Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Autisme » Syndroom Van Asperger
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Syndroom van Asperger en krijg online een antwoord van de specialist in Syndroom van Asperger

Zelf een vraag over Syndroom van Asperger? Klik hier.
Meer vragen over Syndroom van Asperger.
De huidige beheerder van de rubriek Syndroom van Asperger:
Naam: N. Posthuma
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over N. Posthuma vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via RSS. Klik hier.
RSS over Syndroom van Asperger op jouw website?Vragen over Syndroom van Asperger op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via E-mail. Klik hier.

Asperger?

[Gesteld op: 03-05-2013]

Toelichting:
Ik zit mij al een tijdje af te vragen of ik eventueel autistisch zou kunnen zijn. Ik loop al vanaf mijn jeugd bij het JPD, Riagg en later het GGZ en ik heb de meest uiteenlopende problemen.

Omdat mijn stemmingen snel wisselen heb ik een diagnose bipolaire stoornis gekregen. De medicijnen die ik daarvoor krijg helpen goed en ik ben stabieler geworden.

Toch heb ik nog steeds de problemen die ik al 42 jaar heb. Ik heb veel moeite met vriendschappen. Ben veel op mezelf en ik heb heel veel hobby's waarbij het verzamelen en ordenen vooraan staan. Ik kan ergens compleet in doorschieten, dat zijn meestal hobby's waar ik soms dagen in blijf hangen.

Ik heb totaal geen behoefte aan contacten buiten de deur en sociale evenementen ga ik uit de weg. Ook heb ik bijna geen regie over mijn eigen leven. Ik kan niet werken omdat ik niet tegen de druk kan, ook kan ik mezelf niet goed weren tegen conflicten. Daardoor ben ik vaak de lul. Ik heb moeite met cynisme, sarcasme en dubbelzinnige grapjes. Ik ben altijd de laatste die iets snapt. Ik heb thuisbegeleiding en verzorging om goed door het leven te kunnen gaan.

Ik heb geen emotionele gevoelens, die zijn er bijna niet. De omgang met andere mensen gaat ook niet echt goed, al doe ik doe mijn best om goed te communiceren. Ik ben mijn leven lang al aan het acteren, ik ben door schade en schande wijs geworden, dit ging gepaard met de nodige problemen.

Bij het communiceren met een ander neem ik een andere houding aan zodat het bij de ander goed voelt. Door de ander goed te observeren kom ik redelijk ver al gaat het soms toch mis..

Ik heb moeite met oogcontact maar ik kijk wel. Niet kijken betekent niets kunnen inschatten. Ik ben niet zo goed in non-verbale communicatie en bij sommige mensen zie ik niets in hun gezicht. Ik heb mezelf dus aangeleerd om goed te kijken..

Ik zie niet snel iets over het hoofd en dat is mooi. Tegelijkertijd is dat ook een probleem, ik zie namelijk nooit het hele verhaal omdat ik enorm kan blijven hangen in die details.

Ik ben wel een rustige persoonlijkheid met een goed IQ, ik zit tussen de 127 en de 147 in, ligt aan de test wat de uitkomst is. Ik ben erg technisch...

Waarom deze vraag? IK heb 2 testen gedaan en de uitkomst is verontrustend. Bij een test op de site van de GGZ scoorde in 49 punten van de 50 en op een andere test 47 van de 50.
Antwoord:
De enige manier om zekerheid te krijgen is door een diagnose aan te vragen. Dit kan bij de GGZ, het Riagg of via de huisarts. Een psychiater is de enige die die diagnose mag stellen. 

Met vriendelijke groet,
N. Posthuma
Beantwoord door:
N. Posthuma
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Asperger?:

wat is het verloop en de ontwikkeling van autisme?
      [Gesteld in Autisme]
2007-01-04 18:50:30
diagnos PDD-NOS, vermoeden Asperger waar heen?
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2008-05-17 19:28:44
syndroom asperger
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2010-02-14 15:20:29
Hoe groot is de kans op een autistisch kind?
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2010-04-02 00:00:26
Wiphlash en Asperger?
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2011-06-29 18:54:35

Gemiddelde score Syndroom van Asperger: 7.2 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+