Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

is dit wel halal??

[Gesteld op: 29-04-2013]

Toelichting:
Salaam alaikoum,bismilah rahmein rahiem,
ik ben onlangs getrouwd met een bekeerde fransman die al gevorderd is in de islam dan ik.Ik ben namelijk zijn 2de vrouw. Wij zijn nooit voor de wet getrouwd.Hij zegt ook dat hij anale seks wil en orale.Hij mastrubeerd en wil dat ik me hoerig gedraag in bed.Is dit allemaal toegestaan in de Islam?En mag een vrouw dat weigeren als haar man dat vraagt?
Barrakalahu fiek
Antwoord:
al-Salamu 'Alaikum (Vrede zij met u),

Beste zuster, moge Allah u beschermen tegen Shaytan. Moge Allah u en uw man beschermen tegen Shaytan. En moge Allah u en uw man leiden, standvastigheid geven en geduld.

Voordat ik uw antwoord geef op uw vraag over seksualiteit en de regels daaromtrent, wil ik u eerst verzoeken zelf hierover goed na te denken. Wanneer wij als moslims het toilet binnen gaan, dan zoeken wij toevlucht tot Allah tegen viezigheden en smerige zaken: Allahoemma, innie a'oedhoe bika min al-khoeboethi wa'l-khabaa'ith. Als u naar deze woorden van onze Profeet Mohammed, vrede zij met hem, luistert en u vraagt naar anale, orale en masturbatie seks? En naar hoerig gedrag in bed? Denkt u, vanuit u innerlijke aanleg die Allah ons heeft geschonken (ook wel genaamd: al-fitra), dat deze zaken Halal zijn?

Nu ga ik over tot uw vraag en antwoord en ik zal dan hierna ook een advies geven, insha'Allah.

1. Anale seks is unaniem verboden en is een doodzonde waarvoor je vervloekt wordt. De Boodschapper van Allah, vrede zij met hem, zei:

"Vervloekt is degene die zijn vrouw via de anus penetreert!" (Overgeleverd door imam Ahmad in de Musnad en het is Sahih).

2. Orale seks is minstens afkeurenswaardig, vermoedelijk verboden. Hiervoor zijn verschillende argumenten voor aangehaald, sommigen daarvan zijn in dit medium door mij voorgelegd. Er zijn geleerden die orale seks niet verbieden. Maar als vrouw hebt u, zeer zeker, het recht om orale seks te weigeren omdat het niet behoort tot u verplichtingen in het huwelijk. In het huwelijk bent u - en uw man - elkaar seksueel genot verschuldigd via de geslachtsdelen. Als uw man op een andere manier van u seks verlangt, bijvoorbeeld anaal of oraal, bent u dit hem niet verschuldigd.

3. Masturbatie is ook al aan de orde geweest in dit medium; zie de vragen en antwoorden die door Abdallah zijn ondertekend. Masturbatie is niet toegestaan in de Islam. Als hij getrouwd is met u, dan hoeft hij niet te masturberen. Doet hij dat wel, dan begaat hij een zonde.

4. Hoerig gedrag - wat dat ook moge zijn - is verboden. Een moslim moet zich islamitisch gedragen. Al het gedrag wat tegen de islamitische waarden en normen indruist, is niet toegestaan. Dit betekent niet dat u zich niet verleidelijk of sexy mag kleden of gedragen; binnen de grenzen van islamitische intimiteit tussen een echtgenoot en echtgenote, mag u zich kleden, bewegen en spreken zoals dat normaal en fatsoenlijk geacht worden in uw cultuur. Vieze woorden gebruiken is bijvoorbeeld niet toegestaan. Ook hier geldt, overigens, dat u uw eigen grenzen kunt stellen want u bent uw man liefde, genegenheid en seksualiteit verschuldigd zoals dat in de Shariah vermeld staat; niet op onfatsoenlijke, oneerbare en hoerige wijze. Hoererij is één van de grootste zonden in de Islam: hoe kan een echtgenoot van zijn vrouw vragen om zich als hoer te gedragen?! SubhanAllah, de omgekeerde wereld!

Mijn advies aan u en uw man is het volgende:

Gedraag u beiden volgens de islamitische normen en waarden. Uw man heeft duidelijk weinig kennis van dit. U, zo lijkt het, heeft meer kennis hierover. En al zou u het niet hebben, uw fitra heeft u ertoe geleid om deze vragen te stellen. Moge Allah u en uw man kennis en wijsheid geven. Informeer uw man over de vier punten van hierboven. Vertel hem dat een vrouw zich eerbiedwaardig, vroom en liefdevol moet zijn voor Allah, haar man en kinderen. Het verrichten van verboden seksuele handelingen die niet alleen grote zonden zijn maar ook de waardigheid van de vrouw naar beneden haalt, zal hem niet alleen dichter bij het Vuur brengen maar ook uw kinderen slechter doen opvoeden. 'Ali, moge Allah tevreden met hem zijn, zei eens tegen zijn kinderen dat het eerste wat hij voor hun opvoeding deed al voor de geboorte van hen plaats heeft gevonden: een goede, vrome vrouw huwen. Als een goede, vrome vrouw deel van de opvoeding van kinderen is, hoe kun je dan je vrouw als 'hoer' laten optreden, naas allerlei Haram zaken als anale seks? Weet de 'geleerde' broeder wel met wie 'Ali is getrouwd? Laat hem daarom berouw tonen en vergiffenis vragen aan Allah. Laat hem ook kennis opdoen bij imams. Als hij van mening met u verschilt over iets - is het toegestaan of niet - laat hem dan een geleerde of lokale imam raadplegen.

Moge Allah u en uw man zegenen.

Vriendelijke groet,

Abdallah 
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan is dit wel halal??:

Eisen huwelijk na seks voor het huwelijk?
      [Gesteld in Islam]
2008-08-31 17:59:50
mag je gelatine eten?
      [Gesteld in Islam]
2009-05-21 21:43:46
Hoe zit het nu met gelatine
      [Gesteld in Islam]
2010-01-17 18:38:17
Gelatine wel of niet?
      [Gesteld in Islam]
2010-02-09 22:24:56
Voeding hallal of haraam
      [Gesteld in Islam]
2011-03-07 00:03:56

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+