Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Gebruik gemeenschappelijke ruimte.

[Gesteld op: 04-04-2013]

Toelichting:
Binnen onze VVE van 4 units heeft een van de leden de zolder gebruikt als opslag. Hij woont nu ong. 1 jaar in zijn appartement. Een ander lid beweert nu dat hij ooit van een vroegere bewoner de halve zolder had kunnen huren voor 90€ per maand. Dit was hem te duur en heeft elders opslagruimte gevonden. Nu wil hij van de vve een vergoeding over 14 maanden voor zijn gedeelte van de gemeenschappelijke zolder.
Zijn berekening is als volgt.
Hij had 90 € moeten betalen voor 2/4 e deel van de zolder. Hiervan is 1/3 zijn gedeelte. De medebewoner die nu " zijn " gedeelte voor opslag heeft gebruikt wil hIj nu 14 Maanden x 90 € laten betalen. Met dat bedrag wil hij de achterstand in zijn VVE-bijdrage over 9 maanden compenseren met het verdere verzoek aan de VVE, het restant op zijn rekening te boeken. Kan iemand een gedeelte van een gemeenschappelijke ruimte claimen en daar eventueel een vergoeding voor eisen? In dit geval voor het gedeelte van zijn zolder? Ons als vve lijkt dit onmogelijk. Wij moeten dit alleen aan hem duidelijk maken. Geen al te gemakkelijk opgave omdat het hier om iemand gaat die regelmatig overlast bezorgt, niet regelmatig of helemaal niet betaalt.

Kan deze man dus gels eisen voor het feit dat iemand anders van de vve. Pakweg een jaar de zolder ( gemeenschappelijke ruimte) als opslag heeft gebruikt. Overigens heeft deze laatste persoon de ene helft van de zolder leeg gemaakt en de andere helft met toestemming van het bestuur verder in gebruik.
Ik hoop,dat u ons verder kunt helpen in deze vreemde kwestie.
Hartelijk dank
Antwoord:
Heeft het lid dat nu gebruik maakt van de helft van de zolder toestemming gekregen van de VvE om deze te gebruiken? 
Zo ja, zijn er toen afspraken gemaakt over een financiële vergoeding aan de VvE?  

Als de gebruiker van de zolder wel toestemming van de VvE heeft zonder dat daar een vergoeding tegenover staat kan een andere eigenaar nu niet de eis gaan stellen dat dit nu ineens wel moet gebeuren. 
Heeft de gebruiker de zolder in gebruik genomen zonder toestemming van de VvE en de VvE is van mening dat er wel een vergoeding tegenover zou moeten staan dan kunnen deze vergoedingen nooit aan de leden "uitbetaald"worden maar gaan deze in de kas van de VvE. 


De zolder is een gemeenschappelijk gedeelte van de VvE en niet vier aparte privé gedeeltes die eenieder kan gaan verhuren.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

www.vve-offerte.nl


 
Reactie vraagsteller:
Geachte Heer,

Op de eerste plaats hartelijk dank voor uw snelle reactie. Het antwoord ligt in de lijn der verwachtingen.

In ons appartementencomplex zijn 4 woningen. De bovenste verdieping is sinds ruim een kaar bewoond. Omdat ik bijna nooit boven kwam, wist ik niets van een zolder. Pas afgelopen jaar na de intrek in de bovenste woning, vernam ik dat er ook een zolder was. Deze is waarschijnlijk alleen gebruikt door de verschillende bewoners van de bovenste woning. Het huidige bestuur wist dat de nieuwe bewonder de zolder ging gebruiken, maar niet dat hij de hele oppervlakte ging bestrijken-
De eiser uit beginbrief kwam tot de ontdekking dat de nieuwe bewoner de gehele zolder had gebruikt voor opslag van privé goederen. Omdat hij zogenaamd niet bij zijn afzuig-installatie kon komen, heeft hij middels een briefje op de lift zijn misnoegen kenbaar gemaakt. Dat verzoek heeft hij een maand later herhaald. Het bestuur is toen op de zolder gaan kijken en trof daar de nog steeds niet opgeruimde spullen aan. Het bestuur heeft die medebewoner toen verzocht, de helft van de zolder met het gedeelte van de afzuig-installatie vrij te maken. Dat is daarna ook gebeurd. Hiervoor heeft het bestuur der VVE geen huur gevraagd.
De eiser beweert dat hij het aanbod tot huren in het verleden heeft gekregen van de toenmalige voorzitter c.q bestuurslid van de VVE. Hij heeft er GEEN gebruik van gemaakt door de hoge kosten. In geen enkel verslag der VVE heb ik over enig verzoek of besluit tot verhuur kunnen lezen. Navraag bij een andere ex-bewoner leverde een ontkennend antwoord op. Als die afspraak er was geweest., zou hij er zeker van hebben geweten. Na jaren zijn alle appartementen, m.u.v eiser doorverkocht aan de bewoners van nu. Over oude afspraken of beloftes is nergens iets te vinden. Ook is nergens iets te vinden over mogelijke bedragen die betaald zouden moeten voor gebruik van gemeenschappelijke ruimtes.

Het nieuwe bestuur huldigt het standpunt dat eenieder gratis gebruik mag maken van gemeenschappelijke ruimtes als daardoor de rechten van de andere bewoners niet door worden geschaad.
Voor onze vve geldt de splitsingsakte uit 1992

Ik weet niet of deze toelichting nog veel aan uw antwoord zal veranderen maar ik vermoed van niet. U zei het al. niemand van de bewoners kan geld eisen voor een gemeenschappelijke ruimte, ook niet voor dat gedeelte wat hem misschien rechtens toestaat.

Hartelijk dank nogmaals namens het bestuur de VVE. 
Antwoord Beheerder:
U heeft twee maal gelijk. Uw uiteenzetting verandert niets aan mijn eerder gegeven antwoord en niemand van de bewoners kan geld eisen voor een gemeenschappelijke ruimte.
Het is dus niet dat de gemeenschappelijke ruimte niet verhuurd zou kunnen worden, maar de huurpenningen moeten dan naar de algemene middelen van de VvE gaan.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Gebruik gemeenschappelijke ruimte.:

Kunnen wij in ser.ruimte vaten diesel neerzetten ?
      [Gesteld in Brandweer]
2007-02-17 01:00:01
Hoe mijn eeste iniminihuisje inrichten?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-03-29 12:41:25
Woonkamerkeuken met trap, kleurgebruik?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-11-12 19:56:21
goedendag IK ga binnenkort verhuizen naar een
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-05-19 09:10:43
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+