Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

Mijn dochter van drie doet raar en mn zoon van elf

[Gesteld op: 13-05-2013]

Toelichting:
Hallo mijn dochter is iets ouder dan drie jaar nu loopt ze alleen hele dag in de ondergoed als we haar kleren aan doen doet ze dit altijd
Dit doet ze alleen thuis of kan dit komen dat ze geen broek aan wil?
Ongeveer een half jaar verkleedjurkjes wil ze wel aan en als ze naar school gaat ook wel gewone kleren dit gaat mu half jaar zo.
Een ding waar ik me mateloos aan iriteer
Ze doet de hand onder de onderbroek ene keer doet ze alleen onderbroekje goed zit dan verkeerd volgens haar de andere keer zit ze ook gewoon aan schaamlippen of gewoon onder de onderbroek te wrijven
Als ze dit doet zit haar broer van elf jaar altijd heel geintreseerd te kijken en ik vind dit nog meer iritant en storend ook al ze een keer naar de wc gaat loopt en doet de onderbroek uit staat de broer vrolijk om t hoekje te gluren als ik haßr een onderbroek aan de doe staat haar broer mijn zoon weer te kijken ik weet niet wat ik hier mee moet de vader waar ik niet mee omga omdat ik weet dat hij zich ook vroeger aan een kind heeft gezeten en toen hij 29 jaar was liep hij ook met een meisje te neuken wat net 16 jaar was ik heb er al elf jaar geen contact mee maar ik weet dat hij nog een kind heeft van dat meisje t woonde in dezelfde stad en ik las t op hyves krabeltje.
Kan mn zoon ook net zn vader worden een grote viespeuk die aan jonge kinderen komt ?? En zit er een kans in dat hij t bij zn zusje gaat doen ?
Ik ben er erg bang voor dat hij aan zn zusje gaat zitten.
Ik geef mijn zoon al meerdere keren aan dat hij niet zo moet kijken maar hij blijft t doen. Graag hoor ik een reaktie.
Antwoord:
Wat een lastige situatie! Ik vind het zoiezo goed dat je alert bent op dit soort dingen. Wat je dochtertje betreft, zal het wel/niet kleding aan willen hebben waarschijnlijk te maken hebben met het ontdekken van haar eigen ik, het zelf dingen willen bepalen gecombineerd met de bekende peuterpuberteit natuurlijk. Je zou kunnen proberen om haar te laten kiezen tussen verschillende setjes kleding. Jij kiest dan bijv. 2 setjes die jij geschikt vindt en zij mag dan kiezen welke van de 2 ze aan doet. Zo heeft ze toch het gevoel dat ze zelf bepaald. Ook het feit dat ze met haar hand in haar onderbroekje zit, is voor haar leeftijd niet vreemd. Ze ontdekt haar eigen ik en daar hoort ook haar lichaampje bij. Ze heeft natuurlijk nog geen besef dat dit cultureel gezien niet wenselijk is, tis voor haar net zo normaal als een oor of een voet bij wijze van spreken. Kindjes van 3 begrijpen vaak al meer dan je denkt dus misschien zou je rustig eens een en ander kunnen uitleggen, misschien met een boekje erbij. Niet meteen een heel verhaal over sex, maar bijv wel over plassen en dat jongens en meisjes anders zijn daar. Zonder te oordelen en boos te worden natuurlijk, al blijft het een moeilijk onderwerp.
Wat je zoon betreft, hij zit natuurlijk in een compleet andere fase... Ontluikende puberteit en waarschijnlijk voelt ie dingen die hij niet begrijpt, zowel geestelijk als lichamelijk. Hij gaat dingen anders zien natuurlijk, anders naar meisjes kijken. Dat is natuurlijk volkomen normaal. Als jij tegen je zoon zegt dat hij niet zo moet kijken, wat zegt hij dan? Kan hij uitleggen waarom hij kijkt? Ik kan me ook voorstellen dat dit dingen zijn die hij moeilijk vindt om met z'n moeder te bespreken... Zo te horen is zijn vader geen optie, maar misschien zijn er andere mannen in jullie omgeving met wie hij een vertrouwensband heeft? Dat hij daar misschien wat uitleg van kan krijgen of een gesprek mee kan hebben? Het is denk ik wel belangrijk dat er ruimte is voor wat er bij hem afspeelt, hij moet zich natuurlijk ook kunnen ontwikkelen als een normale puber, zonder zich schuldig te voelen of het idee te krijgen dat hij wat fout doet. Maar hij moet natuurlijk ook leren wat wel en niet toelaatbaar gedrag is. Dat zijn vader ooit aan een kindje heeft gezeten wil niet zeggen dat hij automatisch ook zo wordt. Natuurlijk heeft hij deels zijn vaders genen, maar genen zijn niet allesbepalend. Opvoeding is ook heel belangrijk.
Als jullie hier niet uitkomen samen, zou ik toch hulp zoeken. Soms kan een buitenstaander een situatie beter inschatten en is soms ook makkelijker om mee te praten. Je wilt natuurlijk het beste voor allebei je kinderen, houdt dat in je hoofd. Dat maakt zo'n lastige stap naar hulp hopelijk makkelijker.
Heel veel sterkte gewenst!
Beantwoord door:
Elin Zwier
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan Mijn dochter van drie doet raar en mn zoon van elf:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25
Mijn kind gaat niet graag naar school
      [Gesteld in Kinderopvoeding]
2012-09-25 21:36:39
mijn dochter gaat trouwen
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2014-02-05 09:31:40

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+