Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Katten en krijg online een antwoord van de specialist in Katten

Zelf een vraag over Katten? Klik hier.
Meer vragen over Katten.

Beheerder worden?

De rubriek Katten heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Katten Klik hier.

RSS over KattenVragen over Katten via RSS. Klik hier.
RSS over Katten op jouw website?Vragen over Katten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattenVragen over Katten via E-mail. Klik hier.

Niezen en wormen

[Gesteld op: 09-03-2007]

Toelichting:
We hebben een kater uit het asiel gehaald. Op dag drie begint hij ineens te niezen en heeft een waterig oogje. Hij is ingeent tegen niesziekte, is hij dan verkouden? Volgens het asiel wel. Hij klinkt in ieder geval verkouden. Daarnaast braakte hij gister een worm op, ongeveer 5 cm lang. Hij gaat vandaag aan een ontwormingskuur. Volgens het asiel kunnen ze een kat/poes nooit 100% wormenvrij krijgen. Klopt dit?
Antwoord:
Nee dit klopt zeer zeker niet. Je hoort een kat elke 3 maanden te ontwormen en tontvlooien en als je daarbij goede middelen van de dierenarts gebruikt behoort een kat vlo en wormvrij te zijn. Een omgeving vlovrij maken is een daarentegen een stuk moeilijker. Een kat kan heel goed wormvrij zijn en als een kat wormen braakt dan is het al in een verder stadium. Laat de dierenarts de buik voelen om te kijken of het een papbuik van de wormen is en overleg of er kans is op interne beschadigingen door de wormen. Hier hoef je je nu niet direct zorgen om te maken. Het is een volwassen kat als ik het goed begrijp en deze kunnen vaak wel wat hebben. De worm die hij uitgebraakt heeft is hoogst waarschijnlijk een lintworm. Deze heeft een vicieuze cirkel met de vlo en vlooieneitjes. Deze staat uitgelegd op de site www.kattenjungle.nl als ik me niet vergis.
Wanneer hebben ze de kat geŰnt bij het asiel? Het kan een entreactie zijn die optreed als een kat slecht tegen de enting kan of als er sprake is van stress waardoor de weerstand daalt bij de kat waardoor de enting kan gaan werken. Ik neem dan aan dat de kat met levende entstof gevaccineerd is. Verstandig is het om de mee te nemen naar een eigen dierenarts die onafhankelijk van het asiel is. Naar het oogje te laten kijken. Waarschijnlijk krijg je dan een antibioticakuurtje mee. Zorg dat je deze afmaakt en de kat goed gezond is op het moment dat de kuur afgelopen is. Krijg je een kuur van 5 dagen en het is nog niet over vraag dan direct om verlenging van de kuur zonder dat er een dag zonder antibiotica tussen zit anders heb je kan dat de kat resistentie opbouwt. Deze kuur is niet tegen het virus maar om eventuele bacteriŰle ontstekingen te vermijden. Vraag of de dierenarts de kat met drontal of milbemax wil ontwormen. Indien het asiel alleen regionaal opvangt is drontal prima. Hebben ze ook katten uit het buitenland dan is het verstanig om milbemax te nemen daar deze ook helpt tegen hartworm.
Je kan prima maandag pas heen met de kat. Houdt wel het oogje in de gaten. Mocht deze dicht blijven zitten maak dit dan steeds los met steriel water zodat het oogje niet 24 uur helemaal dichtgeplakt zit. Dit omdat het oogvliesje snel vastgroeit aan het ooglid als dit te lang aan elkaar vastzit.
Zorg dat de kat zo min mogelijk stress ervaart. Geeft hem bijvoorbeeld een eigen kamer met de alle kattenspullen zodat hij daar goed tot rust kan komen en zijn weerstand hem helpt bij het overwinnen van het virus.

Ondanks de beginstrubbeling hoop ik dat de kater en jullie snel volop van elkaar kunnen genieten. Ik ben blij dat er weer een kater een plekje heeft gevonden waar hij tot zijn recht komt.

Zou je me op info@kattengedrag112.nl willen mailen om welk asiel het gaat?
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Katten:
KattengedragKattenvoeding


Gerelateerde vragen aan Niezen en wormen:

hoe groot is de kans op spoelwormenbesmetting?
      [Gesteld in Katten]
2007-08-16 11:57:16
Kat kotst spoelwormen en bloed?
      [Gesteld in Katten]
2008-10-30 11:24:10
Hoe bestrijd ik oorkruipers in huis
      [Gesteld in Ongediertebestrijding]
2011-07-30 12:32:49
Ontwormen
      [Gesteld in Huisdieren & gezondheid]
2013-01-24 08:52:52
Kan ik kosten terugvorderen inz. verborgen gebrek?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2013-08-28 16:58:50

Gemiddelde score Katten: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+