Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Boerderijdieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Boerderijdieren en krijg online een antwoord van de specialist in Boerderijdieren

Zelf een vraag over Boerderijdieren? Klik hier.
Meer vragen over Boerderijdieren.
De huidige beheerder van de rubriek Boerderijdieren:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BoerderijdierenVragen over Boerderijdieren via RSS. Klik hier.
RSS over Boerderijdieren op jouw website?Vragen over Boerderijdieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BoerderijdierenVragen over Boerderijdieren via E-mail. Klik hier.

Wie is aansprakelijk en/of hoe te verzekeren?

[Gesteld op: 15-04-2013]

Toelichting:
Eigen situatie: Ik onderhoud n paard in alles (behalve stallingskosten gezien het paard aan huis staat van de eigenaar) en is min of meer m'n eigen paard, maar niet officieel, dus een paard in bruikleen. Ik onderhoud het erf alsof het mijn erf is. Ik krijg de paardentrailer altijd in bruikleen mee. En ook met het paard ga ik vaak weg (dagjes of meerdere dagen in NL). De vriendin van de eigenaar heeft nu ook een paard en die vervoer ik nu ook. Dat is altijd goed gegaan, maar wat nu als er toch iets gebeurd (ongeluk of tijdens het paardrijden)? Onlangs ben ik gevraagd om iemand met zijn paard te vervoeren. Ik kon niet op die dag, maar vraag me wel af met wat voor risico's ik dan te maken krijg. Ik heb een auto- en een WA verzekering. Afhankelijk van de risico's kan er gekeken worden naar 'hoe te verzekeren'?
Antwoord:

Wel,de eigenaar van de paarden is verantwoordelijk voor de paarden,zelfs al geef ik mijn paard aan iemand mee; het blijft mijn verantwoordelijkheid,want ik ben degene die toestemming daaraan geeft,hopelijk zijn deze paarden verzekerd.De auto is verzekerd en als de trailer gekeurd en verzekerd is ook.Tenminste als de auto dit gewicht mag trekken en de bestuurder een E en B rijbewijs heeft.Een rechtsbijstandverzekering zou ik zeker afsluiten,en het is ook mogelijk om een verzekering af te sluiten als er iets met de dieren gebeurt  voor uzelf. En zorg er voor dat alle papieren,ook voor de paarden altijd mee zijn.

Verder zou ik het nog een second opinion vragen bij verzekeringsvragen op deze site en het kan ook nog bij De Rijdende rechter op zijn site.

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor uw snelle reactie. Ik heb inderdaad een auto die behoorlijk (3500 kilo) mag trekken en ik heb m'n E achter B rijbewijs. Paardenpaspoort heb ik altijd mee.

Ik zal informeren voor een rechtsbijstandsverzekering en een verzekering voor als er iets met de dieren gebeurd zodat ik niet jaren lang in de schulden kom. Ook zal ik navragen bij de eigenaar en zijn partner of ze de paarden verzekerd hebben.

Valt het paard onder de WA van de eigenaar of kan ik (als er wat gebeurd) mijn WA verzekering gebruiken.. Het is op papier niet mijn paard. Deze vraag kan ik ook bij m'n WA verzekering leggen.
Of is het makkelijker dat ik de officiŰle eigenaar wordt zodat ik mijn WA kan gebruiken en zelf het paard kan verzekeren, waardoor ik niet ook nog eens zelf het paard moet verzekeren als er iets gebeurd. Dan blijf er wel over dat het paard van de partner van de eigenaar iets kan overkomen. Moet ik me daar voor verzekeren als ik het paard vervoer en op andere momenten berijd?
 
Antwoord Beheerder:

Niet als de eigenaar verzekerd is en je met toestemming er op rijd .Als je de eigenaar niet bent hangt het af van wat er gebeurt voor je eigen WA zich daarover uitspreekt,loop je bv langs een dure auto en slaat het dier achteruit een deukje daarin dan vergoed jouw verzekering dat bij een dier dat in eigendom is,maar zoniet dan moet de eigenaar van het paard zijn WA aanspreken.

Als je een extra verzekering neemt voor zulke zaken kun je een bedrag afspreken met de verzekeraar bv tot een hoogte van 100,000 euro indien er iets gebeurt met een dier dat je onder jouw verantwoording hebt,dat geldt dan voor beide paarden.

zo'n verzekering hebben bv hondentrimsters,omdat een hond kan overlijden tijdens de behandeling ,maar ook weg kunnen lopen en verongelukken

 

Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Boerderijdieren:
AlpacaPluimvee


Gerelateerde vragen aan Wie is aansprakelijk en/of hoe te verzekeren?:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Hoe kan ik uitleggen dat ik aansprakelijk ben?
      [Gesteld in Verzekeringen]
2009-08-16 20:35:52
ouder verantwoordelijk voor schulden kind?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2011-07-02 00:32:03
mijn zoon is 17 j , is weggelopen , ben ik verantw
      [Gesteld in Familierecht]
2012-01-21 13:21:06
Wie aansprakelijk bij ongewenste dracht 2 jarige?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-04-22 00:59:30

Gemiddelde score Boerderijdieren: 8.5 (24x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+