Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

Fopspeen tegen nachtmerries?

[Gesteld op: 21-04-2013]

Toelichting:
Ik heb constant nachtmerries. Per nacht heb ik er ongeveer 4. Praten over angsten en verleden helpen de nachtmerries niet weg. Ik slaap wel gewoon goed in. En ga er ook in als; wat een fijne nacht maar daar naar 1 a 2 uur heb ik een nachtmerrie. Geen idee hoe ik erop ben gekomen maar heb toen een fopspeen gebruikt. Die brengt de Nachtmerries wel omlaag. Noem het ook een slaaphelper. Maar als ik op zoek of er meer volwassenen dit probleem hebben of zo op kunnen lossen kom ik op adult baby. Terwijl ik dat dan weer totaal niet ben. Als ik de slaaphelper niet in heb. Valt in me slaap eruit. Schrik ik wakker door een nachtmerrie. Hoe kan het dat dat helpt? En zijn er andere manieren om zoveel nachtmerries weg te krijgen? Want ik schaam me er heel erg voor. En aangezien ik over een aantal maanden op vakantie ga, waar ik de kamer met iemand anders moet delen, zoek ik naar een andere oplossing. 4 nachtmerries per nacht wil ik niet. Maar dat iemand me ziet met me slaaphelper ook niet.
Antwoord:
Hallo,
Dank voor je vraag. Het is erg vervelend dat je zo vaak last hebt van nachtmerries. Op zichzelf maakt het niet wat je helpt, als het maar helpt. Helaas ontstaat er een nieuw probleem waarbij schaamte een rol speelt. Minder erg dan je nachtmerries, maar is het oplosbaar voor je? Enerzijds zou het goed zijn dit te vertellen, in vertrouwen, maar je verliest een stukje controle dan. Je weet niet of het wordt doorverteld, maar is dat risico waard? Dat is even de vraag voor jou. Het zou je sterker kunnen maken. Mijn vraag is hoe je verder in het leven staat? Zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, hoe ga je met mensen om, hoe is je leefsituatie, wat doe je verder, werk, ontspanning, mensen die je vertrouwd?

Vwb je oplossing, heb ik van deze niet eerder gehoord. Wel interessant dat het je helpt. Heb je er beelden bij, waarom de slaaphelper je helpt. kan het iets met je kindertijd te maken hebben. Heb je enig idee? Opvoeding, hechting, veiligheid bij je moeder/moeder als baby, kind?

Verder, welke hulp heb je precies gehad. Jouw probleem vraagt een deskundige benadering. Het lijkt erop dat je niet de goede hulp gehad hebt. Tot zover mijn reactie, ik wacht je antwoord af.
Vriendelijke groet
Jan
 
Reactie vraagsteller:
Zelfvertrouwen en zelfverzekerheid is niet heel erg groot. Angst voor mensen.., insecten, drinken en eten in het bijzijn van andere (wat ook een probleem is voor de vakantie). Ik ga dus ook liever niet dan wel met mensen om. Mijn leefsituatie is vooral thuis zitten. Als ik naar de winkel moet vind ik dat al heel eng. Komt nog is bij dat ze over een aantal maanden gaan kijken of ik CVS heb.

Ik had vroeger niet het idee dat mijn moeder veilig was. En hechten deed ik me ook niet snel. Ik zocht wel altijd vriendschap met mijn knuffels, die deden niks. Het gaat mij denk ik vooral om het schild en niet wat eraan zit.

Op dit moment heb ik thuishulp en een psycholoog. Alleen de psycholoog kan niet zo heel veel voor mijn angsten doen. Ik weet ook niet wat voor middel er is voor angst, maar de psychiater zegt dat het er geen is die ik kan innemen.. alleen die ik al geprobeerd heb. (en ik heb er 3 medicatie geprobeerd; voor boosheid, en voor depressie 2). We waren een keer begonnen met de angsten maar de 2 weken erna is men er mee gestopt. Ik zei daar niks van. Want ik dacht, dat hoord dan zo. En toen zij die naar een maand dat ik het niet wou omdat ik niks aan had gegeven. De ervaring die ik met me moeder heb gehad (was niet leuk) maar daar reageerd men op dat men ook goeie dingen doet enzo. Daar moet ik dan naar kijken. Maar dat helpt mij niet met verwerken van de dingen die zijn gebeurd wat ik niet fijn vond.
 
Antwoord Beheerder:
Hallo, dank voor je eerlijke reactie. Ik vraag me af of je gedacht hebt om andere hulp te zoeken, nu je merkt niet zoveel op te schieten met deze psycholoog. Misschien is hij/zij voor anderen prima, maar ik denk dat je tekort komt. Het in mijn ogen niet veel zin om te zeggen dat jij je op de goeie dingen moet richten. je voelt dat dit niet helpend is en jouw gevoelens zijn eerlijk.
Zou je het aandurven om je vragen (zoals het niet terug komen op werken aan angst) met je psycholoog te bespreken?. Zou wel goed zijn denk ik> Jij hebt recht op goede hulp en mag daarover best kritisch zijn vind ik. Jouw psycholoog kan zeggen op hij/zij wel de goede hulpbverlener voor je is en misschien een verwijzing doen naar een collega die beter aansluit bij wat jij nodig hebt om te herstellen en zelfverzekerder te worden.
Heb je wel eens gedacht een andere hulpverlener te zoeken. Zo ja, misschien weet ik nog wel iemand in jouw omgeving? Reageer even door een nieuwe vraag te openen.
Vriendelijke groet
Jan
Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gerelateerde vragen aan Fopspeen tegen nachtmerries?:

aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19
Ik wil weer in de diepe slaap kunnen vallen.
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2007-03-05 10:27:17
Wat betekenen mijn nachtmerries?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2007-10-10 10:48:22
derealisatie of iets anders?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-05-18 10:11:42
andere manier van genezen?
      [Gesteld in Alternatieve Geneeswijzen]
2010-03-03 21:45:04

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+