Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Seksualiteit » Prostitutie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Prostitutie en krijg online een antwoord van de specialist in Prostitutie

Zelf een vraag over Prostitutie? Klik hier.
Meer vragen over Prostitutie.
De huidige beheerder van de rubriek Prostitutie:
Naam: Karel Danko
Bedrijf: Adult entertainment company
Reactiesnelheid: 24 uur
Waardering: 7.8 (van max. 10)
Meer informatie over Karel Danko vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ProstitutieVragen over Prostitutie via RSS. Klik hier.
RSS over Prostitutie op jouw website?Vragen over Prostitutie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ProstitutieVragen over Prostitutie via E-mail. Klik hier.

Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?

[Gesteld op: 16-05-2013]

Toelichting:
Beste Mr. Danko,

Ik werk in een massagesalon, en vandaag kwam de zedenpolitie langs. Vervolgens moest iedereen haar ID laten zien, tot dusver geen probleem. Toen kwam ik aan de beurt, en werd ik gelijk door die 3 agenten (het waren er 3) naar een kamer afgevoerd. Vervolgens hebben zij mij ruim een uur ondervraagd. En ondanks dat ik zelfstandig en absoluut niet tegen mijn wil werk vertelde deze 'heren' mij dat ze 'vonden' dat er een pooier achter mij stond. Wat echt de grootste larie-koek is, ik heb een hele lieve vriend, en we zijn al jaren samen, maar goed. Vervolgens hebben ze (letterlijk achter mijn rug om) want er stond er eentje achter me een foto van mijn ID gemaakt (gewoon letterlijk met z'n telefoon), en nou sta ik 'geregistreerd'. Daarnaast hebben zij m'n verhaal genoteerd, en gaan zij mij de komende maanden nog een paar keer interviewen. Ze hebben letterlijk gezegd dat ze mij de komende tijd "in de gaten gaan houden". Ik vind het gewoon belachelijk.
Nou zei een collega van mij achteraf dat ik gewoon weg had mogen lopen, en dat ze nooit een foto van mijn ID hadden mogen maken zonder mijn toestemming en dat ik gewoon een klacht in kan dienen, etc.
Dus even kort samengevat:
- 3 kerels hebben mij een uur ondervraagd (i/h massagesalon), mag dat?
- Mag ik weglopen v/h gesprek?
- Mogen ze mijn ID Řberhaupt kopiŰren?
- Had ik ook nee mogen zeggen? (ook al had ik het te laat door)
- Nu hebben ze mij dus geregistreerd, mag ik daar een klacht over indienen, aangezien dit tegen mijn wil is, en kan het ongedaan gemaakt worden?


Ik hoop heel erg dat U kunt helpen, ik had al nooit vertrouwen in de politie, maar nu al helemaal niet.

Met vriendelijke groet,

J
Antwoord:
Beste J.

Onze branche ligt onder een vergrootglas, zelfredzaamheid van de dame die dit werk doen is van heel groot belang. Dit wordt door velen (ook de dames zelf) wel eens vergeten.  Werken in deze branche houdt in dat je zoveel mogelijk zelf alles doet, ook bellen en een afspraak maken. Maar vaak doen de vriendjes dit en dat werkt al argwaan. 

Dan is het zo hoelang je al werkt en hoe oud je bent.
Heb je dit werk eerder gedaan of niet,
Als blijkt dat je pas werkzaam bent dan kan het zo wezen dat er op jou extra controles van toepassing zijn. En dat ze dan met zijn drieën (normaal zijn het 2 personen) jou controleren is normaal, de andere dames zijn bekend, dat is niet een probleem. 
Dat ze van jou gegevens een copy maken is altijd mogelijk, ze kunnen immers ook aan de exploitant van de salon jou gegevens opvragen, die hebben ook een copy van jou id kaart dan wel paspoort, (als dit tenminste een goede salon is) De politie doet er niets mee dan alleen de gegevens controleren. Ze mogen het niet gebruiken om een register aan te leggen. Dat is nu nog verboden maar verandert zodra de nieuwe wet Regulering misstanden Prostitutie zal worden ingevoerd en door de eerste kamer is gegaan. Wij wachten daar met zijn allen op.

Even iets anders, je zegt dat je zelfstandig bent, maar waaruit blijkt dit?
Sta je ingeschreven bij de KvK? 
Doe je je eigen boekhouding?
Werkt deze salon in de opting-in of in een totaal ander systeem.
Je geeft aan dat je zelf gekozen hebt om hier te gaan werken....
Maar kijk even met de ogen van de 3 agenten die jou moeten controleren.
Hoe kunnen zij bepalen of je zelf wilt werken of dat je gedwongen wordt om dit werk te doen??? En hoe kunnen zij dit dan op een andere manier doen dan wat zij nu doen???
Vandaar dat zij de controles houden.
En die controles zijn echt een noodzaak ondanks dat ook wij er niet van houden.
Maar als ik kijk naar de 1711 meldingen van mensen die onder dwang moeten werken in 2012 dan is dat 40% meer dan in 2011. Dus is dit niet meer dan normaal dat er gecontroleerd moet worden. Kijk even op http://www.mensenhandel.nl/jaaroverzicht2012

Gezien jou reactie even een vraag wat heb jij er op tegen dat ze jou ondervragen en een kopie meenemen. Belastingdienst en Politie weten dat je werkzaam bent. Het is gebruikelijk dat de politie minimaal 8 x per jaar langs komt om de salon (maar ook alle andere seksinrichtingen) te controleren. Dat zijn zij verplicht. Het is dus niet meer dan normaal dat zij vaker langs zullen komen. Niet voor jou maar zij zeggen dit om te kijken naar jou reactie... Als je dus niet meer daar werkt dan hebben zij dus gelijk...wat heb je te verbergen.... als alles in orde is, is er niets aan de hand en zul je zien dat de volgende keer de politie geheel anders met jou omgaat dan nu.

Let op ze vinden het niet erg dat er gewerkt wordt, maar ik ken persoonlijk enkele dames die wel onder dwang gewerkt (zij zitten ook in de lijsten van 2012 van comensha) hebben en als je deze verhalen hoort met bijbehorende filmbeelden dan kan je begrijpen dat de politie zo handelt.

Je kan zeggen dat je een vriend hebt en dat je een relatie met hem hebt.
Wat voor een relatie dit is gaat mij niet aan maar soms kijkt de buitenwereld er anders tegen aan dan jij dat doet.

Even een voorbeeld;
Wat als je vriend niet weet dat je dit werk doet... dan kan ik jou reactie begrijpen...
Maar....
Als je vriend zegt dat jij in een massage salon moet gaat werken en hij zoekt het telefoonnummer en adres op en belt op of  zegt tegen jou dat jij zelf moet bellen en je gaat werken dan kan het zo zijn dat er een melding gemaakt is van het huis naar de politie omdat in eerste instantie jij niet zelf het initiatief hebt genomen.
Iedereen heeft een meldplicht om misstanden in deze branche te voorkomen.
Ook ik wordt regelmatig gebeld door mannen die zeggen dat zij hun vriendin willen laten werken, Ik vraag dan of ik de dame even mag spreken, waarom belt zij zelf niet, enzovoort, als diegene dan zegt dat gaat je niets aan of daar heb je niets mee te maken zijn dat juist de antwoorden waarbij ik de situatie niet vertrouw. Als ik niet de juiste antwoorden krijg meld ik dit ook bij de politie zodat er gecontroleerd kan worden.
Wat nu als je weet dat een collega van jou wel een pooier heeft...
Dan hoor je dit ook te melden anders ben je zelf ook strafbaar.
En wat als je bang bent voor die vrienden van je collega...
Zeg jij dan niks???? of meld je dit juist wel om jou collega te helpen??

Het draait er om dat we met zijn allen binnen deze branche meer openheid moeten hebben en geven om juist de rotte appels er uit te halen. De politie kan niet aan jou ogen zien wat er mis is... Dus proberen ze het op een andere manier. Wel kan ik je melden dat de ene regio anders te werk gaat dan de andere, Den Haag en Rotterdam zijn al twee regio's die anders controleren. Maar ga er vanuit dat de politie de beste intenties en bedoelingen met jou hebben en wees blij dat ze dit deden... wat als je wel onder druk zou werken.. en je kan nergens heen... dan had je nu de kans om dit aan hen te vertellen en dan zou je aan alle kanten geholpen worden. Maar jij ziet dit anders...jij voelt jezelf persoonlijk door de politie aangevallen... en zij handelen alleen maar om jou veilig te laten werken.

Met jou reactie geef je aan dat je het niet eens bent met de controles..
Maar vraag je gewoon eens af waarom niet en wat is er fout....
Als je autorijdt en je krijgt een controle moet je ook je rijbewijs afgeven en stoppen ze deze ook in de computer in de politieauto om je na te trekken... 
Alleen zie je dit niet. DAt je het niet leuk vindt begrijp ik, bijna alle dames vinden het in het begin niet leuk... je zal zien dat het later wel goed komt... gun ze het vertrouwen dan komt het echt wel goed.

Als je bij de KvK komt wordt je ook gecontroleerd of je niet als crimineel gezocht wordt, ook dit weet niemand....maar het gebeurt wel. 

Vooral in onze branche moet er open gewerkt worden en ja dan moet je de controles maar op de koop toenemen. Wettelijk moet de politie minimaal 8 controles per jaar houden bij de salon waar jij voor werkt.

Dan jou vragen...

- 3 kerels hebben mij een uur ondervraagd (i/h massagesalon), mag dat? 
Als zij zich hebben gelegitimeerd en zij zijn van de eenheid die de salon mogen controleren (meestal in politie in burger en meestal een rechercheur) dan is dat toegestaan. Meestal zijn het er 2 afhankelijk van de grote van de salon en het aantal werkende dames en of er veel problemen met de salon zijn geweest in het verleden.
- Mag ik weglopen v/h gesprek?
Zou ik niet doen...waarom....wat heb je dan te verbergen.... 
Wel is het zo dat je iemand als getuigen er bij kan roepen.
maar waarom wil je niet met hen spreken...juist dit roept twijfel op.
Als jij niets te verbergen hebt dan kan je gewoon zonder angst een gesprek aangaan.
Wat wil jij bereiken met het weglopen van het gesprek???
- Mogen ze mijn ID überhaupt kopiëren?
Nee zonder melding mag dit niet, zij moeten hier wel voor toestemming vragen.
Dit is bij jou niet gebeurt....
Maar het is wel gebruikelijk, ook als je door de politie bij een verkeerscontrole wordt aangehouden en ze vragen om je rijbewijs dan controleren zij dit in de politieauto via de computer of alles wel in orde is.
Daarnaast als je niet meewerkt dan vragen ze de exploitant of die een kopie heeft en vragen ze die op, dan hebben ze het ook. 
Het gaat hen om de veiligheid van jou en de overige dames en dat wordt wel eens vergeten. En ja ik begrijp dat als je dit voor het eerst meemaakt je het een probleem vindt maar kijk met de ogen van de overheid. Hoe kunnen ze jou op je blauwe ogen geloven als er wel iets aan de hand is en jij zegt dat er niets aan de hand is... je weet niet waarom de politie in jou geval zo een reactie heeft gegeven. Misschien heeft je vriend wel voor jou gebeld...terwijl je dit zelf moet doen.... In sommige regio's gemeente Den Haag kan de politie een negatief werkadvies geven aan de exploitant. Dan mag de dame niet werken en als de exploitant dit advies negeert en er komen problemen kan de exploitant sluiten.
Mijn advies is dan ook werk gewoon samen met de politie mee en geef de antwoorden waarop jij wel wilt antwoorden en als je niet wilt antwoorden kan je zeggen dat is prive en hier heeft u niets mee te maken.
- Had ik ook nee mogen zeggen? (ook al had ik het te laat door)
Zou dit nooit adviseren, vooral als er niets aan de hand is.
Jij doet niets fout, de politie ook niet, zij moeten minimaal 8 keer de salon per jaar controleren.
Je mag altijd nee zeggen maar of dit verstandig is is punt twee.
Als je nee zegt voor een gesprek dan kan het zo zijn dat ze jou wel meenemen naar het bureau en wordt je daar ondervraagt. 
In sommige gemeenten is het al zo dat ze dan een negatief werkadvies geven.
- Nu hebben ze mij dus geregistreerd
Nee dat is niet zo, ze hebben geen registratie van jou gemaakt...
Je bent nu wel bekend bij de politie dat je werkt in de salon.
Daarbij heeft ook de salon een kopie van jou id kaart dan wel paspoort en dit kan de politie ook opvragen. 
- mag ik daar een klacht over indienen, 
Dat zou je kunnen doen maar wat win je hiermee?
Wat je beter kunt doen...
Tijdens het gesprek van 1 uur tijdens de controle heb jij een kaartje gekregen van de politie.
Hierop staan de gegevens van de betrokken politie agent en een algemeen telefoonnummer. Bel dit nummer maak een afspraak met die agent en praat gewoon over je gevoelens en hoe het gesprek met de 3 politieagenten is verlopen. En dat je het hier niet mee eens bent... Leg uit wat er volgens jou is misgegaan en wat zij hierop te antwoorden hebben, dan zie je aan hun gezicht wat er speelt en kan je ze aanpakken. Dan bereik je veel meer en zal je zien dat de volgende controle heel anders gaat verlopen.
-aangezien dit tegen mijn wil is, en kan het ongedaan gemaakt worden?
Jij wilt niet meewerken aan een gesprek?
Mijn vraag is daarop waarom niet en de politie zal dit dan ook willen weten.
Jij hebt toch niets te verbergen of wel .... en anders waar ben je bang voor???
Heeft de politie misschien gelijk???
Iedereen in deze branche weet dat de politie MOET controleren.
Wees blij dat ze dit doen want dan weet je dat je bij een goed en legale seksinrichting werkt die regelmatig gecontroleerd wordt.
En dit is voor jou de eerste controle maar er zullen er nog vele volgen als je blijft werken in deze branche.

Daarnaast weet de politie en de belastingdienst altijd dat je werkt bij een legale vergunde seksinrichting. Een goede exploitant meld dit namelijk aan beide overheidsinstellingen dat er een nieuwe dame werkzaam is.
De exploitant stuurt de Belastingdienst een eerste dag melding en belt hierna de politie. Dat zijn verplichtingen die een exploitant heeft, staat vaak ook in de APV dan wel in de vergunning of in een schrijven van de gemeente.
Het is dan aan de politie en de belastingdienst om dit op te pakken als zij het niet vertrouwen.

Kortom...
Wil je werken ga er van uit dat je minimaal 8 maal gecontroleerd wordt door de politie. Beter is even te bellen zoals ik al heb aangegeven en gewoon een gesprek aangaat en even aangeeft dat je met de feitelijke controle het niet eens bent maar wel kan begrijpen en dan zul je zien dat er heel anders naar jou gekeken gaat worden.

Ik hoop dat je begrijpt dat de controles er moeten zijn.
Loop er niet voor weg maar ga het gesprek in als een volwassen onafhankelijke zelfstandige vrouw dan zul je zien dat alles goed komt.

Als je nog vragen hebt mag je die altijd stellen...

Misschien kun je de regio doorgeven onder welke politie team dit valt...
Dan is het voor andere ook duidelijker.

M.vr.grt.


Beantwoord door:
Karel Danko
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?:

terugbetaling registratierechten
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-27 10:36:19
Fotograferen in openbare ruimtes
      [Gesteld in Fotografie]
2008-11-14 11:24:14
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Prostitutie: 7.8 (282x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+