in 2 zijden van de woonruimte zitten allemaal ramen, aan een stuk door.Veel licht dus. En daar tegenover een lange muur.Er zit een lichte parketvloer in.We zitten te denken aan anteraciet of rood/bruinachtige tinten.Maar is dat mooi met zoveel licht.Waar moeten we om denken?Wat zou u ons adviseren?Welke kleuren zijn mooi in een lichte ruimte?
Alvast bedankt, Tine
Antwoord:

Beste Tine,

Heerlijk toch, al dat licht! Daar kan je in een ruimte niet genoeg van hebben lijkt me. Het geeft juist de mogelijkheid om meer en donkerdere en fellere kleuren te gebruiken als jullie dat willen. In een donkere ruimte met weinig licht, zorgt het gebruik van felle en donkere kleuren al gauw voor een te benauwde sfeer. Donkere kleuren absorberen namelijk het licht. Dus wil je hier antraciet gebruiken, dan kan dat prima.

Hieronder een rij tips over kleur en kleurgebruik.

  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Voor actie en spanning kies je kleuren die contrasteren, zoals bijvoorbeeld limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw. 
  • Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.
  • Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 
  • Houdt u er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.
  • Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds zorgen de gordijnen voor dit effect) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.
  • Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.
  • Als de kozijnen in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat is vaak wel zo rustig.
  • Géén idee hoe de sfeer van de ruimte moet worden en/of twijfel over de kleurkeus. Maak een sfeercollage. Een sfeercollage is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, verfstaaltjes, tukjes tapijt, stof, en andere kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt. Zo heb je een mooi uitgangspunt om je interieur te realiseren.  

Succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar 

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Waar moet ik om denken met kleur kiezen.:

welke houtsoort gebruiken op witte marmeren vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-08-18 10:24:46
Ik zou advies willen over mijn interieur
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-06-18 17:55:34
welke kleur kan ik gebruiken bij houten dak+vloer
      [Gesteld in Interieur-Groningen]
2009-10-28 15:12:36
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
Alleen tandpijn bij kiezen wortelkanaalbehandeling
      [Gesteld in Tandarts]
2011-04-27 19:50:59

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+