Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

Te weinig aandacht krijgen van mijn man

[Gesteld op: 20-04-2013]

Toelichting:
al-Salamu 'Alaikum (Vrede zij met u)
Ik ben in februari getrouwd maar sinds ik getrouwd ben werkt mijn man dag en ook nacht hij is mij niet ontrouw dat weet ik zeker. Maar ik zie hem alleen eten , slapen en werken en heb nog weinig aandacht voor mij omdat hij altijd werkt. Hij zegt ik ben met jou getrouwd en ben verplicht om voor je te zorgen maar ik heb mijn eigen geld wat genoeg is voor ons beide, is het toegestaan dat hij mij verwaarloos, ik mis hem zo
Antwoord:
al-Salamu 'Alaikum (Vrede zij met u),

Beste zuster.

Een huwelijk is een relatie waarin je in de Ogen van Allah Halal met elkaar samenleeft, omwille van Allah en uit liefde voor elkaar. Zo'n relatie heeft rechten en plichten die Allah, onze Heer, heeft bepaald. U en uw man moeten beiden zich realiseren dat deze rechten en plichten heilig zijn. Dat betekent dat u beiden verantwoording verschuldigd zijn aan Allah als bepaalde rechten of plichten verwaarloosd worden, tenzij u elkaar vrijwaart van enkele bepaalde rechten en/of plichten. Maar men moet eerst goed weten wat die rechten en plichten zijn, voordat we goed met elkaar kunnen leven.

In het algemeen is het zo dat een huwelijk de man bepaalde rechten en plichten geeft: hij heeft in de eerste plaats het recht op gehoorzaamheid, de zorg (d.w.z. hij heeft een zorgrecht, naast een zorgplicht), seksuele gemeenschap, huiselijk gezag (d.w.z. hij mag mensen thuis weigeren), het recht om fatsoenlijk te corrigeren;  een vrouw heeft ook bepaalde rechten en plichten. Zo heeft de vrouw enkele financiële rechten, zoals de bruidschat, zorg/onderhoud en woning. Daarnaas heeft ze ook recht op aandacht, liefde en seksuele gemeenschap. Kortom, er zijn rechten en plichten.

U woont niet zo lang samen: sinds februari begrijp ik. Een nieuwe omgeving vraagt om geduld. Hoe ga je met elkaar om en hoe wen je aan elkaars levensstijl. Of beter gezegd: hoe creeër je een gezamenlijk leven, waarin je elkaar aanvult en waarover je tevreden bent. Hoe leef je in harmonie?

Ik zou u eerst willen aanmoedigen om erover te praten. Wellicht doet u dat al of voldoende, maar ga daar mee door. Wees wel constructief. Ga tot de kern. Dat betekent: zeg, op volwassen en nette wijze, wat u dwars zit. Wees echter ook positief; als u alleen maar 'klaagt' om het zo maar te stellen, dan jaagt dat je man weg. Mannen luisteren niet graag naar 'geklaag', terwijl je bezwaren helemaal niet fout zijn. Wees alleen een goede boodschapper en breng het goed over. Hoe dan? Praat er met hem over op een tijdstip/locatie die gunstig is; niet net na zijn werk, maar wanneer hij ontspant. Misschien zelfs tijdens een leuke (zeldzame) quality-time moment, thuis of als jullie een keer de deur uitgaan. Veel mannen hebben vaak hun eigen gedrag niet in de gaten, omdat er niks slechts of vreemd gebeurd, totdat er een ruzie ontstaat omdat er opeens 'gesproken moet worden'.

In 't gesprek - of reeks van gesprekken - moet je niet te lang blijven hangen. Maak afspraken over dagbestedingen, wekelijks. Als je man fulltime werkt, dan moet er tijd vrij zijn voor zijn vrouw. De Profeet heeft gezegd dat een man plichten heeft tegenover rechthebbenden: zijn Heer heeft rechten, zijn lichaam en zijn vrouw. Als hij kan afspreken dat na zijn diensten dagelijks een paar uur jouw gezelschap houdt, dan is dat een eerste aanzet.

Overweeg nog niet om in te gaan op de financiële zaken. Al was u miljonair, of al was hij dat, geld zorgt vaak voor extra spanning. U hoeft bovendien niet uw rechten te kopen of financieel te compenseren. Dat geeft ook een verkeerd signaal.

Ik ervaar dat een advies of antwoord vaak stapsgewijs of gedoseerd het beste werkt. Met andere woorden: hou in 't achterhoofd wat de rechten en plichten zijn van moslims in 't huwelijk en herinner elkaar daar aan ook subtiel: koop islam-boekjes of leg ze op tafel of lees ze in bed), en ga serieus in gesprek door echt met hem te praten wat je dwars zit zonder dat je hem iets kwalijk neemt. Ik ben bereid om over een maand uw ervaring te horen.

Vriendelijke groet,

Abdallah


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan Te weinig aandacht krijgen van mijn man :

Mijn zoon 6 jaar is erg ongehoorzaam en beweeglijk
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2009-09-21 18:19:22
Waarom is mijn kat zo gretig?
      [Gesteld in Kattengedrag]
2010-01-07 17:44:19
mij hond kan niet alleen thuis zijn wat kan ik doe
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-01-31 19:02:21
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Gedrag van de calvalier king chales spandiel van 1
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-01-26 11:32:53

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+