Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

Poging onterving legitiem deel

[Gesteld op: 21-05-2013]

Toelichting:
Mijn vader (84) is gescheiden van zijn derde vrouw en bij de echtscheiding heeft zij al het geld dat hij had, opgeŰist, waarin ook het legitieme deel van de kinderen zat (het gaat om bijna twee ton). Hij is akkoord gegaan want het was niet zijn belang, hij is oud en gaat toch al een keer dood, etc.!? Hij leeft nog maar zij is het geld aan het opmaken. Hij zegt dat dit bij een notaris door hem is geregeld door een document te dicteren en dat het eigenlijk niet rechtsgeldig is en een goede advocaat dat makkelijk van tafel kan vegen. Hij beweert dat als zijn kinderen het willen het kunnen aanvechten --> kan dit nog vˇˇr zijn dood?. Kan er het legitieme deel van de kinderen bij de ex-echtgenote worden teruggevorderd via de rechter? Zij krijgt nml. al een vrij hoog bedrag maandelijks van zijn pensioen als alimentatie. Het is zelfs zo dat er wordt beweerd dat zij de baten krijgt en de kinderen de kosten want zij zullen straks nog zijn begrafenis moeten betalen. Is de notaris waar dit document is gedeponeerd verplicht dit document ter beschikking van de kinderen te stellen? Wij weten nml. om welke notaris het gaat. Kunnen er ook de familiestukken die bij haar nog in huis zijn door de rechtmatige erfgenamen worden teruggevorderd? (een schilderij en een antieke klok die zeker wat waard zijn). Op deze manier probeert men de kinderen en waar zij recht op hebben te onterven. Deze echtgenote is na het overlijden van zijn tweede vrouw mijn vader snel getrouwd (duidelijk om het geld) en een paar jaar later van gescheiden. De hele zaak stinkt!
Antwoord:

Ik begrijp wat u bedoelt. Helaas vermoed ik dat u er niet veel aan kan doen. Uw vader heeft bij de scheiding ingestemd met de verdeling van zijn vermogen, en als dit met zijn handtekening bij een notaris is bekrachtigd, dan is dat definitief. Daarmee is dat geld definitief eigendom geworden van zijn ex-vrouw. Ook de door u genoemde familiestukken zijn vermoedelijk daarbij haar eigendom geworden, en horen dus niet meer de familie toe. Dat betekent dat u deze ook niet kan opeisen.

U heeft het in uw vraag over het opeisen van het legitieme deel, maar daarvoor moet uw vader eerst overlijden. Vervolgens moet de omvang van de erfenis worden bepaald, en alleen daarvan heeft u recht op een deel. Maar het geld dat naar zijn ex is gegaan valt uiteraard buiten zijn erfenis, dus u kunt daar niets van opeisen.

Het enige wat ik u kan aanraden is aan uw vader vragen of u de notariele akte mag inzien. De notaris mag deze akte niet aan u tonen i.v.m. bescherming van de privacy. Maar omdat uw vader stelt dat deze akte eigenlijk niet rechstgeldig is kan het de moeite waard zijn om een jurist hier naar te laten kijken, om te oordelen of er nog iets aan de situatie kan worden gedaan.
Maar als u stelt dat uw vader heeft ingestemd met de akte omdat hij oud is, en bijna dood gaat, dan heeft hij daarbij kennelijk geoordeeld dat zijn erfgenamen het geld niet nodig hebben, en daarmee wellicht bewust het besluit genomen om dit aan zijn ex te gunnen, en niet aan zijn kinderen. Dit roept bij mij de vraag op of hij bereid is om mee te werken, of dat er in moet worden berust.

Tot slot: Als wordt vastgesteld dat er niets meer aan de situatie kan worden gedaan, en dat de familiestukken inderaad eigendom van de ex zijn, dan kan ik u nog wel als suggestie meegeven om met haar te gaan praten, om te kijken of ze bereid is om deze familiestukken terug te geven. Ze is daartoe niet verplicht, maar kan er wellicht mee instemmen.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw duidelijk antwoord. Ik probeerde te stemmen en een uw antwoord met een 10 te waarderen maar de reactie werd niet door de site gepakt.
 
Antwoord Beheerder:
Prima, dank voor uw positieve reactie.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan Poging onterving legitiem deel:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Wat betekent 'Huis te koop, onverdeeld aandeel'
      [Gesteld in Suriname]
2009-07-14 09:30:21
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+