Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Ik weet het niet meer in mijn relatie.

[Gesteld op: 04-04-2013]

Toelichting:
Ik ben een gescheiden vrouw, 2 jaar geleden ben ik bij mijn vriend ingetrokken in zijn koophuis.
Doordat mijn puberende dochter moeilijk gedrag vertoonde en wij dachten samen sterker te kunnen staan in de opvoeding. dit is niet gelukt en zij is inmiddels opgenomen in een woongroep. Mede door alle toestanden ben ik overspannen. Nu is het probleem dat ik zzp'er in de zorg ben, maar door mijn burnout kan ik niet werken. Dus financieel slecht. Ik heb nergens recht op qua uitkering omdat ik bij mijn vriend woon. en mijn aovverzekering wil niet uitkeren. Mijn vriend heeft fibromyalgie en een loon van net boven bijstandsniveau. Inmiddels is zijn spaarrekening bijna leeg door mij omdat hij het ook niet meer weet. Dus praktisch snap ik het wel, heb er maar voor gekozen om weg te gaan, omdat hij mij alleen alles verwijt, en bang is dat tzt zijn huis moet verkopen door mij, wat ik wel weer heel goed kan begrijpen. Maar emotioneel kan ik het niet begrijpen van zijn kant. Ik heb geen inkomen, huis, kind net uit huis ook emotioneel zwaar, maar rationeel snap ik dit wel van hem en wil ook niet dat zijn huis verkocht moet worden door mij. Moet alles alleen doen heb ook geen steun van familie. En kan nu niet werken door mijn burnout. Hebben geen samenlevingscontract of getrouwd. En als ik weg ben is zijn probleem opgelost, maar ik dan? Als je van elkaar houdt probeer je het toch samen op te lossen? Ik weet dat het gecompliceerd is, maar voel me erg alleen in deze situatie? En gevoelsmatig vind ik hem ego´stisch, of zie ik dit verkeerd?

Ik hoop dat u mij emotioneel een antwoord kunt geven tov mijn relatie, niet de praktische kant, dat is gecompliceerd en voel me ook weer schuldig.

Met vriendelijke groet
Antwoord:

Dag mevrouw,

Vooraf, uw naam heb ik laten verwijderen omdat deze site openbaar is.

U zit in een erg moeilijke situatie: relatieproblemen, zorg voor uw kind, ziekte, stress, woonsituatie, financiën. Ik kan me voorstellen dat u steun nodig heeft, maar uw vriend vindt dat hij al genoeg gedaan heeft en niet meer in staat is hulp te bieden c.q. het zelf moeilijk heeft om zijn hoofd boven water te houden. Ik kan onmogelijk weten wat er precies in uw vriend omgaat en waarom hij zich zo opstelt? Misschien weet hij het niet meer, wat hij nog kan doen voor u, voor zichzelf, wat het beste is. U vraagt medemenselijkheid van hem, maar hij wil niet verder op deze manier. U zult het moeten respecteren en ruimte vragen over wat hij nog wel zou kunnen doen. Emotionele steun, meedenken, meevoelen, samen zoeken naar een oplossing voor u, andere woonruimte? Misschien zou u hulp kunnen vragen, onafhankelijk iemand die met u mee kan denken, Algemeen Maatschappelijk Werk wellicht? Overleg anders met uw huisarts.

Misschien kunt u met uw vriend zakelijke afspraken maken omtrent de woonsituatie? Uw bijdrage in de kosten afspreken, hoe met elkaar om te gaan nu, uw verantwoordelijkheid te nemen voor wat van u is en hij voor wat van hem is. Waar mogelijk nog ruimte is samen te doen, elkaar te ondersteunen. Denk er eens goed over na, maak een plan, maar respecteer het besluit van uw vriend voor nu, en zoek naar mogelijkheden voor uzelf om verder te komen.

Tot zover,

vriendelijke groet

Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Ik weet het niet meer in mijn relatie.:

Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+