Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Huurrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huurrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Huurrecht

Zelf een vraag over Huurrecht? Klik hier.
Meer vragen over Huurrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Huurrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HuurrechtVragen over Huurrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Huurrecht op jouw website?Vragen over Huurrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuurrechtVragen over Huurrecht via E-mail. Klik hier.

na 2 weken nog steeds geen sleutels

[Gesteld op: 16-04-2013]

Toelichting:
Per 1 april huur ik een woning/appartement. Ik kreeg een sleutelbos overhandigd, maar deze sleutels waren niet de goede bleek tyoen ik ze ging gebruiken.
Ik heb de sleutel van mijn eigen voordeur, maar niet die van de hoofdingang van het complex. Om binnen het complex te komen moet ik ongeveer 2 straten rond het blok lopen en dan via een steile helling (voor auto's) en nog wat kleinere straatjes (totaal zeker 20 minuten lopen) om bij mijn voordeur komen.
De verhuurder zegt dat hij de sleutels heeft bijbesteld en dat ze komen (na 16 dagen heb ik ze nog niet).
Ondertussen is de verhuizing hierdoor erg lastig geweest.
Het hang en sluitwerk is sowieso niet erg goed en sloten van de achterdeuren aan het balkon en de voordeur doen het ook niet . De monteur is komen kijken, maar heeft pas tijd op de 23ste (ik woon er dan dus 23 dagen).
Heb ik recht op een vergoeding. Ik betaal ondertussen wel 850 euro per maand.

Ik zeur niet over het feit dat ik nog een paar weken mijn voordeur een beetje op moet tillen om 'm af te sluiten of dat ik met een bepaald systeem door de monteur bedacht mijn balkondeuren af kan sluiten.
Maar dat ik geen hoofdingang slautel heb is meer dan lastig.
Mijn verhuzing
werd hierdoor moeilijker en kostte meer tijd.
Even een boodschap doen kost meer tijd omdat ik helemaal om moet lopen via de helling om weer bij mijn voordeur te komen etc etc.
Toen ik me erover beklaagde zei men: ja daar kunnen wij ookniets aan doen...wij hebben de sleutels besteld en alles doorgegeven aan de monteur.
Ik heb geprobeerd een hoofdingan sleutel bij de buren te lenen, maar die zeiden: dat kan niet want dat is een loper en dan kunt u ook onze voordeur in...dat hebben we liever niet.
Kortom het gaat allemaal erg traag en er klopt nogal het een en andder niet, maar die hoofdingang sleutel is mijn grootste probleem en ik vind dat de verhuurder iets voor me moet doen..iets meer dan zeggen..tsja daar kunnen wij ook niets aan doen..wij hebben de sleutel besteld.

Heb ik rechten in deze
Antwoord:

Geachte vraagsteller,
Ja, u heeft wel rechten en wat verhuurder doet kan natuurlijk niet door de beugel. Maar heeft u verhuurder al formeel in gebreke gesteld via een aangetekende brief? En realiseert u zich dat u - buiten eventuele gemaakte kosten - waarschijnlijk hooguit het huurbedrag per dag aan gemist woongenot kan claimen? Dan hebben we het waarschijnlijk over een paar tientjes per dag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

 
Reactie vraagsteller:
Als ik hen formeel in gebreke stel kan ik hen daarover dan een brief sturen in normaal nederlands? Een paar tientjes per dag x 23 dagen(of langer) is toch een behoorlijk bedrag voormij.
Maar wat moet ik dan doen nadat ik een aangetekende brief heb gestuurd? Moet ik hen aanklagen, voor laten komen of kan ik me beroepen op artikel zus en zo en gaan ze dan vanzelf uitkeren:-)

E.e.a stapelt zich vreselijk op en zorgt voor enorme stress.
de oorspronkelijke dag dat ik de grote spullen over zou laten gaan (9 april)waren er werkzaamheden aan het dak van het winkelcentrum (dat las ik pas toen ik er in het weekend van 7 april weer was)en de geplande verhuizing moest ik toen verzetten. gelukkig waren de verhuizers me goed gezind en rekenden ze daarvoor geen kosten...maar toch ...weer die lakse verhuurder die brutaal weg zei"ja wij wisten dit van die werkzaamheden pas 29 maart, dus omdat u er vanaf 1 april woonde had u zelf in de postbus kunnen kijken en onze brief hierover kunnen lezen!!!! Ik woon nb aan de andere kant van het land en dat wisten ze...ik was er alleen in de weekenden om de muren en vloer vopor te bereiden...ik kom daar toch niet elke dag zolang de verhuizing nog geen feit is...
Vandaag liep ik zelfs weer tegen iets anders aan: de vorige bewoner is met de noorderzon vertrokken en ik heb een postbus vol dwangbetalingen..Zelf tv en internet rekeningen...waar ik net achteraan gebeld heb. Ik kan zelf nu voorlopig geen adsl verbinding aanvragen omdat de provider een maand opzegtermijn mag hanteren na ontvangst van mijn verhuisbericht en ik voor die tijd niets kan doen..dus geen tv en geen internet gedurende 1 maand vanaf dat de huidige provider zijn abonnement opzegt.

Kortom heel veel hobbels en de verhuurder blijft behoorlijk brutaal.,

Dus...ik stuur een brief en stel hen in gebreke...en wat komt daarna?

Ik ben heel erg blij met uw reactie
vriendelijke groet
 
Antwoord Beheerder:

Geachte vraagsteller,
Er is meer informatie van u nodig over de gang van zaken, zodat uw vraag niet verder beantwoord kan worden op deze manier. Daarom kunt u ons - met de stukken bij de hand - vrijblijvend bellen. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan na 2 weken nog steeds geen sleutels:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Bevroren WW, inkomsten en herleven WW
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2018-08-20 20:20:13

Gemiddelde score Huurrecht: 8.3 (494x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+