Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Consumenteninformatie » FinanciŽn » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Marc van Rosmalen
Bedrijf: Nbii b.v.
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marc van Rosmalen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

Wat mag een deurwaarder??

[Gesteld op: 20-05-2013]

Toelichting:
Wat zijn de informatiebronnen van een deurwaarder? Ik las op internet het volgende: Als gerechtsdeurwaarder hebben we in het executie-stadium toegang tot alle informatiebronnen, waaruit we in uw belang kunnen putten.
We kunnen de woonplaats, de werkgever, de uitkeringsinstantie, kentekengegevens, kvk gegevens, kadastrale gegevens binnen de grenzen van de wet achterhalen. Valt hier het UWV en de Belastingdienst ook onder ??
Antwoord:

Ja, de gerechtsdeurwaarder heeft het recht informatie op te vragen bij het UWV en de belastingdienst. Hij heeft niet het recht om zelf random in de bestanden te zoeken. Heeft de deurwaarder een executoriale titel aan iemand betekend waarbij de verplichting is om een geldbedrag te betalen, (bijvoorbeeld een vonnis, dwangbevel of een notariële akte), dan kan hij bij instanties en werkgevers informatie opvragen. Zo vraagt hij bij het UWV dan op wie de werkgever is en daarna vraagt hij bij de werkgever de relevante gegevens op.

Bij veel deurwaarders is deze aanvraag geautomatiseerd, zodat op het moment dat de betekening aan de schuldenaar is verricht en ingeboekt in het systeem van de deurwaarder, gaat er direct een e-mail met informatie verzoek naar UWV en belastingdienst. Voordat de deurwaarder een (ambtelijk) stuk uitreikt heeft hij bij de gemeente geïnformeerd naar de juiste adresgegevens (verplicht!), tenzij hij uiteraard weet dat het adres correct is omdat hij de betrokkene er aantreft.

Ligt er beslag op een regulier inkomen, dan heeft de gene tegen wie zich het beslag richt, de beslagdebiteur, recht op de voor beslag vrij ruimte (ook de beslag vrije voet). Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de betrokkene, zoals leeftijd, gezinssamenstelling, woonlasten, zorgpremie, wordt deze door de deurwaarder samengesteld.

U kan deze ook zelf vaststellen door de gegevens in te vullen bij diverse websites van deurwaarders en hulpinstellingen. Wijkt deze af van die van de deurwaarder, dan is het raadzaam om contact met de deurwaarder op te nemen. Hij heeft dan waarschijnlijk niet alle informatie voor handen.

Waarom heeft de deurwaarder deze machtsmiddelen? De deurwaarder is een openbaar ambtenaar. Hij is belast met een overheidstaak, namelijk het uitreiken (=betekenen) van ambtelijke stukken als dagvaardingen en vonnissen en het tenuitvoerlegging (executie) van vonnissen, dwangbevelen en notariële akten. De rechter of overheidsinstantie verplicht iemand iets te betalen en de deurwaarder mag daarbij gebruik maken van alle middelen die de wet hem biedt, de schuldenaar tot betaling te dwingen. Daartoe is het middel van beslag op inkomen of vermogensbestanddelen. Het zou dan vreemd zijn als dezelfde overheid de deurwaarder dan geen inzage zou geven in bestanden die noodzakelijk zijn om die overheidstaak (beslaglegging) te bewerkstelligen.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat mag een deurwaarder??:

afbetaling aangaande "schuld"
      [Gesteld in Rechtshulp-Belgie]
2009-09-01 22:10:35
Uitvoering Vonnis verloren Civiele Procedure
      [Gesteld in Rechtspraak]
2011-05-16 17:21:52
executoriaal beslag ondanks bet.regeling, mag dat?
      [Gesteld in minnelijk traject]
2012-06-18 17:19:12
onderhandse lening en deurwaarder
      [Gesteld in Incasso]
2012-09-13 09:19:48
Wie mag er executeren en hoe gaat dat??
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2013-06-10 14:38:25

Gemiddelde score Incasso: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+