Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Administratie » Salarisadministratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Salarisadministratie en krijg online een antwoord van de specialist in Salarisadministratie

Zelf een vraag over Salarisadministratie? Klik hier.
Meer vragen over Salarisadministratie.

Beheerder worden?

De rubriek Salarisadministratie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Salarisadministratie Klik hier.

RSS over SalarisadministratieVragen over Salarisadministratie via RSS. Klik hier.
RSS over Salarisadministratie op jouw website?Vragen over Salarisadministratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SalarisadministratieVragen over Salarisadministratie via E-mail. Klik hier.

Nieuw salaris bijna 900 euro minder.

[Gesteld op: 21-05-2013]

Toelichting:
Ik ben op 14 juni 2010 in dienst getreden bij een bedrijf. Dit bedrijf handeld in champignons en aardappelen groenten en fruit. Ik kreeg een jaarcontract met een bruto 4weken salaris van 2704 euro, na een half jaar is de agf tak van dit bedrijf een eigen bv begonnen. En werd ik binnen dit bedrijf loodschef, met
dezelfde arbeidsvoorwaarden. In die tijd Heb ik ook weer een nieuw jaarcontract.gekregen wederom met de zelfde arbeidsvoorwaarden, januari 2013 is deze bv verkocht, maar het nieuwe bedrijf had al een loodschef en assistent loodchef dus was er voor mij binnen dat bedrijf geen plaats, omdat ik nog een lopend contract had ben ik weer te werk gesteld bij het moederbedrijf dat handeld in champignons. Op 14 juni loopt mijn jaarcontract opnieuw af en er is mij nu een contract aangeboden voor onbepaalde tijd, nu denk je, geweldig in Deze tijd, wees blij. Echter is bij dit bedrijf al een loodschef, en ben ik lijnverantwoordelijke. Er wordt mij nu een salaris aangeboden van 1840 euro bruto per 4 weken, dus bijna 900 euro bruto minder. Ik Heb gezegd het in beraad te nemen, ik vermoed dat al ik weiger dat mij geen contract wordt aangeboden en ik dus werkloos wordt. Mag je werkgever zomaar een nieuw contract van 900 euro minder aanbieden, en wat zijn de concequenties als ik dit weiger mbt het uwv, zien zij dit al een weigering en dus geen uitkering.... of moet ik dit accepteren
Antwoord:

Graag vat ik de vraag nog even samen, U hebt een jaarcontract bij de champignonhandelaar dat tot 14 juni loopt, daarna wordt er een verlenging aangeboden als lijnverantwoordelijke met een salaris € 900,- onder het niveau dat u nu heeft.

Ik vind dit een moeilijke situatie en kan u hierop ook geen pas klaar antwoord opgeven. Het is namelijk heel erg afhankelijk van uw onderhandelingskracht, bovendien geldt in deze markt situatie, waar werkgevers het voor het zeggen hebben, voor werknemers toch een beetje slikken of ....

Allereerst wil ik vermelden dat uw werkgever op het standpunt zal staan u in eerste instantie ontslag te willen aanzeggen.  Dan komt u in de WW. En zult u wat anders moeten zoeken. Als u daar kans voor ziet dan is de aangeboden functie geen optie voor u. In dat geval moet u uw werkgever laten verklaren dat er geen ander werk is.

Ten tweede 

In het geval dat u ervan uit gaat dat u beter voor € 900,- werk kunt hebben dan het risico te lopen langdurig in de WW te lopen, en vervolgens met niets thuis te zitten dan kunt u deze functie maar beter aanvaarden.

U heeft in de beschrijving niet vermeld hoelang u al werkzaam bent. En wat uw leeftijd is. De duur van een WW uitkering is slechts beperkt, deze eindigt dus een keer, en wat dan. Daarbij komt nog dat een WW uitkering ook slechts 70% van het laatst verdiende salaris is. dat is derhalve € 1.892,-. M.a.w. als u de nieuwe functie aanvaard en vanuit die positie gaat solliciteren is deze eigenlijk gelijk aan de situatie dat u in de WW bent, alleen nu met een baan voor onbepaalde tijd, als back up. Waarbij wel aangetekend dient te worden, wat als u binnen de periode dat u WW zou hebben gekregen als nog ontslagen wordt.

Uw beslissing is uiteindelijk dus afhankelijk van de periode dat u recht heeft op WW en het risico dat u alsnog ontslagen gaat worden.

In dat verband is wellicht goed te vermelden dat de meeste werkgevers toch een morele verplichting op zich nemen als zij een dergelijk traject met een werknemer aangaan. Maar u kunt in feite niets anders dan te starten met solliciteren.

 Ten derde

En als we dan toch zover zijn het een en ander zo uitgeschreven te hebben, en u wellicht voor optie 2 kiest omdat 1 vogel in de hand beter is dan 10 in lucht. U de situatie aan de werkgever zou kunnen uitleggen en hem verzoeken het door hem aangeboden salaris op te trekken tot het niveau van WW € 1892,-. Maar let u vooral op dat de verhouding niet frustreert. Het blijft onderhandelen.

U zult zelf de risico's moeten inschatten. En handelen zoals de wet het vraagt, wat ik onder punt 1 beschreven heb.

Vertrouwende u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd,

 

 

 

 

 

 

  ;

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
Reactie vraagsteller:
bedankt voor je reactie, Ik ben 45 jaar (niet de beste leeftijd om in de ww terecht te komen) maar heb al wel een arbeidsverleden van 25 jaar opgebouwd, dus zou 3 jaar in de ww kunnen zitten, echter uw uitleg is eigenlijk al wat ik zo'n beetje vermoede, en het is zelfs zo dat als het uwv erachter komt dat mij een contract is aangeboden ik ook nog kan fluiten naar een ww uitkering. dus rest mij om te proberen er nog iets meer uit te halen, en vanuit deze situatie te gaan zoeken naar een andere baan.
 
Antwoord Beheerder:

U heeft inderdaad gelijk, daarom gaf ik u al aan dat U de werkgever uiteindelijk moet laten beslissen dat er voor u geen ander werk is. En daar zullen ze niet lang mee wachten als u niet snel toehapt.

Daarnaast: Even Googelen op ww uitkering en daar kunt u vinden dat uw WW uitkering 2 maanden  € 1.865,- en 25 maanden 1741,- per 4 weken bedraagt. Het is niet direct 70% van 2.704 want er wordt eerst vakantiegeld ingehouden.

U zou kunnen proberen dat de werkgever u op WW-uitkering inschaalt, € 1865,- of de echte 70% van 2704 = € 1.893,-. Maar de werkgever kan daar ook zijn antwoord op hebben.

En ten slotte: Een werkgever die op deze manier zijn relatie met de werknemer frustreert, vraagt erom dat zijn werknemers wat anders gaan zoeken.

Er zijn op dit moment mensen van alle leeftijden werkloos, U hoeft u door uw leeftijd niet te laten afschrikken, vermoedelijk is het eerst wel even buffelen als u ander werk wil, maar daarna zal het wel komen, als u maar in uzelf gelooft.

Er zijn allerlei sollicitatietrainingen, ook ik zou u daarmee verder kunnen helpen, echter dit valt niet binnen deze website.

U kunt mij eventueel bellen voor nader overleg, hieromtrent 06-20392884.

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Nieuw salaris bijna 900 euro minder.:

waar heb ik recht op
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-11-17 16:25:20
wat is mijn vrij te laten bedrag bij inwoning?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-12-09 18:14:21
mijn vrouw heeft de echtscheiding aangevraagd.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2012-09-28 11:45:53
Werk v/ 01.10.06 verdind E/12.00 p/uur
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Noord Brabant]
2013-08-28 11:14:02
intrekken verkoop kitten na mondelinge afspraak
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2017-08-26 20:13:37

Gemiddelde score Salarisadministratie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+